tüp bebekle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.....

cglynnur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
1.060
46
113
Isparta
Arkadaşlar tüp bebek yaptırmaya karar verdik özel bir hastaneye gittik doktor dedi ki benim yöntemim zift yöntemi eski bir yöntem ama başarı oranimiz çok yüksek dedi...
Bu zift yöntemi ile hamilelik elde eden var mı?
Fikirlerinize ihtiyacım var bilgisi olanlar lütfen yardımcı olur musunuz ?
Aklım karışık :(

O yöntemi bilmiyorum ama tecrübeli bir tüp bebek deneyeni olarak birkaç tavsiyem olabilir.
Tüp bebek piyasası çok yaman . Yanlış merkeze giderseniz boşuna zaman ve para harcarsınız.Merkez çok önemli çünkü başarıda doktorun katkısı %30 ise iyi bir embiriyoloji laboratuvarının katkısının %60 olduğu söyleniyor.
Gideceğiniz tüp bebek merkezinde başarı elde etmiş birilerini duymuş olmanız önemli , tüp bebek merkezi güven vermeli ve yaklaşımı insani olmalı herşeye para gözüyle bakmamalı.
Umarım başarılı olursunuz , herşey gönlünüzce olsun.

Çok teşekkür ederim inşallah hayırlısı olur hakkımızda başarı elde edenleri duydum bakalım hayırlısı...

bende duymadım arkadaşa katılıyorum tüp bebek bir ekip işi sadece doktora bağlı değil benimde başarısız tüp bebek denemem oldu umarım güzel başarılı bir merkeze gelirsin yoksa paranı da alırlar umudunu da

Arkadaşlar tüp bebek yaptırmaya karar verdik özel bir hastaneye gittik doktor dedi ki benim yöntemim zift yöntemi eski bir yöntem ama başarı oranimiz çok yüksek dedi...
Bu zift yöntemi ile hamilelik elde eden var mı?
Fikirlerinize ihtiyacım var bilgisi olanlar lütfen yardımcı olur musunuz ?
Aklım karışık :KK43:
İlk kez senden duydum bu yöntemi.Başarı oranı hakkında hiç bir fikrim yok. Sen yine de burdan baka bilirsin.
http://www.gata.edu.tr/cerrahitipbilimleri/kadinhastaliklaridogumad/SSS/INF4.html

Tüp bebek / GIFT’in varyasyonları

Yardımcı üreme tekniklerini araştırırken ZIFT, PROST ve TET gibi işlem isimleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu teknikler GIFT ’den ayrılırlar. GIFT ’te fallop tüplerinde gerçekleşen döllenme, yukarıda adı geçen işlemlerde laboratuar ortamında gerçekleşir. Kısırlık erkek faktörü kaynaklı ise (örneğin spermin yumurtaya girememesi gibi) döllenmenin tespit edilmesi yararlıdır.

Bu işlemler Tüp bebek ’den farklıdır, çünkü döllenmiş yumurta rahim yerine fallop tüplerine nakledilir. Zigot İntrafallopian Transfer (ZIFT) diğer bir ismi de PROST,yani pronuclear stage transfer’dir. Zigot hücre bölünmesine girmemiş döllenmiş yumurtaya verilen isimdir. ZIFT yönteminde yumurtalar transvaginal ultrason aspirasyonu yoluyla alınır ve bir laboratuar kabında döllenir. Ertesi gün döllenen yumurtaların hücre bölünme evreleri başlamadan fallop tüplerine nakledilir. Tubal Embriyo Transfer (TET),daha gelişmiş embriyoların naklidir. TET ’de 4-8 arası hücre evresine ulaşan döllenmiş yumurta fallop tüplerine nakledilir. Bu işlem döllenmenin yaklaşık 24 saat sonrasında gerçekleştirilir.

GIFT yerine TET veya ZIFT tercih edilmesinin bir nedeni de, spermin yumurtayı dölleyip dölleyemeyeceğinin belirlenmesidir. Tüp bebek yerine TET veya ZIFT kullanılmasının tercihi ise bir merkezin aldığı sonuçlara ve deneyimlerine bağlıdır. Kadının yumurta kalitesinin kötü olduğu durumlarda, döllenme ihtimali riske atılarak ZIFT yöntemi tercih edilebilir. Daha önce başarısız bir GIFT deneyimi geçirmiş hastalar ZIFT veya TET yönteminden yararlanabilirler. Ek süreçler nedeniyle ZIFT veya TET, Tüp bebek veya GIFT ’e oranla daha pahalıya malolabilir .

Canim kafani karistirmak istemem ama hic duymadigim icin merak edip biraz baktim. Anladigim kadariyla islrm senin vucudunda gerceklesiyor. Embriyo olmasina beklemeden sperm ve yumurta senin tuplerine konuluyor ve dogal dollrnmesi bekleniyor. Bence bu yontemi uygulamada cocuk olmama nedeni onrmli. Mesela benim esimin sperm sayisi hareketliligibve kalitesi sorundu. E hareket ve kalite sorun olunca dollenmr devam etmiyordu 2. Gun %50. 3. Gun %40 lara dusuyordu 5. Gune cok az embriyom kalmisti dusun 21 taneden. Neden yimurtalar bu kadar guzelken embriyolar yasamiyor. Cunku sperm kaliteli degil. Belli biyerden sonra bolunmeyi saglayamiyor vs. E boyle olunca ben sizin yontemi bende dusunemiyorum. Kendi kendilerine dollenselerdi zaten dr.a gitmezdik. He su var sperm kalitelidir sizdr sorun vardir tuplerinize koyar direk olabilir cunku bu yontem dogal hamilelige en yakin olanmis. Her ne kadar tup bebekten biraz daha fazla islem gerektirsede.
Ama bir de su var duymussundur mutlaka .
3. Gun emriyosu 5. Gun emriyosu muhabbeti. Artik dr.lar mumkun oldugu kadar 3. Gunu kullanmayip 5. Gun transfer etmeye calisiyorlar ki tutunma ihtimali artsin. Iyice buyumus olsun. Vucut kabullensin onu yabanci madde gibi atmasin diye vs. Ee zift te hemen ilk gun konuluyor ben anlamadim. belki mantiklidir ama bu surec cok cok pahali ve onemli bir surec nolur baslamadan baska bir yerle de gorusun. Istanbuldaysaniz tavsiye edebilirim

Bende ispartada zift uygulamasi yaptirdim.direk spermler tüplere yerlestirildi sonucu alicam az kaldi.tek kotu tarafi sonda takıliyor sonda tahris yapti 10 gundur idrar yanmasi agri var.bunun disinda normal ameliyat gibi hazırlanıyorsun.karnindan 2 delik acılıyor.genel aneztesi altında.ciktiginda narkozun etkisiyle sacmalamaya başlıyorsunuz kendinize gelebilmek saatler alıyor.zor islem

Merhaba zift uygulamasi ile hamile kaldi niz mi sanirim ben de isparta da hakan kaya da baslayacagim. Tavsiye eder misiniz hakan kaysyi ve zift uygulamasini

Back
X