• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek

gurbetf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
3
Kızlar 3 yıllık evliyim
Daha önce olumsuz tüp bebek deneyimim oldu
Tüp bebek sonrası eşimde varikosel olduğunu öğrendik, sperm değerleri düşük geldi ameliyat önerdi doktor tüp bebek öncesi böyle bi durum yoktu bildiğimiz kadarıyla
Bana da pcos var denildi ama değerlerim normal adetim düzenli
Hikayemiz o kadar karışıkki
Ameliyattan çekiniyoruz eşi bu ameliyatı olan var mı
Beni rahatlatabilir misiniz bu aralar çok bunalmış hissediyorum 😔

Hem yazınız öne çıksın diye yazıyorum hemde net bir bilgi verilmemiş başka doktorlardan görüş alın hemen ameliyata yatılmaz. Pcos bile var mı yok mu doktor kesin karar vermeli . Bizimde böyle tam teşhis konmadan ve düzensiz tedavi kaynaklı negatif oldu. önce sebep kesinleşmeli bu şekilde olmaz. Doktorlar bizim parayı ağaçtan topladığımızı sanıyorlar

Kızlar 3 yıllık evliyim
Tüp bebek sonrası eşimde varikosel olduğunu öğrendik, sperm değerleri düşük geldi ameliyat önerdi doktor tüp bebek öncesi böyle bi durum yoktu bildiğimiz kadarıyla
Geçmiş olsun öncelikle, bana da pcos dediler ama pcos olmadığım ortaya çıktı sadece yumurta rezervi yüksekti bu da tek başına pcos sayılmıyormuş. Eşimde de çift taraflı varikösel vardı ama ürolog önce tüp bebek deneyip daha sonra ameliyat önerdi şansı düşürmemek için bazen ameliyattan sonra şans düşebiliyormuş. Bizde ameliyat yapmadan tüp bebek denedik şükür 6 aylık hamileyim şuan. Darısı başına inşallah🧿🥰🙏 Aynı zamanda pcos olman tüp bebek için bir avantaj daha fazla yumurta elde ediliyor. Bence birkaç doktor daha gezip daha sonra iyi bir merkez bulup deneyin tüm testleri her şeyi yaptırın. İnşallah her şey gönlünce olur.💝

Hem yazınız öne çıksın diye yazıyorum hemde net bir bilgi verilmemiş başka doktorlardan görüş alın hemen ameliyata yatılmaz. Pcos bile var mı yok mu doktor kesin karar vermeli . Bizimde böyle tam teşhis konmadan ve düzensiz tedavi kaynaklı negatif oldu. önce sebep kesinleşmeli bu şekilde olmaz. Doktorlar bizim parayı ağaçtan topladığımızı sanıyorlar
Pcos yokmuş pco varmış öyle dediler
Yani hormonlarım falan hep normal ama yumurtaların etrafında polipler varmış.
Yaza doğru tekrar tedavi düşünüyorduk böyle bi sorun oluşunca ne yapacağımızı bilemedik

Geçmiş olsun öncelikle, bana da pcos dediler ama pcos olmadığım ortaya çıktı sadece yumurta rezervi yüksekti bu da tek başına pcos sayılmıyormuş. Eşimde de çift taraflı varikösel vardı ama ürolog önce tüp bebek deneyip daha sonra ameliyat önerdi şansı düşürmemek için bazen ameliyattan sonra şans düşebiliyormuş. Bizde ameliyat yapmadan tüp bebek denedik şükür 6 aylık hamileyim şuan. Darısı başına inşallah🧿🥰🙏 Aynı zamanda pcos olman tüp bebek için bir avantaj daha fazla yumurta elde ediliyor. Bence birkaç doktor daha gezip daha sonra iyi bir merkez bulup deneyin tüm testleri her şeyi yaptırın. İnşallah her şey gönlünce olur.💝
Yaa, çok sevindim sizin adınıza
Amin inşallah 🥲
Bizde yaza doğru tekrar düşünüyoruz o yüzden çok kararsız kaldık
Şimdilik birkaç test daha yaptırmamız gerekiyor
Eşinizin hareketliliğinde düşüklük var mıydı
Benim eşimde sol tarafta var varikosel
Hareketlilik düşük ama takviyeyle artıyor

Pcos yokmuş pco varmış öyle dediler
Yani hormonlarım falan hep normal ama yumurtaların etrafında polipler varmış.
Yaza doğru tekrar tedavi düşünüyorduk böyle bi sorun oluşunca ne yapacağımızı bilemedik
günaydın siz yeni bir doktora mı gittiniz? Polip nerede bu seferde o karışmış. Polip rahimde olur. Yanlış değilsem ben böyle biliyorum. Tüp bebekte genelde onu temizleyip tüp bebeğe başlarlar veya yumurta toplamadan sonra mutlaka onları ameliyatla alır öyle transfer ederler. Yumurtanın gelişmesine etkisi var mı bilmiyorum ama genelde okuduğum kadarıyla bebeğin tutunmasında sıkıntı oluyor diye okudum. Overlerde foliküllerin yanında polip olmaz. Amh testi yaptırdınız mı?

günaydın siz yeni bir doktora mı gittiniz? Polip nerede bu seferde o karışmış. Polip rahimde olur. Yanlış değilsem ben böyle biliyorum. Tüp bebekte genelde onu temizleyip tüp bebeğe başlarlar veya yumurta toplamadan sonra mutlaka onları ameliyatla alır öyle transfer ederler. Yumurtanın gelişmesine etkisi var mı bilmiyorum ama genelde okuduğum kadarıyla bebeğin tutunmasında sıkıntı oluyor diye okudum. Overlerde foliküllerin yanında polip olmaz. Amh testi yaptırdınız mı?
Günaydın
Evet yeni bir doktora gittik
Öyle söyledi
Normal yoldan gebe kalman zor değil ama ne zaman olunur o bilinmez dedi
Pcos olman için değerlerinin anormal olması adetinin düzenli olması
Sivilcelenme vs olması gerek dedi
Bende bunların hiçbiri yok
O yüzden pcos ve pco farklı şeyler dedi bende ultrason görüntüsünde gözüküyormuş sadece
Amh değerim 3.49

Eklentiler

• IMG_7704.webp
    IMG_7704.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 13
Polip yazmışım folikül olacak sanırım

Yaa, çok sevindim sizin adınıza
Amin inşallah 🥲
Bizde yaza doğru tekrar düşünüyoruz o yüzden çok kararsız kaldık
Şimdilik birkaç test daha yaptırmamız gerekiyor
Eşinizin hareketliliğinde düşüklük var mıydı
Benim eşimde sol tarafta var varikosel
Hareketlilik düşük ama takviyeyle artıyor
Evet hareketlilik azdı canım ama doktor tüp bebek için kurtarıyor bizi dedi. Hayırlısı olsun hakkınızda

Bende şaşırdım polip yumurtalık içinde olmaz diye. O amh değeri ile iyi bir yerde şansınız yüksek tabi folikül sayısı iyi ise az sayıda sperm ile de işiniz çözülür

Bende şaşırdım polip yumurtalık içinde olmaz diye. O amh değeri ile iyi bir yerde şansınız yüksek tabi folikül sayısı iyi ise az sayıda sperm ile de işiniz çözülür
Değerlerim hep normal ama ilk toplamada embriyolar 5.güne gidemedi yumurta kalitesi düşük dediler
İkinci toplamada 4 embriyo oluştu onlarda ilki olumsuz ikinci kimyasal oldu 🥲
Bende kilo falan verdim takviye aldım beslenme düzenimi değiştirdim 6-7 aydır
İlerisi için, bakalım nasip
Benim hikayemde böyle 🥹

Değerlerim hep normal ama ilk toplamada embriyolar 5.güne gidemedi yumurta kalitesi düşük dediler
İkinci toplamada 4 embriyo oluştu onlarda ilki olumsuz ikinci kimyasal oldu 🥲
Bende kilo falan verdim takviye aldım beslenme düzenimi değiştirdim 6-7 aydır
İlerisi için, bakalım nasip
Benim hikayemde böyle 🥹
Doktor, laboratuvar bunların başarısı iyi ise bu sefer her şey güzel geçer tabi Rabbimde izin verirse inşallah

Kızlar 3 yıllık evliyim
Bende bu durumdan müzdaribim ama tüp bebek yapmadım daha serdar koça gittüm yaparsam orda yaparım ama ortalama fiyat civarı 250 bin felan bizde o kdr bütçemiz olmadığı için ne yapıcağımızı bilmiyoruz varsa farklı bi tekniği yada işş işi imizi kolaylaştırıcak şeyler söyleseniz çok iyi olur

Kızlar 3 yıllık evliyim
Merhaba canım, benim eşimin de sprem değerleri düşük geldi sonra varikosel dendi ama derece 1. Kaçıncı derece olduğu da önemli sanırım. Ama biz ameliyat yaptırmadık. Eşim beslenmesini değiştirdi proxeel plus omega3 quenzim aldı spora başladı bir ay içinde sperm değerleri çok yükseldi. Hemn ilk teste güvenmeyin canım. Sigara içiyorsa bıraksın sağlıklı beslensin takviye alsın 1 ay sonra yine test verin. Yaklaşık 7 aydır böyle devam ediyoruz gebelik oluşmadı ama sprem değerlerini topladık. Tüp bebeğe gidiyoruz.

Merhaba canım, benim eşimin de sprem değerleri düşük geldi sonra varikosel dendi ama derece 1. Kaçıncı derece olduğu da önemli sanırım. Ama biz ameliyat yaptırmadık. Eşim beslenmesini değiştirdi proxeel plus omega3 quenzim aldı spora başladı bir ay içinde sperm değerleri çok yükseldi. Hemn ilk teste güvenmeyin canım. Sigara içiyorsa bıraksın sağlıklı beslensin takviye alsın 1 ay sonra yine test verin. Yaklaşık 7 aydır böyle devam ediyoruz gebelik oluşmadı ama sprem değerlerini topladık. Tüp bebeğe gidiyoruz.
Eşim bugün oldu ameliyatı 🥲
Doktor olması gerektiğini söyledi değerleri 2 ayda biraz yükselmişti ama morfoloji falan düşük geldi doktorda bundan kaynaklı olacağını söyledi kalitesi de düşükmüş
Tüp bebekten vazgeçtik ameliyatı seçtik
İnşallah Rabbim doğal yoldan nasip eder
Herkese gönlündekini versin inşallah

Eşim bugün oldu ameliyatı 🥲
Doktor olması gerektiğini söyledi değerleri 2 ayda biraz yükselmişti ama morfoloji falan düşük geldi doktorda bundan kaynaklı olacağını söyledi kalitesi de düşükmüş
Tüp bebekten vazgeçtik ameliyatı seçtik
İnşallah Rabbim doğal yoldan nasip eder
Herkese gönlündekini versin inşallah
O zaman geçmiş olsun canım iyileşme sürecinden sonra düzelir doğal yollardan olur işallah 🙏🏻 amin canım isteyen herkese nasip olsun 🌸

Kızlar 3 yıllık evliyim
Merhaba arkadaşımın eşi de varikoseldi ameliyat oldu çok aşırı bir yararı olmadı ama bunu sonraki tüp bebek merkezi değerlendirmeli, yeniden bir başka merkeze giderseniz zaten detaylı kontrol ederler sperm testini ona göre derecesini ve ne yapılması gerektiği hakkında bilgi verirler. Kısmen de tecrübelisiniz zaten ama her klinik her merkez ve doktor farklı çalışıyor. Zaten kişiye özel olmalı bu çok önemli. Burda birilerinin aynı durumda olup ama çok farklı ilaçlar ve yöntemlerle hamile kaldığı kişiler çok. Bence hiç bir kadın hiç bir erkek kendini başkalarıyla kıyaslamamalıdır. İmkansızmı ? Asla imkansız değil durumun. Arkadaşımın eşinde hiç sperm kalmamıştı. Ama ikizleri oldu tek bir yumurta tek bir sperm az hareketli de olsa yeter. Gerisi takdiri ilahi🙏🏼 bende yeni sürece dahil oldum tüp bebeğe 7 senelik evliyim. İçinizi ferah tutun önceki ve gelecekte olan tedavilerinizi sürekli kıyaslandırıp kaygılandırmayın kendinizi🍀

Back
X