Canım önce ön görüşme için herhangi bir zamanda merkeze gidip bilgi alabilirsin. İlk randevu adetin 1. Günü merkezi arayıp regli olduğunu söylüyorsun onlarda sana genelde 2-3 gün sonra gelin diyorlar kan veriyorsun öncesinde belki genetik test isteyebilir doktorun isteyebileceği kan testleri olabiliyor onları veriyorsun belki hsg çekilmesini isteyebilir doktorun o doktora göre değişiyor ya da kişiye göre değişiyor. İlk aşama opu yani yumurta toplama gonal-F gibi ilaçlarla yumurtalarını önce büyütüyorlar tabi bu sürede sürekli 2 günde bir gidip ultrasona girip yumurtalarına bakıyorlar gelişiyor mu büyüyor mu içi dolu mu diye E2 hormonuna bakılıyor kan veriyorsun gibi.. yumurtalar büyüyünce çatlatma iğnesi yağıyorsun ve 36 saat sonra hastaneye gidip hafif sedasyon anestezi katında yumurtalarını topluyorlar eşin de o gün sperm veriyor. Taze ve dondurulmuş transfer var. Taze hakkında bilgim yok ben dondurulmuş yaptırdım. Dondurulmuş da sperm ve yumurtayı laboratuvar da döllemeye alıyorlar mesela benden 12 yumurta alındı (amh diye bi hormon var yumurta rezervini gösteriyor ona da bakıyorlar en başta kan verirken) benim 1.4 amh yaşım 26 düşük yaşıma göre 12 taneden 7 tane döllendi ve 5 tanesi sağlıklı donduruldu. Doktorum taze transfer yapmıyor o yüzden 1 adet geçirdim 1 veya 2 adet bekliyorlar o da doktora göre değişiyor ya da ohss diye bir şey var opudan sonra ohss olduysan da bekliyorlar yumurtalar ilaçla fazla uyarıldığı için oluyor opudan sonra ve transfere geçtik. Transfer için yine regli 1. Gün arıyorsun 2-3. Gün gel diyorlar yine progestan ve e2 değerlerine kanda bakıp ultrasonla rahim kalınlığın belli bir seviyeye gelene kadar ilaç iğne kullanıyorsun rahim istenen kalınlığa gelince her şey yolundaysa 10 dk da transfer yağıyorlar transfer anını izliyorsun acımıyor hissetmiyorsun