Tüp bebek

Zor bir süreç maddi manevi. Sürekli doktora gidip hele ki bir ilerleme yoksa çok zor. Mesela benim bu ay hormonlarım falan daha iyi durumdaydı. Ama yumurtayı kaçırmışız çatlamış. Doktor biraz bekletti hemen almadı yumurtaları benim de zaten rezervim çok düşük ben diğer kontrole gidene kadar iyi ihtimalli yumurtalar çatlamış şimdi arkadakiler büyüsün diye bekliyoruz. Zaten reglim yaklaştı. Çöp bir ay olacak muhtemelen. İki aydır gidiyorum bir tane ne elimde yumurta var ne embriyo. Sadece para ver kan testi yaptır iki günde bir böyle geçiyor yani.
Belki güzel olan bir yumurta yakalanacak ama bulana kadar onu uğraştırıcı gibi. Ben iki ayda bunaldım. Senelerce uğraşanlara helal olsun.

Allah sabır versin uzun süredir uğraşanlara ama şu bir gerçek ki rabbim zorlaştırıyor güzelleştiriyordur buna emin ol ne zamandır arıyorsun bebek

Allah sabır versin uzun süredir uğraşanlara ama şu bir gerçek ki rabbim zorlaştırıyor güzelleştiriyordur buna emin ol ne zamandır arıyorsun bebek
Valla birden hormonlar kötü çıkınca başladık kendimi tedavinin içinde buldum. Bir senedir deniyorduk.

Zor bir süreç. Hormonların ,rahmin normal ise süreç hızlı ilerler. Başka sorunlar varsa önce o sorunlar düzeltilir. Sürecin en zor yani psikolojik. Çok sabırlı olmak gerekiyor. Olumsuz oladabilir. Ama o ilaçları ve iğnelerin kullanmak zorundasın. Tedavi süreci sürekli iğne ile geçiyor. Dün mesela ben oturup ağladım. Yani o kadar zorlanıyorsun ki. Allahım dedim bunca emek çaba...Maddi gücü olan özele gitsin derim. Devlet işleri uzun ve ilgilenmiyorlar. Kadın dogumcu yok asistanı var. Onu görünce zaten bir sinirin bozuluyor.
Tüp bebek tedavisine başlayanlar hazır psikoloji de olmalı. İlk transfer de tutacak diye bir şey yok. Baştan kabullenmek gerek. Doktorunu ve gittiğin hastaneyi sevmen de önemli. Çünkü doktor ne derse onu yapıyorsun.

Gerçekten ben de yani yoruldum. Gittim yumurta çatlamış dediler diğerleri de küçük hala bir ilerleme yok yani. Zaten reglim yaklaştı.
Yumurta beklediğimizden erken çatladı demek ki kalitesizdi dedi dr. Yani sorun sende dedi benim üzerime yıktı. İki aydır elimde bir embriyo bile yok. Ama Regl oluyorum her ay ben anlamıyorum bu işi. Senelerdir boşa Regl oluyormuşum demek ki.
Bir sene uğraşırım daha olmazsa bırakırım uğraşmam. Psikolojim çöktü ya. Hayattan soğudum.
Keşke bu çocuk muhabbeti çıkmasaydı keşke o amh testini yaptırmasaydım mutlu mesut yaşıyordum ben. Başıma iş aldım.

Rabbim sabır versin inşallah

Doğrusu korkuyorum ama herşeye hepsine hazırım

Eşimin sprem sayısı yeterli ama hızı yavaş dediler benimde yumurta sorunum olduğu söylendi ama en büyük etken hangimiz bilmiyorum da hiç
Kaç yaşındasınız? Öğrenirsiniz zaten sürece başlayınca. Benim ilk eşime kötü dediler benim durumum daha beter çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…