TÜP BEBEK'TE blastosist HAKKINDA BİLGİİİ!!

elifinie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
420
9
46
İstanbul
27 yumurta toplandı.19 olgun çıktı ve 16 sı döllendi doktorum blas yapalım bekleyelim dedi..blastosıst yaptıranlar ve bilenler tecrubelerınızı yazın lütfeennn

27 yumurta toplandı.19 olgun çıktı ve 16 sı döllendi doktorum blas yapalım bekleyelim dedi..blastosıst yaptıranlar ve bilenler tecrubelerınızı yazın lütfeennn

Yumurta döllendikden sonra deyişmeye başlar ve bölünür. Önce 2 hücre, 2.gün 4 hücre, 3. gün 8 hücre oluşur ve sayı iki kat artarak devam eder. 5. gün bu sayı yüzlerce olur ve hücreler bir-biri ile irtibat halindedirler. Buna blaktosit denir.

Tüp bebek tedavisinde embrio sayısı çok oluşan hastalarda 5. güne kadar bekleyip blaktosit transferi önerilir. Çünki sağlam ve daha iyi embriolar 5. güne gele biliyor, bir çok embrio bu sırada eleniyor. Yani daha sağlıklı embrioları seçmiş olma ihtimali yüksek oluyor (tabii her zaman değil, bazan sağlıklı gibi görünen hasta da ola biliyor).

Hiç bir yapay ortam anne rahmi gibi olmadığı için bazan sağlıklı embriolar bile 5. güne gelemeye biliyor. O yüzden embrio sayısı az olan hastalarda 2. ve ya 3. gün transferi öneriliyor.

ya saglıklılarda gıderseee offf Allahmm Rabbim hayırlısını nasib etsin çok zor beklemeeekkk çok teşekkür ederim canım..

ya saglıklılarda gıderseee offf Allahmm Rabbim hayırlısını nasib etsin çok zor beklemeeekkk çok teşekkür ederim canım..

Bu kadar döllenmiş yumurtası olan biri için senin tedirginliyin çok fazla. Korkma doktorlar boşuna doktor olmuyolar. Eğer bölünmelerinde bir sorun gözükürse hemen seni arar ve daha erken transfer olur. Amma bence senin embriolar inşeAllah 5. güne gider ve dondurmaya bile 5. embriosu kalır. Hadi rahatla bir az. Dua etmeği unutma.

panikk olmadan yapamıyorum heralde:) sabırsızın tekiyim beşinci güne onlar dayanırda ben dayanırmıyım bilmiyorum:) yorumların için teşekkür ederim Rabbim bana durgunluk ve sabır versin:)Allahm isteyen herkese versin inşallahh nasibimizde neyse o olur.sonucta 20 tane embrıosu olanda tutunamıyo ıkı embrıosu olanda tutunuyo nasip işi biraz:)

benimde blast embriyo transferim olmuştu Rabbime bin şükür yavruma kavuştum. dualarım sizler için.. yumurta sayın iyi gerçekten kaliteleride iyidri ki doktorun blastı düşnümüş. benim 8 yumurta toplandı 7sı döllenmeye girdi 5 i döllendi. çok şükür ki bi tanesi daha eş yapmış 6 yumurtaya çıktı ve hepsi blast oldu 1 tanesi transfer edildi ve yavruma canıma kavuştum 5 kardeşi de donduruldu.. inşallah seninkilerde hepsi 5. güne dayanıp en önemliside bi tanesine yavrun olarak kavuşursun...

Son düzenleme:

Amiinnnnnmmmmm canımmm benimmmmm çok iyi oldu moral oldu bana :)) inşalllahhh yarabbimmm isteyen herkese nasib etsin bugun ikinci gün 16 sıyla yola devam ediyoruz dediler şükür rabbime yüzümüze bakar inşallah dualarınızda bizleride uuınutmayınnn

inşallahhhh canımmm süper hepsiyle yola devam hadi inşallah 5. güne kadar en sağlıklıları kalır yavruna canına kavuşurusn cnm.. takipte ve duacı olacağım canım..

inşallahhhh canımmm süper hepsiyle yola devam hadi inşallah 5. güne kadar en sağlıklıları kalır yavruna canına kavuşurusn cnm.. takipte ve duacı olacağım canım..

Bugun 4. Gün canım 15 kaldılarr rabbim hayırlısıyla bir tanesini bana nasib etsin tek istegım bu sabretmek çok zor desteğin için çok teşekkür ederm canım:)

Sanslisin cânim blasta kadar gelebiliyorsa yumosların ne mutlu sana,bende blasta bu ay hamile kaldim darisi sana inşallah :)

Sanslisin cânim blasta kadar gelebiliyorsa yumosların ne mutlu sana,bende blasta bu ay hamile kaldim darisi sana inşallah :)
Canımmm Allahm analı babalı büyütsün inşallaahh:)) transfer öncesi ve sonrası nelere dikkat ettinn neler yaptın ve transferden kaç gün sonra gebelîk testi yaptın?? Şimdiden teşekkür ettim:)

Bugun 4. Gün canım 15 kaldılarr rabbim hayırlısıyla bir tanesini bana nasib etsin tek istegım bu sabretmek çok zor desteğin için çok teşekkür ederm canım:)

süper canım 4. günde 1 eksik ile girmek harika.. hadi bakalım inşallahhhh yavrun embriyosu bölünüyo annesi hazırlanıyor sana gelmek için.. ben transferden 14 gün sonra test yapmıştım cnm..

süper canım 4. günde 1 eksik ile girmek harika.. hadi bakalım inşallahhhh yavrun embriyosu bölünüyo annesi hazırlanıyor sana gelmek için.. ben transferden 14 gün sonra test yapmıştım cnm..

Tebrikl ederm canım :) bakalım inşallahh..ama Çok heyecanlı yaa:)) acaba hangisi konulucak . Tutucak mı . Nasıl dayanıcam Allahım ben bu sabırsızlıklaaa:))

Tebrikl ederm canım :) bakalım inşallahh..ama Çok heyecanlı yaa:)) acaba hangisi konulucak . Tutucak mı . Nasıl dayanıcam Allahım ben bu sabırsızlıklaaa:))

gerçekten çok heyecanlı zamanlar cnm Allahım sabır versin transferde çok dua et cnm bebeğine hoşgeldin de onu çok istediğini tutanmasını söyle annesi..

gerçekten çok heyecanlı zamanlar cnm Allahım sabır versin transferde çok dua et cnm bebeğine hoşgeldin de onu çok istediğini tutanmasını söyle annesi..

Aminnnn canmm inşallaaahhhhh:)) rabbim hepimize nasip etsinnnnnn
Bugun blastayız yani beşinci gün 11 taneyi dondurduk Allahn izniyleeee:)

Aminnnn canmm inşallaaahhhhh:)) rabbim hepimize nasip etsinnnnnn
Bugun blastayız yani beşinci gün 11 taneyi dondurduk Allahn izniyleeee:)

çoook güzel canım maşallah.. transferin hemen yapılmıcak mı cnm?

Bugun donduruldu ve bugun adet oldum canım yarın doktorun yanındayım dondurulmuş için başlıycaz inşaallah bir adet gör öyle transfer yapalım dedi oyuzden bekledk tatlımmm

Benim de 2 Şubatta 21 yumurtam toplandı. 16sı döllendi ve 10 adet yumurtam 5. güne kadar ilerledi. 5. günde blast olarak donduruldular. Yumurta sayım çok olduğu için transferi sonraki ay yapalım dedi doktorum. Kısmetse cuma günü transferim olacak. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Sağlıklı ve uzun ömürlü yavrularımız olsun.

temmuzda yaptığım denemede 9 yumurta 5ci günü bekledi yanlız burada embriyolok çok önemli çünkü blastosist olan yumurta rahime yerleşme evresine geliyo ve yumurtanın kabuğundan ayrılıyo rahime tutunmak için yani benim 9 yumurta saatinde transfer edilmediği için yok oldu

Canım 6. Günü kabuktan çıkıyo benm beşîncigün sabah 7 de aradılar dondurduk diye umarım öyle bi sorunla karsılasmyız çok üzüldüm peki ne dediler sana ne açıklama yaptılar sonuçta okadar ugrastın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…