Tüp bebekte düşük yaşayanlar

flower girls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2019
352
200
53
Herkese merhaba,
1. Transferim 8 haftalık ikizlerimi,2 mayısta çift embriyo transferimde pozitif ve keseyi gördükten sonra kalp atışını duymaya giderken evde düşük yaptım benim gibi düşük yapan var mı sebebleri neydi nasıl toparladınız kendinizi

Bende yaşadım canım kalp atışını da duymuştuk. Hatta doktordan eve geldik ertesi gün düşük yaptım kürtajla aldılar. Sebebini bilmiyoruz kendimizi toparlamak zorundayız.. yeniden tedaviye başladım her şey sil en baştan inşallah atlatırsınız biran önce Allah yardımcımız olsun

Merhaba, düşük yaptığınızı nasıl anladınız?

pembe akıntı geldi ilk önce kasık bel ağrısı sonra zaten şiddetli bi kanama başladı ve düşen keseyi gördüm son yaşadığım düşükte

Ben tüp bebekte 2 kere düşük yaptm. İlk gebeliğimde kalbi durdu kürtaj oldum. İkincisinde kendi düştü. Genellikle sağlıklı embryo olmadığı için diyolar doktorlar

Ben tüp bebekte 2 kere düşük yaptm. İlk gebeliğimde kalbi durdu kürtaj oldum. İkincisinde kendi düştü. Genellikle sağlıklı embryo olmadığı için diyolar doktorlar
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız tedavi devam ediyor mu benim anlamadığım transfer yaparken en iyi embriyo diyorlar nasıl oluyor aklım almıyor

Merhaba bence kendinizi üzmeyin yüksek ihtimalle genetik olarak iyi değillerdi
Kaliteleri çok iyi olsa bile genetikleri anne rahminde belli oluyor
Belki de ikisi de engelli olacaktı Allah bizi neyden koruyor bazen bilmiyoruz bende kendimi böyle avutuyorum
Allah yardımcımız olsun ben de ikizlerimi kaybettim bu ay en baştan yumurta toplama olacağım

Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız tedavi devam ediyor mu benim anlamadığım transfer yaparken en iyi embriyo diyorlar nasıl oluyor aklım almıyor
En iyi embriyo da olsa bölünmeden kaynaklı sorun olduğunda kromozom bozukluğu oluyo buda genetiği bozuk oluyo Allah korusun eğer devam ederse gebelik ve doğum yaparsanız ya engelli bebeğiniz olur yada doğumdan bi süre sonra kaybedersiniz bebeğinizi. Vücudun sistem bu şekilde sağlıksız bebeği rahimde durdurmak istemediği için ya düşük yaşanıyor bebeği atmak istiyor. Aslında bi yerde şükretmeliyiz. Bunun için embriyolara genetik test yani pgt yaptırarak transfer yapılırsa bu olay %80 daha Azalır

Öncelikle geçmiş kolaylıkla atlatirisiniz umarım . . Maalesef ben de 2. Transferde 7.haftda kalp atışını aldıktan 3 gün sonra ani gelen kanamayla hastaneye gitmiştim. Kalp atışı devam ediyordu ama sanırım devam eden kanamayla sonrasında durdu kalbi. Kürtaj olmak zorunda kaldım . Sebebi sağlıksız olduğu için vücut atmış olabilir dedi doktorum ve daha farklı sebebler de olabilir. Tam olarak bir nedene yoramiyorlar maalesef. Çok kötü bir dönemdi benim için. Allah kimseye yaşatmasın zor çok zor..

Bende geçen sene Eylül ayında tek yumurta ikizlerimi kaybettim Allah’a sığındım tekrar aynı şeyi yaşamak beni evden dahi çıkamayacak duruma getirdi belki çok yeni zamanla geçicek dediğin gibi belki sorunlu olacaktı gün gelecek şükredeceğim yine şükrediyorum isyan etmiyorum sadece çok zor günler geçiriyorum.
İnşallah senin içinde çok güzel bi dönem başlar bolca yumurtan olur ve kavuşursun evlatlarına

Amin yaşamayan bilemez anlayamaz herkese normal gelen bu durumu ancak bizler anlayabiliriz Rabbim tekrar aynı acıyı bizlere yaşatmasın evet bize de genetik testlerde sorun yok dendi şimdi başka testler yapacaklarmış siz tekrar ne zaman tedaviye devam edeceksiniz var mı embriyolarınız

Allah korusun evet herşey olabilirdi acım çok yeni belki zamanla alışacağım şu an pek sağlıklı düşünemiyorum.
Dondurulmuş embriyo transfer etmeden mi yapılıyor pgt

Allah korusun evet herşey olabilirdi acım çok yeni belki zamanla alışacağım şu an pek sağlıklı düşünemiyorum.
Dondurulmuş embriyo transfer etmeden mi yapılıyor pgt
Embriyonuz 3. Gün dondurulmuşsa yaptırabilirsiniz ama 5. Gün dondurmadan önce yaptırmanız gerekiyor. Rabbim vermiyosa en güzeli içindir. Kolay değil bizlere normal yolla hamile kalıpta düşük yapmıyorux sonuçta zorla maddi manevi uğraş sonrasında oluyo kaybımız bu daha acı ama elden ne gelir Rabbim en iyisini bilir biz blemeyiz. Allah sığınn Allah'ım sen bana en iyisini verceksin o yüzden bunları yaşıyorum deyin bunlar bizim imtihanımız sonundaki hediye de bizim bu imtihamdan nasıl çıkacağımıza bağlı. Ben hep böyle teselli ettm kendimi diğer türlüsü çok xor çünkü

Bende ilk tüp bebek denememi boş gebelik yaşayıp düşük yaptım. Embriyo kalitesi 5bc. Öncesinde yumurta toplama olmadan eşim ve ben genetik test verdik sorun çıkmamıştı şükür boş gebelik düşük olunca rahim filmi çektirin belki rahimde bebeği besleyen kanallarda sorun vardır dediler rahim filmi temiz çıktı o zaman embriyo kalitesizliğindendir dediler. İlk doğal gebeliğimin de 16. Hafta da kalbi durmuştu sonra yine rahim filmi çekilmiştim rahim yine temiz çıkmıştı bebek patolojiye gitmişti yine sorun çıkmamıştı doktor yorum olarak sağlıklı bir gebelik değilmiş demek ki vücut 16. Hafta da beslenmesini kesmiş dediler genellikle hiçbir sorun göremediklerinde sağlıklı gebelik değilmiş diyorlar onların da diyebileceği çok bir yorum yok ekstra bir sağlık durumunuz yoksa maalesef

Genetik ve pıhtılaşma dahil her testi yapmıştık öyle başlamıştık 2. Transfere. Nisan sonu olduğum Kürtajda betada yavaş düşme vardı. O yüzden Temmuzda başlayalım dedi doktorum ama ben ona bile hazır değilim. Açıkçası Allah izin verirse kasım gibi düşünüyorum. Embriyo var şükür işte nasip. Vücudunuzu dinlenmeye alın yormayın kendinizi bazen araya zaman koymak en iysii. Test derken embriyoya yönelik testler mi canım ? Bana doktorum olması gereken testlerin temiz duruyor başka test istemedi gel tekrar başlayalım demişti .

3. Gün bir tane kaldı 3 tane de 5. Gün embriyom var kalan sanırım tekrar olursa 5. Günler transfer edilir.Çok doğru madden manen yıpranıyoruz Rabbim kalbimize ferahlık versin inşallah tekrar deneyip olumlu düşünmekte zorlaşıyor

Senin kendini hazır hissetmen önemli olan yaş kaçtı peki? Kan testleri yapılacakmış ama tam net bilmiyorum şenlendiniz toparla biraz gel konuşalım dedi doktorum sonuç 10 günde çıkıyormuş banada temmuzda başlayalım dedi hakkımızla ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah

Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın devam ediyor musunuz tedaviye bazen hiç bir neden bulunamıyormuş

Yaşım 31. Embriyoya genetik yaptıralım diye sormuştum ama maalesef dondurulmuşa test yapılmıyor dedi doktorum. Zaten ne varsa yaptırdık demişti onların sonuçları da öyle değişebilen testler değil demişti.tekrar yaptirmana gerek yok diye. Sabır ,ve dua ile saglikla hayirlisyla hepimize nasip olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…