• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Yolculuğum

denizkooo13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Herkese sevgiler, güzel annelerim ve anne adaylarım,

Tüp bebek yolculuğumda yaşadıklarımı ve bu serüvenimi sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sonuç ne olursa olsun ben bu süreci “TADINI ÇIKAR” mottosuyla yürütüyorum.

Hepimizin bu zorlukla mücadelesi o kadar kıymetli ki… Umarım verdiğimiz emekler ve gösterdiğimiz çaba bizleri en güzeline kavuşturur.

Tüp bebek kararı almadan önce ben de çoğunuz gibi sürecin ne kadar derin bir konu olduğunu fark edememiştim. Çünkü herhangi bir sağlık sorunum yoktu; AMH değerim, yumurta sayım, her şey düzenliydi. Evlilikten sonra regl döngümün biraz uzadığını fark ettim. Doktora gittiğimde hafif bir PKOS yapısına sahip olduğumu öğrendim. Eşimde ise sperm sayısı biraz düşük çıkınca birlikte tüp bebek sürecine yönlendirildik.

29 yaşındayım ve 2 yıldan biraz fazla süredir evliyiz. Erken fark etmemiz sayesinde bu yola hızlıca giriş yapmış olduk. Şu anda Pendik Medical Park Tüp Bebek Merkezi’nde tedavimiz devam ediyor. Kıymetli doktorumuzun ilgisi ve güler yüzü bu süreçte bizi her daim pozitif tutuyor.

Yarın yumurta toplama operasyonum olacak. E2 değerim yüksek çıktığı için embriyoları dondurma ve rahmi dinlendirme yönünde bir karar aldık.

Gelişmeleri deneyimledikçe burada paylaşmaya devam edeceğim.
Lütfen iyi dileklerinizi eksik etmeyin; benden de sizlere kocaman avuç dolusu dualar…
İnanıyoruz, başaracağız.

Şansınız bol olsun demeye geldim ❤️

Tüp bebek yolculuğumda yaşadıklarımı ve bu serüvenimi sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sonuç ne olursa olsun ben bu süreci “TADINI ÇIKAR” mottosuyla yürütüyorum.

Hepimizin bu zorlukla mücadelesi o kadar kıymetli ki… Umarım verdiğimiz emekler ve gösterdiğimiz çaba bizleri en güzeline kavuşturur.

Tüp bebek kararı almadan önce ben de çoğunuz gibi sürecin ne kadar derin bir konu olduğunu fark edememiştim. Çünkü herhangi bir sağlık sorunum yoktu; AMH değerim, yumurta sayım, her şey düzenliydi. Evlilikten sonra regl döngümün biraz uzadığını fark ettim. Doktora gittiğimde hafif bir PKOS yapısına sahip olduğumu öğrendim. Eşimde ise sperm sayısı biraz düşük çıkınca birlikte tüp bebek sürecine yönlendirildik.

29 yaşındayım ve 2 yıldan biraz fazla süredir evliyiz. Erken fark etmemiz sayesinde bu yola hızlıca giriş yapmış olduk. Şu anda Pendik Medical Park Tüp Bebek Merkezi’nde tedavimiz devam ediyor. Kıymetli doktorumuzun ilgisi ve güler yüzü bu süreçte bizi her daim pozitif tutuyor.

Yarın yumurta toplama operasyonum olacak. E2 değerim yüksek çıktığı için embriyoları dondurma ve rahmi dinlendirme yönünde bir karar aldık.

Lütfen iyi dileklerinizi eksik etmeyin; benden de sizlere kocaman avuç dolusu dualar…
İnanıyoruz, başaracağız.
İnşallah bu süreci güzel atlatırsınız gerçekten psikolojinizin moralinizin motivasyonunuzun çok iui
Olması gerekiyor . Allah gönlünüze göre versin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

İnanıyoruz, başaracağız.

İnanıyoruz, başaracağız.
Güncelleme !!!
Dün itibariyle yumurta toplama işlemim gerçekleşti, anestezi almak hakikaten çok değişik bir deneyim oldu tarih edemiyorum sanırım beni en heyecanlandıran kısım bu oldu 🤭
Benden 21 adet yumurta toplandığını öğrendim daha sonra doktorumun yazdığı reçeteyle beraber eve döndük evde istirahat etmeye devam ettim gerçekten karın ağrısı batma hissi oluyor çok hareket etmemek de fayda var 🫰🏻
Bu sabah emriyolog aradı ben 17 tane istenilen olgunlukta yumurtam olduğunu bunlardan 13 ünün kalitesi istediğimiz gibi bir tanesi ise düşük kalitede olduğunu ifade etti. Gidişat nasıl sizce?
Pazartesi tekrar aranmayı bekliyorummm dört gözle 👀👀
Umarım her şey kolaylıkla ilerler.. herkese sevgiler

Bende de pcos var. Tüp bebek ile hamile kaldım ilk transferde. 20 yumurtam toplanmıştı, 4 kaliteli embriyo elde edildi. İlk transferde embriyoglue kullandık. Bir de ilaçlı siklus yerine yarı ilaçlı siklus ile (femara) kullanarak, transfere hazırlandım. Size de tavsiye ederim çok daha hasta dostu bi yaklaşım.

Bende de pcos var. Tüp bebek ile hamile kaldım ilk transferde. 20 yumurtam toplanmıştı, 4 kaliteli embriyo elde edildi. İlk transferde embriyoglue kullandık. Bir de ilaçlı siklus yerine yarı ilaçlı siklus ile (femara) kullanarak, transfere hazırlandım. Size de tavsiye ederim çok daha hasta dostu bi yaklaşım.
Merhabalar, tebrik ederim hayırlı olsun 🧿 sanırım nasıl bir protokol olacağına doktorum ile karar vereceğiz. Size bir sorum olacak gebelik boyunca ilaç/iğne kullanımınız devam ediyor mu? Yoksa tamamen kesildi mi?

Merhabalar, tebrik ederim hayırlı olsun 🧿 sanırım nasıl bir protokol olacağına doktorum ile karar vereceğiz. Size bir sorum olacak gebelik boyunca ilaç/iğne kullanımınız devam ediyor mu? Yoksa tamamen kesildi mi?
Benim doktorum bana ilaçlı siklus yapalım dedi. Ama ben araştırmalarım sonucu ben yarı ilaçlı siklus yapmak istiyorum dedim , o da önermiyoruz ama olur tamam dedi. Ve gayet her şey yolunda gitti. İlaçlı siklus denemiştim ilk ay, ama o ay hormon değerlerim iyi çıkmamıştı transfer olmamıştı ve ilaçlar beni ruhsal olarak kötü etkiledi. Sanırım estrofem miydi o bana ağır geldi.

Ama yarı ilaçlı siklusta çok rahat bir dönem geçirmiştim. Eğer durumunuz uygunsa bence bir araştırın, doğal siklus ile yarı doğal siklusu.

Ben doğurdum hamile değilim şimdi

3. Aya kadar progesteron fitil kullandım. Kan sulandırıcı iğneyi 36. Haftama kadar kullandım, ama doğum yaptığım doktorum keşke 3. Ay kesseydin gerek yoktu demişti.

Güncellemeee!!!
Opu sonrası 7 adet embriyom donduruldu <3
2 Aralık'da regli oldum ve doktorum 2. reglim de gelmemi söyledi. Rahmi hazırlayacağız dediiii.
Tekrar regli olmayı bekliyorum 4 gözle ancak min. bir ay kadar vakit var ön görülerime göre ;)
Şimdi dostlarım sormak isterim ki transfer öncesi beni bekliyor hangi işlemler yapılıyor. Süreç hakkında tecrübelerinizi okumak isterim.

Siz hangi doktora gittiniz acaba ..maşallah allahsaglicakla kucağınıza almayı nasib etsin

Siz hangi doktora gittiniz acaba ..maşallah allahsaglicakla kucağınıza almayı nasib etsin
Bursa’da Eurofertil e gittim ben

Oğlum şimdi 3,5 aylık. Allah size de nasip etsin inş , tez zamanda kavuşun bebeğinize ❤️

Suyu Allah razı olsun ne guzel dua ettiniz..maşallah Allah bağışlasın 🌸

Güncellemeee!!!
2 Aralık'da regli oldum ve doktorum 2. reglim de gelmemi söyledi. Rahmi hazırlayacağız dediiii.
Tekrar regli olmayı bekliyorum 4 gözle ancak min. bir ay kadar vakit var ön görülerime göre ;)
Şimdi dostlarım sormak isterim ki transfer öncesi beni bekliyor hangi işlemler yapılıyor. Süreç hakkında tecrübelerinizi okumak isterim.
Bende transfer için reglimi bekliyorum. İlk siklusta ilaç kullanmadım ama Ohss nedeniyle 16 mm kist gelişmiş, hem kist erisin hemde döngü tam olsun diye bu ay hap kullandım son hap bu cuma bitiyor sonra regl beklicem transfer için. Bu arada benim 2 tane orta kalite embriyom blastosist oldu sizin embriyo kalitesi nasılmış

Bende transfer için reglimi bekliyorum. İlk siklusta ilaç kullanmadım ama Ohss nedeniyle 16 mm kist gelişmiş, hem kist erisin hemde döngü tam olsun diye bu ay hap kullandım son hap bu cuma bitiyor sonra regl beklicem transfer için. Bu arada benim 2 tane orta kalite embriyom blastosist oldu sizin embriyo kalitesi nasılmış
Merhaba,
Tam olarak kaliteleri hakkında çok bilgi alamadım ancak hepsinin gebeliğe uygun olduğunu söylediler. Bir kaç tüpe ayırmışlar, bir sonra ki gidişimde daha detaylı öğreneceğim. Siz de durumlar nasıl?

Ben bugün reglimin 2. Günündeyim muayeneye gidiyorum 😂 bakalım herşey yolundaysa transfer süreci başlayacak

Ben bugün reglimin 2. Günündeyim muayeneye gidiyorum 😂 bakalım herşey yolundaysa transfer süreci başlayacak
Yehuuu,
Hadi bakalım macera başlıyor :) İnşallah çok kolay ilerler ve mutlu sona ulaşırsınız.
Güzel haberlerinizi bekleyeceğimmm <3

Güncellemeee!!!
Güncellemeeee!!!
4 Ocak itibariyle ikinci reglimi oldum ve bugün muayene gittim.
Estrofem ilaç başladık ilave olarak her gün aspirin içeceğim.
Bu arada kan da verdim ve progesteron ve E2 seviyesine de bakıldı.
Şu an 16 ocak da tekrar kontrole gideceğim, nasip olursa 22 Ocak gibi transfer olacak (tek embriyo)

Güncellemeeee!!!
4 Ocak itibariyle ikinci reglimi oldum ve bugün muayene gittim.
Estrofem ilaç başladık ilave olarak her gün aspirin içeceğim.
Bu arada kan da verdim ve progesteron ve E2 seviyesine de bakıldı.
Şu an 16 ocak da tekrar kontrole gideceğim, nasip olursa 22 Ocak gibi transfer olacak (tek embriyo)
Güncellemeeee!!!
16 Ocak itibariyle transfer sonrası son kontrolüme gittim ve her şey transfer için uygun çok şükür ki doktorumun istediği gibi bir muayene sonucuyla ayrıldım 🧿
Doktorum 2 poşet ilaç yazmış biraz gözümü korkuttu ve aslında işin başlandı gerçekten bu kısım. Yüzüp yüzüp kuyruğa geldiğimi düşünmüştüm ancak 7-8 farklı işlevi olan ilaç verildi. iğne fitil hap üçlüsü ile yola devam ediyoruz.
22 Ocak transfer günüm olacak. İyi dileklerinizi, dualarınızı beklerim..
Bu süreçte rahat ama aynı zamanda da bilinçli davranmaya özen göstersem de son düzlük biraz zorluyor am artık bittiğini de düşünecek olmak içime su serpiyor..
Şimdi size sorarım dostlarım tek de başarılı olanlar süreciniz nasıl ilerledi? Ve transfer öncesi nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz? Engin tecrübelerimizi okumayı çok isterim 🤗

Back
X