• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek

xmerve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2025
14
7
1
25
Merhabalar arkadaşlar. Ben 25 yaşındayım 2.5 yıldır evliyim ve korunmasız ilişki yaşıyoruz ama maalesef hamile kalamadım. 1 yıl doğal yolla denedik ve hastaneye gittiğimde pcos var dediler. 3 ay çatlatma tedavisi gördüm ama sonuç maalesef negatif. Araştırmalar sonucu da aşılamanın pek yararı olmadığını onun yerine tüp bebeğe geçmenin daha sağlıklı olacağını söylüyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ve tüp bebeğe sizce hemen geçmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim?

Merhaba bencede zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönelin aşılama çok tutmuyor genelde

Eşinizin degerleri nedir? Süper kalite spermi varsa, aşilama öneririm. Eger spermde pek iyi degilse kesinlikle tüp bebek

Merhabalar arkadaşlar. Ben 25 yaşındayım 2.5 yıldır evliyim ve korunmasız ilişki yaşıyoruz ama maalesef hamile kalamadım. 1 yıl doğal yolla denedik ve hastaneye gittiğimde pcos var dediler. 3 ay çatlatma tedavisi gördüm ama sonuç maalesef negatif. Araştırmalar sonucu da aşılamanın pek yararı olmadığını onun yerine tüp bebeğe geçmenin daha sağlıklı olacağını söylüyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ve tüp bebeğe sizce hemen geçmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Merhaba, sizin bütün tahlilleriniz yapıldı mı? Eşinizin sperm testi

Eşinizin degerleri nedir? Süper kalite spermi varsa, aşilama öneririm. Eger spermde pek iyi degilse kesinlikle tüp bebek
Sadece ileri hareketinde biraz düşüklük vardı %9

Eklentiler

• IMG_0262.webp
    IMG_0262.webp
    34 KB · Görüntüleme: 17
Eşinizin testinde bir problem görünmüyor aslında. Morfolojiyi göremedim? Morfoloji kaç çıkmıştı? Bir de rahim filminiz çekildi mi?
Rahim filmi de çekildi hiçbir sıkıntı yok dedi doktor

Eklentiler

• IMG_0270.webp
    IMG_0270.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 14
Rahim filmi de çekildi hiçbir sıkıntı yok dedi doktor
Morfoloji de normal görünüyor. 1 yıldır da deniyorsanız artık aşılama veya tüp bebek deneyebilirsiniz. Bana aşılama mantıksız geliyor aslında. Şansı çok düşük. Bir de sizde pcos olduğu için yumurta çok toplanır. Yaşınız da genç galiba. Tüp bebek tedavisinde şansınız daha yüksek.

Aşılamaya 45 bın tüp bebeğe 60 bin ödedim
Aşılama çöp oldu tüp bebek tuttu diyeceklerım bu kadar

Morfoloji de normal görünüyor. 1 yıldır da deniyorsanız artık aşılama veya tüp bebek deneyebilirsiniz. Bana aşılama mantıksız geliyor aslında. Şansı çok düşük. Bir de sizde pcos olduğu için yumurta çok toplanır. Yaşınız da genç galiba. Tüp bebek tedavisinde şansınız daha yüksek.
2 yıla yakındır deniyoruz o yüzden artık tüp bebeğe geçmek istiyorum umarım bende pozitifi görürm Rabbim isteyen herkese versin inşallah

Pcos olmaniz tup bebek tedavisinde cok avantaj saglar size :) esinizin degerleri sinirin ustunde ama morfolojide sinir 4 dur, esinizin 6, hiz da cok cok iyi degil acikcasi, yerinizde olsam asilamayi da pas gecip direkt tup bebek denerdim 🙏🏼

2 yıla yakındır deniyoruz o yüzden artık tüp bebeğe geçmek istiyorum umarım bende pozitifi görürm Rabbim isteyen herkese versin inşallah
Aminn 🤲🏻 Pcos olduğu için tüp bebek tedavisinde avantajlı olacaksınız.
Eğer 2 yıldır deniyorsanız artık tüp bebeğe geçebilirsiniz. Bu süreçte beklemek insanı daha da yıpratıyor. Siz çevredekilere bakmayın. Siz ne istiyorsanız ne hissediyorsanız onu dinleyin.

Çevremdekiler çok acele ediyorsun biraz bekle dedikleri için emin olamadım belki olur diye o yüzden çok gelgit yaşıyorum
Tüp bebekte yaş çok önemli tutma olasılığı yaşınızdan kaynaklı yüksek açıkcası eşinizinde değerlerinde sıkıntı varsa bence hiç zaman kaybetmeyin çünkü uzun süren zorlu bir süreç zaten tabiki yinede en doğru kararı siz kendiniz verirsiniz

Merhabalar bacım ben 4 kere aşılama oldum hepsi çop oldu bence hem vakit kaybı hemde manevi maddi kayıp yaşamadan direk tup bebek denemelisin pcos olman senin yararına ne kadar çok yumurta toplanirsa o kadar çok şansın artar bence ben burda cok denk geldim ileri pcos olup ilk denemede gebe olanları hatta ikiz olanlar daha çok bide dirayetli ve sabırlı ol emin ol ki pcos engel değil bende de yatkınlık varmis doktorum öyle dedi ama bu olumsuz bişey değil tam tersine daha iyi bişey dedi ama ben zayıfım baya o yüzden şanslı olduğum söylendi inşallah güzel olur herşey istediğin gibi olur 🪷💮

Back
X