Kızlar bende yeni katıldım aranıza. Epeydir kıyıdan kıyıdan yorumlarınızı, tecrübelerinizi okuyodum ama siteye üye değildim. bende üye olup hem içimi döküyüm rahatlıyım hemde tecrübe, paylaşımlarınıza ortak olayım istedim. Biraz yaşadıklarımdan bahsediyim. 2008 Ağustosta evlendim. eşim 2006 aralıkta varikosel ameliyatı oldu evlenmeden, tekrarladığını anlayınca 2009 da bir ameliyat daha oldu. tabi sayıda biraz düzelme oldu fakat hareketlilik ve morfoloji (Şekil) pek iç açıcı değildi. Biz Manisanın bir ilçesindeyiz. önce özel bir hastaneye gittik öncelikle bende hipotiroid çıktı. Sonra aşılamaya karar verildi. sperm yıkamadan ilk aşılamamızı yaptık tutmadı. daha sonra yeni açılan başka bir özel hastaneye gittik orda da 2 defa sperm yıkanarak aşılamamız oldu fakat tutmadı. eşim bir aşılama daha yaptıralım derken bir gün işyerinde araştırmış bir aşılamaya daha gerek yok ben araştırdım İzmirde Smyrna
tüp bebek merkezine gidelim dedi ve gittik, görüşme olumlu geçti adetin 2. günü gelin dediler. Sağolsunlar sıcak kanlı, güler yüzlü ve işini bilen insanlar. tabi eşime sperm tahlili filan yapıldı sayı hareketlilik düşük o aralar hala morfolojinin ne olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu bilmiyorduk. Bu arada benim sağ yumurtalık zayıfmış onu da öğrenmiş olduk. iğneler ilaçlar derken 8 yumurta toplandı, 2 si işe yaramazmış, embriyolog telefonla aradığında 6 sı döllenmiş ve iyi olduğunu söyledi sevindik tabi. transfer günü bilmem kaç litre su içip gittim. embriyolog 2 yumurta transfer etmeyi teklif etti bizde onu istiyoduk zaten. yumurtalardan 1 inin iyi kalite 1 inin orta kalite olduğunu söyledi. geri kalanları donduralım dedik, dondurulacak kadar kaliteli olmadığını söyledi. transfer iyi geçti fakat suyu çok içtiğimden patlayacak kadar çok sıkıştım ve ıkınarak tuvaletimi yapmak zorunda kaldım bu zarar verdimi bilmiyorum. ayın 20 sine gün verdiler tabi o gün ben adet gördüm ve umudumuzu yitirdik yine de danışmak için 21 inde cumartesi günü gittik Beta HCG yaptılar haliyle olumsuz çıktı. danışma esnasında da dosyamıza kurşun kalemle Morfoloji çok çok kötü yazmışlardı. Doktorda öyle deyince biz morfolojiyi araştırdık ve ne olduğunu öyle öğrendik. yaptırdığımız ilk sperm tahlilinde %1 yazdığını gördük.