Tüp bebekte doktor değiştirmek

thils

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
505
536
103
Kızlar merhaba. 1 aşılama,3 tüp bebek negatif oldu maalesef.. aşılama ve ilk tüp bebek başka merkezde,son 2 tüp bebek başka merkezdeydi.
İlk merkezde doktordan ve tutumundan hiç hiç memnun kalmadığım için doktor değiştirdim. Aslında şuanki doktorumdan çok memnunum elinden geldiğini yaptığına dair inancım tam,negatif sonuçlar sonrası hep nedenini araştırdı tüm yapılan testler iyi çıktı acaba diyebileceğimiz tıbbi birşey kalmadı. Ama farklı bi doktor farklı bakış açısı iyi olur mı bilemiyorum. Ben böyle düşündükçe eşim doktorumuzu savunuyor tüm gidişatı olan biteni bildiği için onunla devam edelim başka doktora gitsek sıfırdan başlayacak diyor. Bilemiyorum bu konuda kafam karışık Yorumlarınızı bekliyorum.. bu arada şuan doktorum erol tavmergen. Eğer değiştirirsem gitmeyi düşündüğüm doktor ahmet zeki ışık

Dondurulmuş embriyolarınız varsa eğer aynı merkezde bence bitene kadar devam edin. Ama artık içinize bişeyler sinmemeye başladıysa tabiki durumunuzda müsait ise değiştirebilirsiniz. Yapılan onca tetkikleri bir başka merkezde kabul edebilir, araştırılmış olan şeyleri başka bir hekim gözden geçirebilir. Ama bu iş malesef çoğunluğu maddiyata bağlı olduğu için belki başka hekim kabul etmeyebilir, oda farklı testler v.s eşiniz de dediği gibi sıfırdan başlayabilir. Biz cocuk sahibi olabilmek için elimizden gelen tüm sebebleri yapmaya calısıyoruz, Allah isterse herşey oluyor. Nasip kısmet. Dilerim en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli bir pozitif haberi alırsınız

Dondurulmuşum yok maalesef. Teşekkür ederim yorumunuz için hakkımızda hayırlısı ne şekildeyde öyle olsun inşallah

Benim de 3. tane negatifim var, son doktorumun söylediği bir şey vardı, bazen her şey yolunda olsa bile benimle şansınız tutmamış olabilir, gönlünüzde bir rahatsızlık varsa sizi ben başka birine yönlendireyim demişti... Sonra ben istedim ve cidden başkasına yönlendirdi tamamen aynı tedaviyle 4. denemede tuttu... Birazcık da cidden şans, kalbinizi dinleyin, akışına bırakın..sevgiler...

Şu ana kadar ne yapıldı size belirtebilir misiniz?
Bende doktor değiştirmeyi düşünüyorum…

Şu ana kadar ne yapıldı size belirtebilir misiniz?
Bende doktor değiştirmeyi düşünüyorum…
İlk tüp bebek tedavimde donduruldu rahim dinlendirme yapıldı 5.gün embriyosu tutmadı. Sonra 3.gün taze transfer oldu tutmadı. Genetik testler,sperm dna hasarı,pıhtılaşma testi,kromozom sayımı yapıldı sonucunda pıhtılaşma çıktı diğerleri temiz çıktı. Sonraki tedavimde 3.gün taze transfer oldu yine pıhtılaşma için kan sulandırıcı iğne kullandım o da tutmadı. Sonrasında doktorum nk hücre paneli testi istedi yaptırdım temiz çıktı. Yani herhangi bir problem yok tutmaması için. Ben bir sonrakinde embriyoları genetiğe gönderelim dedim ama doktorum gereksiz buldu çünkü genetik testlerin hepsi iyi genetikte bi problem yok dedi. Bir sonraki tedavide dondurulmuş deneyip rahmi dinlendirelim dedi. Şimdi biraz zaman verdik kendimize yazı da geçirelim öyle deneyelim tekrar diyoruz doktorumdan memnunum aslında ama bilemiyorum hala düşünüyorum

Ben geçen hafta bi doktora gittim. Benden NK paneli testini istedi.
Ben makalelerde araştırmıştım anlamlı sonuçlar vardı. Ama tekrarlayan düşüklerde vardı.
Makalelerden net öğrendiğim ve doktorların dediği şey tutmayan tüp bebeklerin aslında net tedavisel çözümleri yok. Deneme yanılma, sağlıklı embryo olana kadar deneyeceğiz...
Bende bu NK panelini prof biyokimya uzmanı, prof immünoloji uzmanı, prof tüp bebek doktoruna sordum..
Hepsi gereksiz bir test dedi. Zaten Türkiye'de hiç bir devlet hastanesi yapmıyormuş. İstanbul'da 1 merkez dışında NK panelini yapan hastanede yokmuş..
Sonra araştırdım.. NK paneli ile Türkiye'de yapılmış bir tez bile yok...
O zaman akıllara tek şey geliyor. NK panelini yaptıran hoca kendi akademik çalışması için bizi kullanıyor. Amacı oradan birşey çıkması değil zaten..
Benim embryolog arkadaşım da var. O da aynısını yapıyor. Sürekli hastaların verileri ile makale yapıyor..
Yani tüp bebek büyük bir dolandırıcılık.. Bunu yapan doktorda bence farklı bir niyet ile bizi kullanıyor..
Ben yaptırmadım..
Zaten varsa da yoksa da tedavi belli. Yaptırmadan da ne kullanacağı belli... Temiz çıkınca o ilacı kullanmayalım demiyor..

Benim doktorum Semra Esenkaya.. Ben çok memnundum. Ama artık karşısına geçip konuşunca negatifleri düşünüp üzülüyorum. Bundan dolayı değiştirecğeim.
20 yıldır tüp bebekte ve gereksiz ne ilaç kullandırdı. Ne de gereksiz operasyon, tahlil istedi. Zaten çıkacak sonucu öngörebiliyorum. eğer şüphelenirsem ben isterim zaten dedi...
Ki ben çok akademik dilde konuştum. Mantığıma oturmadan beni odadan göndermedi.
Benim negatif oldu. Ama ne yumurtamı ziyan etti ne de embryolarımı..
Galiba gene ona döneceğim. Ondan daha iyi tedavime ön görülü yaklaşan olmadı..

Nk hücre paneliyle ilgili çok detaylı araştırma yapmadım ama çevremde tanıdığım bir kişi var tekrarlayan düşüklerden sonra test sonucunda anormallik çıkıp ilaç kullandı ve transferi sağlıklı gerçekleşti hatta doğumda yaptı. Birazda ona güvenerek detaya inmedim ama siz yazınca da mantıklo geldi şuan. Bi umut işte doktprumuz ne derse yapıyoruz :) sizin bilinen bi problem var mıydı? Bizde eşimin morfoloji %2 onun dışında pürüz yok. Benim doktorumda erol tavmergen,türkiyede ilk tüp bebeği yapmış bi hoca. Tecrübesine aşırı güveniyorum bu beni rahatlatıyo aslında,sanırım bende tekrar ona devam edeceğim

Benim kendime ait yok..
Eşimde morfoloji 0 çıktığı için biz tüp bebek sürecine geçtik..
Ama şimdi benim yaptırdığım bütün tahliller temiz çıkmasına rağmen neden embryo tutunmuyor anlaşılamıyor..
Bu transferde histeroskopi yapılacak..
Lenfosit aşısı yapılacak bakalım..

Tüp bebekte morfolojinin cok önemi yok zaten sizde de herşey temizse olur inşallah neden olmasın:) herşey gönlünüzce olsun en iyisi hayırlısı en kısa sürede sizin olsun inşallah..

Arkadaşımda orada Erol tamvergene yaptırmıştı negatif sonuçlandı biraz vesile işi sanırım doktor iyi olabilir ama yaramadıysa yaramamıştır doktor değiştirmekten korkmayın dosyanız elinizde sonuçta bi kaç doktor gezip içinize hangisi sinerse onunla devam edin süreç biliyor diye tek doktorla hep devam etmek bi süre sonra inancı kırıyor Buda olumsuz yansıyor

BEN DE aynı durumdayım siz ne yaptınız acaba? Bneim dr erol tavmergen çok yol katettik ama benim sonucumda negatif benim eşim de erol hoca da kalalım diyor ama ben çok kararsızım.

Bn ve eşim eşiniz gibi düşünüyoruz. Çok kafanızı,karıstrmayın ha farklı tedaviler uygulayan doktor bulursanız o ayrı ama aynı tüp bebeği yapsın diye uç doktor değiştirmeyin. Benim rahim filminden sonra 1 doktora gittim amelytımı aşılama mı tüp bebeğimi hep kend yaptı hala ona gidiyorum gebeyim. Memnunum doktordan.

BEN DE aynı durumdayım siz ne yaptınız acaba? Bneim dr erol tavmergen çok yol katettik ama benim sonucumda negatif benim eşim de erol hoca da kalalım diyor ama ben çok kararsızım.
Merhaba tekrar tedaviye başladık şuan erol hocada devam ediyoruz. Yumurta toplamam oldu adetimi bekliyorum transfer için hazırlıklara başlayacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…