Tüp bebekde neden düşük oluyor

ARTVINLI9876

Evlatlarim sana emanet allahim
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
4.212
2.341
698
merhaba arkadaşlar.ya ben artık çok korkmaya başladım.neden tüp bebekle hamile kalan arkadaşalar bende dahil hep üzüntüyle sonuçlanıyor.hamile kalmaktan bile korkar oldum.hamile kalan arkadaşlarım var hamileyken boyasını yapan,ev işleri yapan 2 çocuk bile büyüten var.ben hayretle seyrediyorum,hamilelikleri çokda güzel devam ediyor.bizde hamile kalınca yok yerinden kalkam,dolaşma aman dikkat et ömrümüzden ömür gidiyor,her ayrıntıyı düşünüyor malesef yine hüsran.bu aralar topikde hamilelikleri sonlanan çok arkadaş duydum.çok üzülüyorum arkadaşlar neden bu düşükler lütfen bilen varsa paylaşsın bizlerle.

embriyoların sağlıklı olmamasına bağlanıyor düşükler.sağlıklı olmadıkları için tutunamıyorlar ve düşük oluyormuş
ben de 2 keresinde de kimyasal gebelik yaşadım.hele ikincisinde 3 kere beta hcg testi sonrasında başıma geldi.

evet canım haklısınnn korkularrr hıç bıtmıyo.............rahat edemıyorz.............sıkıntılı gecıyo her anımız.........galıba bunun cevabı çok zor ..........belkı doğal olmadığındann.........ama genelde bakılınca uzmanlar kabul etmıyo normal gebeklıkte ne kadar rısk varsa bundada öle dıyolar........ama çok dıkkatlı olmak lazım rabbım cumlemızın bebişlrerıonı korusunnnnn........kucaklarımıza nasıp etsın ınşşşşşşşşşşş

evet canım dr.kabul etmiyorlar normal gebeliklehiç fark yok diyorlar.ama ben yaşadığım tecrübelerden öyle olmadığını düşünüyorum.zorlama olan gebelikler olduğu için risk daha fazla oluyor bence.bizde birgün sağlıklı bebekler kucağımıza alabilecekmiyiz inanın bazen endişeleniyorum.

çok geçmiş olsun canım.bende senin gibi değerim 278 12.günde 14.gün değer 811 herşey çok güzel sürekli evdeyim dinleniyorum birden sebepsiz kanamalar sonrasında düşük:1no2:sabretmekte zorlanıyorum bazen rabbim sabrımızı artırsın inşallah:Saruboceq::Saruboceq:

canim bi nedeni normal hamile kalipta dusuk yapan ama farkinda olmayan bir suru kadin var yani her kadinda hayatinda boyle dusukler yasabilirmis farkinda olmadan
ama biz tup bebek yaptigimiz icin daha gunumuz gecmeden test yapiyoruz ve farkina variyoruz normal yoldan olsa farketmeden gidicek bile
diye dusunuyorum
ama bi nedende tup bebekle ilgilimi diyede dusunmeden edemiyorum ve bende cok korkuyorum

SAĞLIKSIZ OLMASINDAN DÜŞÜYO DEMİŞSİN.peki benim blast emiyodu bunlara sağlıklıki 5. güne geliyor deniliyo. bende kimyasal gebelik yaşadım ama neden oldu hiç anlamış değilim.sevincim kursağımda kaldı şuan çok kötü durumdayım.2 tane dodurulmuşum var ama korkuyorum.ya buda kimyasal olursa umudumu yitirmeye başladım. arkadaşlar ayın 5 de sonucu aldım. siz kimyasal sonucu aldıktan sonra ne zaman adet oldunuz. Ben daha olmadım....... ve kaç ay sonra yola devam ettinz cevap verirseniz sevinirim ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN KALBİMİZİN MURADINI VERSİN sizin yaşadıklarnızı bende yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum 2. denememdi ve yaşım 40 artık son şansım 2 dondurulmuşum

Normal gebelikte spermler doğal seleksiyona uğruyor ve iyi olan sperm yumurtayı döllüyor...Tüpte ise rastgele sperm seçiliyor, o da her zaman iyi sperm olmuyor tabi ki...Sağlıksız sperm ve sağlıksız embriyo...Sonuçta da düşük maalesef...
Bu nedenle düşükler fazla oluyor...

arkadaşlar sağlıksız sperm sağlıksız yumurta diyorsunuzda,bizim spermlerde yumurtalarda çok kaliteliydi 2 kez dondurulmuşlarla yani 5.gün embriyoları dondurulmuştu.herşey çok güzeldi yani.yok arkadaşlar yok bunun açıklaması yok bence dr.bile neden söyleyemiyor.

canım çok geçmiş olsun yaşadığın son kayıplar olsun inşallah.bende 1 kez kimyasal gebelik yaşadım.benim kanamam transferin 9.günü başaldı 12.gün değerim 278 di 14.gün 34 e düştü.bana dr.1 adetin geçsin 2.adetinde gel demişti.dondurulmuşlarla denedim 5.5 haftalık ikizlerimi kürtajla aldırmak zorunda kaldım.sana tavsiyem acele etme 3.4 ay sabret daha sağlıklı hamileliğin olur inşallah.rabbim dayanma gücü versin.:Saruboceq::Saruboceq:

bence de nedeni allahın işine karışmak. o ay hormonların hiç geliştirmeyip çöpe atılacak folikülleri geliştiriyoruz. milyonlarca spermden en fazla 10-15 tane en en iyisi yumurtanın yanına varmayı başarır ve onların da içlerinden en iyi birkaç tanesinden biri yumurtayı (o ay kodları en iyi olduğu için bir dolu antal folikül arasından gelişmiş) döllemeyi başarır. şimdi biz labaratuarlarda bu seçimleri ne kadar doğru yapabiliriz ki? bence bu kadar kimyasal gebeliğin ve düşüklerin nedeni bu.

bencede canım sana katılıyorum zorlama olunca herşey sonuçda malesef hüsran oluyor.tüp bebeklede sağlıklı bebek dünyaya getiren var ama kısmet işi bence.bende sağlıklı bebeklerimi kucağıma alana kadar acabalarım hiç bitmeyecek

selam canımbence bu durumun 3nedeni var birincisi normal hamilelikle kesinlikle aynı risk degil cunku aynı olsaydı tupbebek hamilelerini sezeryanla doguma almazlardı bu bir. ikincisi diger hamilelerdede boyle durumlar mutlaka oluyordur ama onlar normal adet gorduklerini sanıyolar biz ise adetten once test yaptıgımız icin kaybettigimizi biliyoruz onlar bilmiyorlar.ucuncusu ise normal yolla hamile kalanların hamile kalamama gibi sıkıntıları yok dolayısıyla kafaları rahat bizim gibi hem ilactan hem heran kaybetme duygusundan dolayı endiseli degiller psikolojileri bozulmuyor.ama tupbebekle hamile kalanlar kalamayanları geciyor hergun tıpilerliyor ve umudumuz hergun artıyor bu yuzden umudumuzu hic kaybetmeyelim elbet birgun bizde hamis olacaz allahın izniyle ...kaydirigubbakcemile5

Ben de zor toparlandım.bu seferki nedense herşey yolunda gittiği için hazırdım galiba.
kısmetse temmuzda tekrar deneyeceğim.benim ikincisi dondurulmuş embriyolar ileydi.
rapora göre son derece kaliteli idiler.bilemiyorsunuz ki*

ben 3.testi yaptığımın akşamı pembe akıntı oldu.doktorumu aradım.normaldir.yerleşme kanamasıdır dedi.sabah kalktığımda koyu akıntı geldi.ve ağlayarak doktorumu aradım; hiç unutmuyorum.test yaptır emin olalım dedi.en son 176 çıkan kan testim 106'a düşmüştü

Ben de zor toparlandım.bu seferki nedense herşey yolunda gittiği için hazırdım galiba.
kısmetse temmuzda tekrar deneyeceğim.benim ikincisi dondurulmuş embriyolar ileydi.
rapora göre son derece kaliteli idiler.bilemiyorsunuz ki*benim de yaşım 36.kontrole gittim geçen gün.yeni bir deneme hazırlığı açısından başka bir merkeze.muayene edildim.rahim temiz dedi allaha şükür.

merhaba arkadaşlar,
bende ilk kez tüp deneyeceğim
yazdıklarınızın hepsini okudum hepimiz endişelerinde haklıyız ama ben en çok neden korkuyorum biliyor musunuz sonuçta merkezler bizim çocuk için yanıp tutuştuğumuzu biliyor ve ne kadar çok para harcayabileceğimizide.
ilki için nakitimiz olsa ikincisini borçla üçüncüsünü krediyle falan filan derken merkezler bu işlerden ciddi paralar kazanıyor ve bazı arkadaşlarımın dediği gibi iyi kalite olmuşken neden düşüyor diyorlar ya, ya bize iyi denilip kötu kalite konulup tutmamalsı saglanıyorsa, ikinciyi üçüncüyü deniyelim diye.

selam canım sende haklısın ama ilk denemen icin bukadar karamsar ve katı dusuncelere kapılma doktor boyle bisey yaptıgında ilk basarısız denemeden sora hasta ikinciye hemen baska merkez arar hadi ikinciye aramadı 3.cuye mutlaka arar doktorlar bunun farkında en iyisini yaparlarki tavsiye edilsin benim oldu sende oraya git denilsin diye.olmaması sadece zamanının gelmeyisinden ama dogru doktor ve merkezi secmekte cok onemli tabi

canım senin izlediğin yollar nelerdi peki
sen nerelere gittin yada gidicen

arkadaşlar ben hast.ve dr.çok memnun kaldım.hatta en ufak bile şüphem yok.ama olumsuzluklar olunca artık çok korkmaya başladım sürekli kafamda acabalar oluyor.benim hamilelik oluşuyor güzel başlıyor ama kötü sonlanıyor.kafama takılan bazı şeyler var.bazı hamile arkadaşlardan duyuyorum ilk hamilelikten şüphelenince dr.gidiyorlar karından ultrasonla muayene oluyor dr.daha görünmüyor 1 hafta sonra gel diyor,neden alttan muayene olmadın deyince teklif ettim ama alttan çok sakıncalı diyormuş dr.ya madem öyle bizim neden alttan muayene olmamız isteniliyor tehlikeliyse,ikincisi neden normal hamilelikle aynı deniliyorda hamileliğin ilk 3 ayı iğne veya fitil kullanıyoruz bunlar benim kafamı karıştırıyor.birde arkadaşın dediği gibi neden tüp bebeklere sezeryan yapılıyor.[devlet hastaneleri hariç] onlar eğer herşey normalse normal doğum yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…