Tüp bebekte 3 embriyo transferi

nixie80

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
51
16
8
45
Kızlar merhaba, negatif 2 aşılama 1 tüp bebek tedavisinden 10 ay sonra tekrar tüp bebek maceram başladı... pazar günü 9 adet yumurtam toplandı ama bugüne 1. kalite sadece 3 embriyom geldi. 38 yaşında olduğum için yarın sabah karar verilmek üzere 3 embriyo transferi yapılma ihtimali var.. ama bi tarafım çok isterken diğer taraftan 3 ünün tutma ihtimali ve birini sonradan sonlandırma düşüncesi beni çok mutsuz ediyor. 3 embriyo transfer edilip, sonucunda ne yaşadığınız konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var..

Canım birini dondursan aslında daha iyi olmazmı aynı şekilde bir arkadaşıma yapıldı 3 embriyo transferi birinin kalitesi çok iyi değil tutmaz zaten demişler bir de ama 3 üde tuttu şimdi 3 aylık üçüz bebekleri var eğer birini sonlandırmak zorunda kalacaksan dondur bence

ikisi de tutarsa napıcam :) kim bakacak .

iki konulunca hem birinin allah korusun sağlıksız olma ihtimali de artıyor
yok canım yaa ben hiç duymadım genelde biri kız biri erkek oolunca kız doğal olarak daha ufak tefek oluyor ama arkadaşım 3 üz doğurdu tüp bebekle hepsi sağlıklı maşallah

N nixie80 merhaba..
Ben de uzun çabalar uğraşlar sonucu 38 yaşımda ancak pozitif sonuç aldım. Transferde ben hep 2 istesem de doktorum çoğul gebeliğin risklerinden bahsederek beni ikna etti. Evet sonucu yasamadan hicbirimiz bilemeyiz ama durduk yere neden riske atılsın ki? Diğerlerini dondurup tek tek transfer yöntemini deneyebilirsiniz. Söylemesi bizlere cok kolay. Nolacak bisey olmaz, Allah yardim eder, onun 3üzü olmuş senin neden olmasın vs vs vs. Ama o transferi ve gebeliği yaşayacak sizsiniz. Bunun en dogru kararini doktorunuzla konuşarak yine siz verebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun. Saglicakla siz de hayirlisiyla bebeginizi kucağınıza almaniz dileğimle..

Kızlar tekrar merhaba, merhaba cunci aynı yaştayız, inşallah bende pozitif sonuç alabilirim artık.. :) dün sabah 2 tane 5.gün embriyosu transfer edildi :) inanılmaz bi gerginlik var üzerimde sebebini bilmediğim.. dua ediyorum tutması için ve hareketlerim o kadar kısıtlı ki kendimi daraltıyorum evde oturduğum yerden... en zor kısmı da beklemek maalesef..

Cunci sana kaçıncı gün transferi yapılmıştı ve kaç embriyo transfer edilmişti?

Cunci sana kaçıncı gün transferi yapılmıştı ve kaç embriyo transfer edilmişti?
Benim tedavi sürecinde toplam 2 transferim oldu. Şöyle..
Ilk denememiz taze transfer yöntemiyle oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 3.gün embriyosuydu. 2 kaliteli görünen embriyo transfer edildi, sonuç negatif..

Sonraki denemelerimizde havuz sistemi yaptık. Yani embriyolar arka arkaya toplandı, genetik taramalardan geçirildi. Toplamalar sonrasında embriyolar kaliteli görünse de kromozom testinden sınıfta kaldilar. Anomali tespit edildiğinden transfer olmadı. Taaa ki sağlıklı emriyoyu elde edene kadar. Elde edilen sağlıklı embriyo 1 ay donduruldu sonrasında transfer yapıldı. Şükürler olsun 27.haftaya kadar geldik .. Sağlıklı 1 embriyo olduğundan tek transfer yapıldı. 2 embriyo olsaydi yine tek transfer isterdim. Yaşım 38i geçtiğinden karnimdaki bebeğimi ve kendimi riske atmazdım .

Aa bu mesajı görmemişim. Hadi hayırlısı olsun. Insallah sağlıkla pozitif sonucu alır, sonuna kadar gidersin :)
Çok dusunmemeye çalış. Kendini yorma germe rahat ol. Kendini strese sokma. Hayırlısını dile hep.. Beklemesi çok zor biliyorum ama sabır lazım. Haberlerini bekliyorum.

Canim hayirlisiyla saglikla al bebegini kucagina insallah.. İnanilmaz meşakkatli bir süreçten geçmişsin, helal olsun sana muhtemelen ben dayanamazdim bu kadar uzun bir sürece.. sonu güzel olmus Allahtan.. Valla gün sayiyorum bende ama hic bir belirti yok desem yeridir.. ne kasik ne bel agrisi, ne halsizlik .. istahim artti sadece surekli yiyorum..umarim bende guzel haberler verebilirim ..

2 tane 5.gün embriyosu koydu doktorum.. beklemedeyim dua ediyorum

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :) Evet bu süreci yaşayanlar için gerçekten zor ve meşakatlı. Bazen isyan edesim geldi, bazen bıktım, bazen vazgeçer oldum, umutsuzluğa kapıldım.. Ama mantıklı düşününce hep bi sabır bi tahammül geldi. Aldığımız ilaçlarsa psikolojik ve fizyolojik olarak zaman zaman olumsuz etkiledi ama hep sabrını da verdi Allah. Sen de alacaksın kucağına sağlıkla hayırlısıyla . Dua edeceğim sana..
Transfer sonrası hiç belirti arama bence. Ben o belirtilerin hiç birini hissetmedim çünkü. Belirti arayıp, kendinde o belietileri bulamadığında olumsuz düşüncelere dalıyorsun. Sadece iyi düşün ve hayırlısını dile. Testini de sakın zamanından önce yapma olur mu? Zamansız yapılan testin negatif çıkma olasılığı yüksek.. Gereksiz yere üzmüş olursun kendini. Sabret sadece. Bunun da bir zamanı var. Biz 3 sene sonunda kavuştuk güzel habere. Insallah senin de güzel haberlerini alacağız

O kadar güzel yazmışsın ki.. çok teşekkür ederim. Bekleme aşamasi en zor aşama zaten maalesef.. insallah sonu hayirli olur...

O kadar güzel yazmışsın ki.. çok teşekkür ederim. Bekleme aşamasi en zor aşama zaten maalesef.. insallah sonu hayirli olur...
Bu süreçte moral lazım hep. Moral verebildiysem ne mutlu bana :)
Evet en zor geçen zaman ise sonucu bekleme zamanı . Hele ki kan verip test sonucunu beklemek yıl gibi geliyor insana. Sabrının sonunda o mutluluğu yaşamanı diliyorum.
Kan testini ne zaman yapacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…