• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekde ohss

Dryan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
124
0
96
Manisa
arkadaşlar ben bugun tüp bebek tedavisine başladım bu ohss denilen şey herkesde oluyormu transferden sonramı başlıyor etkileri tüp bebek merkezinde sormak aklıma gelmedi ama araştırken korktum birazda benim yumurtalarımda bir sorun yok ama kısa protokol uygulanacakmış 225 doz gonalf iğne ile başladım bugun günde bir kere vuracakmışım salı günüde kontrol için çagırdılar bu sürede ohss falan olmam heralde kendim daha denemedim yarın deneyecegim bakalım

herkeste olmuyor tabiki canım.ben 3 defa tüp bebek denedim hiçbirinde olmadı.yumurta toplama işleminden sonra oluyordu galiba.zaten erteliyorlar transferi o durumda.

herkeste olmuyor canim
pkos olanlarda daha cok ortaya cikiyor
zaten sizde pkos gorunmemiski kisa yapilmis
merak etme yani
etkilerini kesin ve kesin anlarsin ortaya ciktiginda
daha cok karinda agri ve sislik oluyor genelde toplama isleminden sonra ortaya cikiyor

merhaba benim ilk denememde pkoslu falan olmadığım halde ohss oldum ...............ve transferden sonra bu ortaya çıktı 200 ünite puregonla başlamıştık.......................... bu arada ikinci denememde pkoslu olduğum ortaya çıktı 75 üniteyle başladık ................................ohss olmadım ama çok strese girmiştim tekrar ohss olursam transfer iptal olur diye........................... tedavi sürecinde e2 testi yapıyorlar belirli aralıklarla onlar zaten önceden haber veriyor..................................... korkman gerekmiyor stres yapıp yumurtaları etkileme bence

merhaba benim ilk denememde pkoslu falan olmadığım halde ohss oldum ...............ve transferden sonra bu ortaya çıktı 200 ünite puregonla başlamıştık.......................... bu arada ikinci denememde pkoslu olduğum ortaya çıktı 75 üniteyle başladık ................................ohss olmadım ama çok strese girmiştim tekrar ohss olursam transfer iptal olur diye........................... tedavi sürecinde e2 testi yapıyorlar belirli aralıklarla onlar zaten önceden haber veriyor..................................... korkman gerekmiyor stres yapıp yumurtaları etkileme bence

pkos birden bire orataya cikan birsey degil ki
bence ilkindede vardi ama siz bilmiyordunuz
zaten drlar nedense ilk basta soylemiyor yada goremiyorlar
ben de iki yil sonra ogrendim pkos oldugumu

fazla doz iğne yapılınca oluyor anladıgım kadarıyla kontrollerdeki kan tahlilinde anlaşılr heralde doz düşürülür ona göre degilmi

ay arkadaslar tam bir kabus ohss
sen bebek haberi beklerken olumle karsi karsiya kaliyorsun
tabi herkeste siddeti farkli oluyor. agir geciren cok nadirmis. ilk denemede transferden sonra5. gun basladi 8. gun siddetlendi. kendimi hastane buldum
siddetli karin agrisi nefes darligi (en belirgin ozelligi) cok siddetli ama astim krizi gibi. karin davul gibi oluyor zaten' vucuttaki tum su yumurtaliklara sonra gogus bosluguna toplanirmis. gebelik olursa bu sure daha fazla devam edermis bende gebelik olmadi 12. gun hafifledi.
eger bu durum gecmezse akciger bosluguna igne ile girip o biriken sivi cekiliyormus son anda kurtuldum
ALLAH once saglik versin arkadaslar
2 denememde uzun protokol uygulandi pregonun dozu azaltidi ama yinede hafifte olsa gecirdim hafifi ama bu defa birde gebelik olunca uzun ama hafif devam etti.
anne yasi genc se ve cok yumurta toplanirsa olurmus diye biliyorum 25 yasindayim ve 20 yumurta toplandi bende. birde yumurta toplamadan sonra cok aci cekenlerde oluyor bana gore.(bu benim fikrim)
bu tedavilerin boyle yan etkisi oldugunu duydum ama uzerinde durmamistim gelip beni buldu
ALLAH hayirlisi versin herseyin herseyde hayirli bir seyler mutlaka var

peki arkadaşlar 225 doz yüksek bir dozmu gerçi herkese göre farklılık gösteriyor ama benim hiçbir sorunum yok eşimin degerleride normal sayılır tüp bebek deniyoruz ama bu ohss den ben çok korktum.

yarin tüp bebek transferim var ve Ohss oldum diye ödüm kopuyor, karnimda sislik, nefes darligi, agrilar vs yasiyorum. Eger Ohss olursam bu ikinci kez olacak. Yarin transferden sonra hastanede yatmayi istiyecem serum veriyorlarmis hic degilim evde yatip sizlanmaktan iyidir. Ohss normalde cok yumurta üreten bayanlarda ortaya cikiyor, bende pco yok ama yumurtaliklarim cok iyi calisiyor bu seferde 20 yumurta toplandi hatta iceride bir sürü kücük folikler kaldi, ise yaramaz diye onlari cikarmadilar. Bu durumda doz verirken cok dikkat etmek lazim, yavas yavas ilerleyip yumurtaliklari ohss´den kurtarmak lazim. Ilk 6 gün doktorum 225 unite ile devam ettirdi sonra sikayet ettim bu böyle olmaz cünkü usg´de en az 18 yumurta vardi böyle devam etmek mantiksiz deyince ayni doz ile devam et dedi, ama ben kendim evde 175 unite düsürmüstüm 6 gün böyle devam ettim. Eger kendini iyi biliyorsan, ve ilaclara iyi tepki gösteriyorsan doktoruna bunu anlat, herkes farkli yanit veriyor, cok yumurta üretene yüksek doz mantiksiz ve gereksiz zaten gelisen yumurtan var bide ohss olmak bunun yanina karmi?Bence doktorlarin dedigi her zaman kesinlikle dogru degil, bazen kendi doktorumuz olalim. Gizliden unitemi düsürdügüm halde hala Ohss riskim var.

Back
X