maternal fetal tıp bir yan dal olarak çok önemli bir tıp dalımız. perinatologlar aynı zamanda kadın doğum uzmanıdır. gebelikte beslenme çok önemli bir konu olmasına karşın ülkemizde kişisel tercihe bırakılmış. tüp bebek merkezlerinde diyetisyen çalıştığını duymadım. bu tarz bir durumda olsaydım diyetisten desteği alırdım.Merhaba başlıkla biraz alakasız gibi ama burada illa ki tüp bebek yaptıran veya düşünen vardır diye soruyorum. Gittiğiniz merkezlerde diyetisyen çalışıyor muydu veya olsa tedavi süresince diyetisyen desteği alır mıydınız gebelikte beslenme vs için? İlk konumda yazmıştım hep tıp istediğimi sanırım tekrar hazırlanmak benim için zor olacak bu sebeple mezun olduktan sonra yapabileceklerimi gözden geçiriyorum şu an, perinatoloji hep ilgimi çekmiştir o yüzden de böyle bişey düşündüm.
Çok teşekkürler fikriniz içinmaternal fetal tıp bir yan dal olarak çok önemli bir tıp dalımız. perinatologlar aynı zamanda kadın doğum uzmanıdır. gebelikte beslenme çok önemli bir konu olmasına karşın ülkemizde kişisel tercihe bırakılmış. tüp bebek merkezlerinde diyetisyen çalıştığını duymadım. bu tarz bir durumda olsaydım diyetisten desteği alırdım.
Ben tüp bebek yapmadim ama gebelik şekeri için diyetisyene yönlendiriyorlar ve çok giden oluyor. Devam ettiğim kuruluşun diyetisyenine giderdim. Ha ben gittim ve kadın "ekmek yemiyorum" diyince listeyi yazdi yazdi ekmekleri baska besinlere çevirdi ve "elimde 5 dilim ekmek kaldi ne yapacağim ben bunu ya simdi" diyip listenin yanına "5 dilim ekmek" diye anlamsizca not düştü. Lütfen böyle biri olmayın :) sonuçta sorun kullandığım şeker ölçüm cihazının yanlış ölçmesinden kaynaklıymış. Şekerim o kadar da kötü değilmiş. Bunu kendim tespit ettim ve endokrinologum onayladı.
Tup bebek yaptirdim. Ama bu bahsettiginiz sey ilgimi cekmezdi. Zaten internette arastirma yaparak ulasilabilen bir bilgi degil mi bu? Bunun icin ozellikle birine ucreti karsiliginda danismak aklima gelmezdi. Ucretsiz olursa belkiMerhaba başlıkla biraz alakasız gibi ama burada illa ki tüp bebek yaptıran veya düşünen vardır diye soruyorum. Gittiğiniz merkezlerde diyetisyen çalışıyor muydu veya olsa tedavi süresince diyetisyen desteği alır mıydınız gebelikte beslenme vs için? İlk konumda yazmıştım hep tıp istediğimi sanırım tekrar hazırlanmak benim için zor olacak bu sebeple mezun olduktan sonra yapabileceklerimi gözden geçiriyorum şu an, perinatoloji hep ilgimi çekmiştir o yüzden de böyle bişey düşündüm.
Çok yanlış düşünüyosunuz bence. Diyet kişiye özel yazılır özellikle hamilelerden kan tahlileri gibi birçok test istenerek. İnternette bulacağınız her bilgi size uygun olmayabilir keza zarar bile verebilir böyle bilinçsiz şeyler.Tup bebek yaptirdim. Ama bu bahsettiginiz sey ilgimi cekmezdi. Zaten internette arastirma yaparak ulasilabilen bir bilgi degil mi bu? Bunun icin ozellikle birine ucreti karsiliginda danismak aklima gelmezdi. Ucretsiz olursa belki
Bir sorunum yokken neden diyetisyene gideyim? Sorunum varsa zaten doktor yonlendirir. Ama durduk yere aaa diyetisyene gideyim demem.Çok yanlış düşünüyosunuz bence. Diyet kişiye özel yazılır özellikle hamilelerden kan tahlileri gibi birçok test istenerek. İnternette bulacağınız her bilgi size uygun olmayabilir keza zarar bile verebilir böyle bilinçsiz şeyler.
İlla diyetisyene gidin demedim zaten internetten çözüm bulma düşünceniz ters geldi banaBir sorunum yokken neden diyetisyene gideyim? Sorunum varsa zaten doktor yonlendirir. Ama durduk yere aaa diyetisyene gideyim demem.
Cozum bulmaktan bahsetmedim. Bir sorunum olsa doktoruma danisirim. Doktorum da diyetisyene yonlendirirse giderim. Genel beslenme ilkelerini sormak icin diyetisyene gitmem. Bu konuda sorun yasamadigim icin olabilir. Siz sordunuz diye cevapladim. Bu konuda destege ihtiyaci olan cok hamile olabilir, keske sorunuzu daha spesifik sorsaydiniz. Tup bebek yaptiranlar diye sorunca ustume alindim. Tup bebek yaptiran ve gebelikte beslenme ile ilgili sorun yasayanlar deseydiniz cevap vermezdim. Ama sizi kirmayayim madem cok istiyorsunuz, kapidan soyle bir bakarim.İlla diyetisyene gidin demedim zaten internetten çözüm bulma düşünceniz ters geldi bana
Son konunuzdan anlaşılıyor baya iyi araştırmacı olduğunuz sabır taşıyla memeden kesmeyi çok mu aradınızCozum bulmaktan bahsetmedim. Bir sorunum olsa doktoruma danisirim. Doktorum da diyetisyene yonlendirirse giderim. Genel beslenme ilkelerini sormak icin diyetisyene gitmem. Bu konuda sorun yasamadigim icin olabilir. Siz sordunuz diye cevapladim. Bu konuda destege ihtiyaci olan cok hamile olabilir, keske sorunuzu daha spesifik sorsaydiniz. Tup bebek yaptiranlar diye sorunca ustume alindim. Tup bebek yaptiran ve gebelikte beslenme ile ilgili sorun yasayanlar deseydiniz cevap vermezdim. Ama sizi kirmayayim madem cok istiyorsunuz, kapidan soyle bir bakarim.
Internetteki her bilgiye guvenmeme konusunda hemfikiriz. Ama emin olabilirsiniz ki cok iyi bir arastirmaciyimdir, neyin ne oldugunu ayirt edebilecek egitime sahibim. Hatta bu konuda ders vermisligim de var. ☺
Tatlim tamam, kapidan bakicam dedim. Kariyer planlamani burada alacagin 3-5 cevaba gore yapmayacaksin insallah.Son konunuzdan anlaşılıyor baya iyi araştırmacı olduğunuz sabır taşıyla memeden kesmeyi çok mu aradınız
Senin gibi bütün sağlık sorunlarımı buraya sormaktan iyidirTatlim tamam, kapidan bakicam dedim. Kariyer planlamani burada alacagin 3-5 cevaba gore yapmayacaksin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?