• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tup bebek

Bende kendime diyorum pozitif düşün pınar yasin 27 olacak inş hep telkin de bulunuyorum ama istemsiz aynı şeyleri düşünüyorum negatif olur die korkuları var ...
Yaşın da çok gençmiş,sende sorun da yokmuş inan biraz kendini rahatlatabilirsen çok daha rahat atlatırsın bu süreci.Kafanı oyalayacak yapmaktan zevk aldığın şeyler yap,puzzle,örgü resim vs gibi.Çık açık havada yürüyüş yap.

Karinla hayal etmek istiyorum ama snra üzülürüm die hiç hayalini bile kuruyorum bütün bedenim ruhum anne olmaya hazır hep acaba mi die die evliliğimizin en güzel yılları geçiyor gibi canım sanki kırgın ruhum duygusallik yaptı bende iğneler
Çok normal tatlım ben de yapı olarak hep kötüsüne hazirlayayim kendimi iyi olursa sevinirim derim. Ama bu çok yıpratıcı oluyor tedavi sürecinde. Eşler de anlayamiyor zaten bütün yük kadında. Ekstra gerginlik sebebi. Hem sende sorun da yokmuş bu durumda tutma ihtimali daha yüksek. Bizim de sorun sperm sayısıydı bende problem yoktu şimdi ikizlerim karnımda :KK45:

Yaşın da çok gençmiş,sende sorun da yokmuş inan biraz kendini rahatlatabilirsen çok daha rahat atlatırsın bu süreci.Kafanı oyalayacak yapmaktan zevk aldığın şeyler yap,puzzle,örgü resim vs gibi.Çık açık havada yürüyüş yap.
Canim aktifimdir kafamı dağıtıyorum evdeyim ama çıkarım arkadaslara giderim market yemek temizlik kaynanamlar yakınımda çok Şükur aramızda iyi ama başka şehire doktora gidiyoruz ya gelirken ben eşim arabada konuşuyor ben başka şeyler düşüne düşüne geliyorum kafam takılmış malesef

Çok normal tatlım ben de yapı olarak hep kötüsüne hazirlayayim kendimi iyi olursa sevinirim derim. Ama bu çok yıpratıcı oluyor tedavi sürecinde. Eşler de anlayamiyor zaten bütün yük kadında. Ekstra gerginlik sebebi. Hem sende sorun da yokmuş bu durumda tutma ihtimali daha yüksek. Bizim de sorun sperm sayısıydı bende problem yoktu şimdi ikizlerim karnımda :KK45:
Ayyy Rabbim sen buyuksun Allah sağlıcakla doğurmani nasip etsin mucizelerini canım inş evet bütün yük bizde eşimi üzmemek içinde bazen susuyorum gergin olmaya başladım son zmqnlarda ve kötü düşünceler inş güzel olacak die düşüncem hep artık olacak inş hayirla inş cnm

Çok sağol canim benim insallah transferini ol, test günü gelsin bi an önce streslerini yaşa, sonra gelsin güzel günler:halay:göreceksin bak şu anki streslerini unutacaksın o haberi alınca. Hersey sabır mükafatı da bir o kadar güzel

Canim aktifimdir kafamı dağıtıyorum evdeyim ama çıkarım arkadaslara giderim market yemek temizlik kaynanamlar yakınımda çok Şükur aramızda iyi ama başka şehire doktora gidiyoruz ya gelirken ben eşim arabada konuşuyor ben başka şeyler düşüne düşüne geliyorum kafam takılmış malesef
Gerginliğin biraz da aldığımız hormonlardan kaynaklanıyor.Eşimle ben peşin peşin konuşmuştum bu hormonlar beni etkileyebilir,duygusal dalgalanmalara sebep olabilir bu süreçte sen sakin durmaya çalış diye. iğneyi ilacı ben yedim eşim panik oldu o ayrı:) genel olarak da ben sakin ve olumluyum eşim panik ve pimpiriklidir.eşin sana destek olabilecek yapıda ise konuş onunla.
Erkek infertilitesinde sperm elde edildikten sonra tutunma şansı daha yüksek.

Gerginliğin biraz da aldığımız hormonlardan kaynaklanıyor.Eşimle ben peşin peşin konuşmuştum bu hormonlar beni etkileyebilir,duygusal dalgalanmalara sebep olabilir bu süreçte sen sakin durmaya çalış diye. iğneyi ilacı ben yedim eşim panik oldu o ayrı:) genel olarak da ben sakin ve olumluyum eşim panik ve pimpiriklidir.eşin sana destek olabilecek yapıda ise konuş onunla.
Erkek infertilitesinde sperm elde edildikten sonra tutunma şansı daha yüksek.
Canim eşimin işi çok yoğun izin alıp doktora gidip öyle yemeklerini bile yiyemiyor aceleyle eve gelip hazırlanıyor Hemen beş dak çıkıyoruz kendisi sinirli be stresli bir yapıda onada çok belli etmek istemiyorum sperm var şükür dondorduk inş kuzum ya tutunsa inş

Anladığım kadarıyla pozitif düşünmenin ve moralin ne kadar önemi olduğunun bilincindesin ama kötü düşüncelerden nasıl uzaklaşıp iyi düşüneceğini bilemiyorsun.
Öncelikle hayatının her alanında seni İYİ hissettiren şeyler,MUTLU eden insanlar olsun elinden geldiğince.Bu her zaman geçerli ama özellikle de böyle hassas bir dönemde kibarlık için katlandığın karamsar tiplerden uzaklaş mesela,sana felaket gebelik senaryoları anlatan o komşuya daha seyrek git diyelim.Tabi ki kötü hissettiren her şeyi hayatımızdan çıkarmak elimizde değil ama mümkün olduğunca.
Bundan sonra da bebek resimlerine bak,bu süreçleri aşmış bebeğine kavuşmuş ailelerin hikayelerini oku,pozitif doğum hikayeleri oku,kulağa bencilce gelebilir ama bu forumlarda bile "tüp bebek yine tutmadı" başlıklı yazıları açma.Hatta kendine soyut bir sığınma köşesi oluşturabilirsin.Örneğin bebek fotoğrafları dosyan olsun,sosyal medyada anne bebek hesaplarını takip et,ufak şirin bebek eşyaları biriktir.Ne zaman olumsuz bir şeylerle karşılaşırsan veya moralin düşerse hemen bunlara yönel.

Al bendende o kadar.. Sebepsız ınfertılıte teshısı kondu. Bırkac gune adet olup tedavıye baslıyoruz ılk tup bebek denemem ama içimde tuhaf bır duygu var. Stres degıl ama olmayacak sanki hıc dusuncesı. 2 yıldır olmuyor bızım. Sızın problemınız neydı. Surec cok sıkıntılı ve sancılı mı
Selam..tup bebege basladiniz mi acaba??

Back
X