Tüp bebekte döllenme olmayanlar

Merhaba mesajınızı okudum cevap yazmak istedim hikayem baya uzun ama kısaca anlatacak olursam, geçen sene ilk tedavim bahçeci umutta oldu. Bu arada sebepsiz infertilite grubundayız. 9 yumurtadan 5 olgun çıktı 1 tane döllendi fakat o da 5. Güne gitmedi kalitesizdi. 2.tedavim yine bahçecide oldu. Yine 9 yumurta 5 olgun çıktı fakat hiç döllenme olmamıştı. O kadar yıkıldıkki doktor bile anlam veremedi. Ne yapacağımızı bilemedik birkaç tahlil istediler genetiklere kadar bakıldı onlarda temiz çıktı. Sonra 3. Tedavi için farklı merkez düşünmeye başladık. Şişli memoriala gittik ön görüşmeye ve inanın 1.5 saat bizimle ilgilendiler o kadar memnun kaldık ki dedik burda başlayalım. Bizim bahçecide kontroller 5 dk. Dan fazla sürmüyordu. 2 tedavide de öyle oldu doktorun hep dediği sıkıntı yok halletcez. Ama malesef halledemediler. Her neyse Ekim ayında başladık memorial da tedaviye Semra hanım efsane bir doktor o ve ekibindeki doktorlar her gün bütün hastaların dosyalarını değerlendiriyorlar. Semra hanımın onayını almadan ilaç dozunu bile değiştirmiyorlar. Bu arada ekibindekilerde asistan falan değil doçent falan onlarda çok tecrübeli. Tabi biz 2 tedaviden aldığımız sonuçlarla baya tedirgin başladık. Benden 11 yumurta toplanıldı ve hepsi olgun çıktı. 4 tane döllendi ve 5.güne 3 tane çok kaliteli embriyolar oluştu. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun tabi biz şok hiç beklemiyorduk. 3ünü dondurdular 1 ay rahim dinlendi ve geçen hafta cuma günü transferim oldu. Biz döllenemycek korkusuyla buralara kadar geldik. İnşallah gebelik oluşur Allahın izniyle anne olurum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki döllenmeme çok sıkıntı tedavinin yarıda kalması. Nerede tedavi oldunuz bilmiyorum ama Şişli memorial ı kesinlikle öneririm. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin tez zamanda inşallah

Canim sagol mesajin icin. Umarim bebegin sana siki siki tutunur. Benim ilk 2 denemende Semra hanimda oldu. Kesinlikle cok iyi bir doktor katiliyorum. Kendisine 1 kere daha gitmem sonucu degistirirmi bilmiyorum. Ama umut oldu yazdiklarin tesekkur ederim.

Canım sana özelden uzun uzun yazacağım

Hadi ya üzüldüm gerçekten. Amin inşallah darısı seninde başına umudunu yitirme Allah büyük. Eşime yumurta toplama günü embriyolog demişki. Kimi hastanın dışarıda döllenme olmuyor buraya gelince bizim laboratuvarda dölleniyor fakat kimi zamanda bizim labaratuvarda döllenmiyor tam tersi dış merkezde oluyor. Birazda labaratuvar ortamında kimi yumurtalar değişkenlik gösteriyormuş. Peki 2 kez böyle olunca ne açıklama yaptı Semra hanım

Evet canim pes etmicem devam edicem. Semra Hoca sebebini bulamadi genetik yasa bagli degil dedi ama yasim 40 buarada. Degerlerim iyi buarada. Yani her seferinde en azindan 1 embiryom oluyordu sonuncuda hic olmamasi baya oldu beni. Burda ki merkezse yasa bagli yumurta kalitesinde dusme var diyor. Semra Hoca yumurtan var devam et dedi. Bunlarsa 1 deneme daha yapacaklar sonra artik deneme diyeceklermis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…