• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte doğal siklus bilgisi olan var mı?

umutcannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
684
En iyi cevaplar
1
285
33
Arkadaşlar meraba bana yardımcı olabilir misiniz? 3. Gün embriyom var dondurulmuş. Transfer hazırlığı için reglken kontrole gittiğimde doktorum 1 yumurta var 11 mm onu hafif doz Gonal f ile (37,5) (6 gün) büyüteceğim sonra çatlatma iğnesi vurulacaksın dedi. Folik asit var bi de. Böyle transfer olucak dedi. Nasıl bi yöntem oluyo bu? Tekrar o yumurta da toplayacak mi?

Arkadaşlar meraba bana yardımcı olabilir misiniz? 3. Gün embriyom var dondurulmuş. Transfer hazırlığı için reglken kontrole gittiğimde doktorum 1 yumurta var 11 mm onu hafif doz Gonal f ile (37,5) (6 gün) büyüteceğim sonra çatlatma iğnesi vurulacaksın dedi. Folik asit var bi de. Böyle transfer olucak dedi. Nasıl bi yöntem oluyo bu? Tekrar o yumurta da toplayacak mi?
mrbb hayır o büyüyen yumurtayı almayacak.

Yani doktorunuza sorsanız daha mantıklı değilmi🤦🏻‍♀️

var olan yumurtanızı iğneyle büyüterek vücudunun doğal östrojen salgılamasını sağlayacak bu sayede rahim duvarı vücudun kendi ürettiği hormobla kalınlaşacak.Normalde estrofemle kalınlaştırılıyır ilaçlıda.sonra uygun kalınlık olunca bazı doktorlar hiç ilaç vermıyor bazıları progesteronla desteklıyor transfer olacak.Ve sonrasında pek ilaç kullanımı olmuyor yada vok az miktar.vücuttaki yumurtayı bğyğterek sanki vücut transfer edilen embriyoyu doğal gebelik zannedip hormon üretmeye devam edecek.olay vücudu doğal hamilelik moduna sokmak

Evet daha mantıklı ne kadar doğru diyorsunuz. Ben de onu isterdim haliyle. Her şey çok hızlı geliştiği için kafamda soru işaretleri kaldığı için buraya sormak gibi bi yol izledim. Teşekkür ederim
Kötü anlamda demedim aslında.
Tıbbı konularda heleki tüp bebek vs kişiye özel tedavi olduğu için en mantıklısı direk doktordan bilgi almak. Hem kafanız karışmaz hemde doğru bilgi olur.

var olan yumurtanızı iğneyle büyüterek vücudunun doğal östrojen salgılamasını sağlayacak bu sayede rahim duvarı vücudun kendi ürettiği hormobla kalınlaşacak.Normalde estrofemle kalınlaştırılıyır ilaçlıda.sonra uygun kalınlık olunca bazı doktorlar hiç ilaç vermıyor bazıları progesteronla desteklıyor transfer olacak.Ve sonrasında pek ilaç kullanımı olmuyor yada vok az miktar.vücuttaki yumurtayı bğyğterek sanki vücut transfer edilen embriyoyu doğal gebelik zannedip hormon üretmeye devam edecek.olay vücudu doğal hamilelik moduna sokmak
Ay şimdi oldu işte, anladım detaylı anlattığınız için sağ olun...

Kötü anlamda demedim aslında.
Tıbbı konularda heleki tüp bebek vs kişiye özel tedavi olduğu için en mantıklısı direk doktordan bilgi almak. Hem kafanız karışmaz hemde doğru bilgi olur.
Ben de haklısınız dedim. Ama şartlar öyle olmuyo o odaya girince stresten düşünemiyorsunuz bazen. Benim de öyle bi zamanımdı. Burdan öğrenmiş oldum

:)) kafanıza takılan şeyleri sorabilirsnz:).yardımcı olabildiysem sevindm
O görünen sönmüş büyümemiş :( başka yumurta gördü dozu 50’ye çıkardı.. nasıl olucak bilmiyorum 9 mm galiba o da en az 18 mm olması lazım sanırım değil mi? İçin sıkıldı..

Arkadaşlar selam, benim de ne kada tıkaç kullansam da 1 yumurta çıkıyor büyüyor keseler ama içleri boş oluyor. Bu sadece klomen kullanıp ya da femera kullanıp yapılan tedavi doğal siklus olmuyor mu? Doğal siklusta ya da çok düşük doz mu ilaç veriliyor ben hepsini karıştırdım suan.

O görünen sönmüş büyümemiş :KK43: başka yumurta gördü dozu 50’ye çıkardı.. nasıl olucak bilmiyorum 9 mm galiba o da en az 18 mm olması lazım sanırım değil mi? İçin sıkıldı..
Biraz olmuş yazalı girmedim birsüre buraya.Yeni yumurta ne durumda büyümeye başladı mı? İnşallah büyür:/

Back
X