Merhabalar herkese, ben de bugün aranıza katıldım.
Tüp bebek tedavisi sürecinde (2 kez denedik ve başarılı olamadık) sürekli bu siteye girip okumalar yapıyordum. Bir gün olumlu bir ilerleme kaydedersem yazacağım demiştim. Ankarada tedavime devam ediyorum amh değerim 0.9 idi. Ancak bugün amh değerim 2 olmuş. Temmuz ayının başında gördüğüm negatif sonuçla beraber artık ilaçları kesip doğal yollara başvuracağıma karar vermiştim. Kolejdeki Saraçoğlu'nun satış ofisine gittim. Bana 30 günlük soğan kürü ve 21 günlük testere dişli aslan pençesi vermişti. Tam uygulayamamış olmama rağmen elimden geldiğince kürleri yapmaya çalıştım. Bugün aldığım sonuca doktorum bile şaşırdı, amh yükselip alçalan bir değer değil dedi. Ben de sürekli araştırma yapıyorum ve ben de biliyorum ki bu değer değişmiyor. Belki yanlış ölçülmüştür diye tekrar başka bir hastanede yaptırım sonuç yine 2 çıktı. NASIL OLDU BİLMİYORUM. Sonrasında sonuçlarımı alıp Saraçoğlu'na tekrar gittim. Bana doğal yollarla denemeye başla dedi orada çalışan hanımefendi. Yumurta kalitesini arttırmak için de incir kürü verdi 21gün uygulayacağım. İncir kürü de şöyle: 8-9 adet kuru inciri ikiye bölerek kaynamakta olan içme suyuna (yarım litre) atıp 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakacağm. Sonra bu karışımın suyunu süzüp ikiye bölüp öğünlerden 15 dk önce (sabah-öğle) aç karnına içeceğim. Her gün taze hazırlanması gerekiyormuş Bir de bana bir ay önce üzüm çekirdeği yağı verdi, her sabah bir yemek kaşığı aç karnına tükettim. Hiç böyle şeylere inanmazdım. Anneannemin bana hazırladığı karışımları yaptım diyerek yalan söyleyerek yapmazdım. AMA MEĞER ÇOK FAYDASI OLUYORMUŞ. Eşimde sperm hız problemi vardı ancak tüp bebek raporu çıkması için onun değil benim amh düşüklüğümü yazdırdık çünkü onunkisi önemli bir sorun değilmiş. Yine de takviye olması için ona da "KIRKKİLİT OTU" verdi, her gün öğle yemeklerinden 2 saat sonra 1 su bardağı sıcak suyla demleyerek içecek. Bir de "İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI" (Bu biraz pahalıydı sanırım 150 TL verdim) akşam yatmadan 1 çay kaşığı içecek. Benim yaşım 33 eşim de 31. Doktorumuz da Ankaranın en iyilerinden ve kendisine çok güveniyorum. Ancak bazı zamanlar olur ki vücudunuz sizin neye ihtiyacınız olduğunu söyler. İkinci tüp bebek denememden sonra ilaçlardan tiksindim ve doktorun devam et dediği tüm vitaminleri (Gonamax, Biosteron, omega3) kestim ve sadece bol bol balık yiyerek şu soğan kürünü yaparak ve de testere dişli aslan pençesi içerek geçirdim 1.5 ayımı. Her şeyden yedim içtim. Düşük olan testesteronum bile normal çıktı bugün. Bence vücudumuz doğal yöntemlere açık ve keşke daha önce anneannemi dinleseymişim. Bana 2 yıl önce incir kaynat iç diye kaç kere söylemişti kadıncağız. Bugün doktoruma tüm vitaminleri kullanıyorum diyerek yalan söyledim ama o anladı "bu değerler nasıl böyle düzelebilmiş özel bir şey yaptın mı" diye sordu. Ben de sağlıklı beslendim dedim:) İncir kürüne devam edicem. 21 gün sonra bitecek. Bir sonraki adetimin ikinci gününde tekrar kan testi vereceğim. Sonuçları sizinle paylaşırım. Umarım size de bir faydam olmuştur. LÜTFEN HERKES DOĞAL YÖNTEMLERİ DE DENESİN. Ama öncelikle profesyonel birine danışın, Saraçoğlu ofisleri kan değerlerinizi görmeden size öneride bulunmuyor ve mutlaka ofislerine gidiyorsunuz size liste veriyorlar hastanede o testleri yaptırıp sonuç alıp gidiyorsunuz sizi ona göre değerlendiriyor. Tüm bu otlar ve yağlar toplam şimdiye kadar 400-450 TL tuttu. Maddi anlamda da tüp bebekte kullanılan ilaçlara bakarsanız çok uygun :) Herkese şifalar olsun:)