Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

selam hosgeldin canim tup bebek cesitleri cok mesala seninkisi nasil bir tedavi olucak bu bunye ile ve kac kez yaptiracana bagli galiba mesala benimki donduruldu arastirildi sonra transfer oldu, yumurtalar toplanana kadar bana gore tabiki zor donem oluyor transfer valan cok kolay birsey hissetmiyorsun cok igne ve ilac kullaniyorsun bunu bilmeni isterim benim suan kullandigim ilaclari yani dusunmek istemiyorum cok, tabi birde bu doktordan doktora da fark ediyor insallah hersey kolay gecer canim

Bildiğim ve yaşadığım kadar anlatayım...

İlk tedaviye başlamadan önce bazı kan tahliller isteniyor hormonlar,kan pıhtılaşması ve rahim filmi bunlar varsa daha önceden yapılmış gerek kalmıyor tekrarına (ama doktora bağlı istemesi)
İlaç tedavisi uzun protokol ile başlanıyor,genelde doğum kontrol hapı ile başlanıyor daha sonra lucrin iğnesi bu yumurtanı baskılıyor,daha sonra ganol-f buda yumurtanın çoğalmasını sağlıyor fölüküller oluşuyor bir sürü yumurtanın etrafında...
Ben ganol-f kullanırken (bazen iki ilaçta kullanabiliyorsun ben menopur diye bir ilaç daha kullanmıştım 2. tüp bebekte) kanda E2 ve usg bakılıyor yumurtanın gelişimine eğer istenilen seviyeye ve olgunluğa geldiğinde folüküller (yumurta) çatlama iğnesi vurunuyorsun en son ve 36 saat sonra genel anestezi ile toplanıyor yumurtaların,sağlık ve iyi olan yumurtalar daha sonra spermle döllenme aşaması var burası senin yumurtanın sağlıklı bölünmesine bakılıyor.Sonrada transfer oluyorsun idrara sışık oluyorsun rahmin daha iyi görülmesi için...

1.gün ilk bölünme
2. gün 4 hücreli aşama
3. gün 8 hücreli aşama
5. gün "blastokist" formasyonu

Eki Görüntüle 343199

cevapladığınız için teşekkürler...
Bizim durumumuz şu, erkek+kadın faktörü sözkonusu...
Sperm sayısı azlığı, bozuk morfoloji,hareketsiz sperm.
Polikistik over,aşırı kilo sözkounu bende de...
Adetlerim düzenli son 5 aydır kilo da veriyorum yavaş yavaş olmakla birlikte...
Ancak tedavi başlayınca (hangi yöntem olur bilemem) kilo alır mıyım daha fazla diye korkuyorum...
şuanda doktorun dediği kiloya göre 22 kilo fazlam var ve tedavilere başlayınca kilom azalmak yerine daha da artarsa bebek sahibi olmaya çalışırken büsbütün sağlığımdan olup tüm elimdeki ihtimalleri de tüketirsem diye korkuyorum...
bu yönlerden bakınca tavsiyeniz ne olur acaba?

arkadaslar kotu haberim var hamile degilmissim tutmamis... zamani degilmis napalim

İçim cız etti üzüldüm ama elden bir şey gelmiyor ki Rabbim büyük demek ki hakkında hayırlısı buymuş kendini topladığında inş. tekrar denersin.

cevapladığınız için teşekkürler...
Bizim durumumuz şu, erkek+kadın faktörü sözkonusu...
Sperm sayısı azlığı, bozuk morfoloji,hareketsiz sperm.
Polikistik over,aşırı kilo sözkounu bende de...
Adetlerim düzenli son 5 aydır kilo da veriyorum yavaş yavaş olmakla birlikte...
Ancak tedavi başlayınca (hangi yöntem olur bilemem) kilo alır mıyım daha fazla diye korkuyorum...
şuanda doktorun dediği kiloya göre 22 kilo fazlam var ve tedavilere başlayınca kilom azalmak yerine daha da artarsa bebek sahibi olmaya çalışırken büsbütün sağlığımdan olup tüm elimdeki ihtimalleri de tüketirsem diye korkuyorum...
bu yönlerden bakınca tavsiyeniz ne olur acaba?

İlaçlar kilo aldıyor ama çok değil daha çok su topluyor vücudun (bende öyle oldu)
Aslında doktorun kilonu kontrol altına aldıktan sonra başlayabilir belkide en azından 10 kilo daha vermeni bekleyebilir iyi bir diyetle,

sagolun arkadaslar.. kizlar haplari birakmami istediler bugun 13 cu gun transferin ya kanda cikmadi diyelim cikma ihtimali valan yok degilmi bundan sonra emin olup birakmak istiyorum

nasılsınız kızlarrrrrr ben hala hastayım başım çok ağrıyor

arkadaslar kotu haberim var hamile degilmissim tutmamis... zamani degilmis napalim

hayırlısı arkadaşım üzülme biliyorumki üzülmemek elde deyil çok geçtim o yolardan ama elden gelen birşey yok allahım dilemese olmuyor işte bizimde hakımıza böyle hayırlıymış mevlam neylerse güzel eyler ilk denemenmi bu bakarsın teavi sonrası hamilede kalabilirsin çok öyle arkadş bakalım bizikide ayın 13 bli olcak

tşk ederimm sana ... haklısın riske etmemek en iyisi... öksürüğüm arttı doktora söyledim..öksürmek ii değil dedi..bi öksürük şurubu bir tane bulantı hapı bir tane mineral ve vitamin bir tane de miğde şurubu yazdı...bunlar evde mutlaka bulunsun dedi.. ağrı kesici olarak sadece parol ve minoset al o da çok gerekirse dedi.. transfer sonra sı kullandığım estrofem tablet, crinino jel, aspirin ve folik asite devam ediyorum...bunları 17 şubata kadar da kullanacakmışım...daha önce de dediğim gibi doktoruma güvenmek zorundayım...güveniyorumda ...saolsun ne dediyse günü gününe fiyatı fiyatına çıktı....

evt cnm öksürük tehlikeli allah korusun yalnız ignen yokmu senın ben claxane ignem vardı göbekten onu keseyi görünce kesti ama haftalık kalçadan verdi bende sordum neden bu igneleri veriyosunuz dedim düşügü engellemek için dediler tedbir dediler ama bugün kalp atışını duydum annesine mrb dedi ellerini yukarı kaldırdı indirdi kaç kes içimde resmen canlanmış doktor maşallah büyümüş dedi saglıklı dedi bütün ilaçları kesti sadece folık asite devam dedi ve 3 hafta sonra tekrar kontrol ensesini ölçecekmiş cinsiyetide 7 hafta sonra belli olurmuş haklısın doktorlarımıza güvenmekten başka çare yokk...

kızlarrr çikolata kisti yada miyonu olan arkadaşlarim için sogan kürü aldım belık biliyosuuzdur ama ben bilmeyenler için yazayım dedimm 1 tane soganı 4 de bölüp 1.5 su bardagı suda kaynatıyorus ve ılıktan biras sıcak yudum yudum içiliyormuş bunu 15 gün aralıksız günde 2 kez içiliyormuşş çok faydalı imişş allah şifa versin inşallah olan arkadaşlarımaa:71:

hayırlısı arkadaşım üzülme biliyorumki üzülmemek elde deyil çok geçtim o yolardan ama elden gelen birşey yok allahım dilemese olmuyor işte bizimde hakımıza böyle hayırlıymış mevlam neylerse güzel eyler ilk denemenmi bu bakarsın teavi sonrası hamilede kalabilirsin çok öyle arkadş bakalım bizikide ayın 13 bli olcak

cok sagol canim evet ilk denememdi acaba haplardanmi oldu diye dunuyorum,, bilmiyorum progestronu 2 atiriyorlardi birden gunde 3 kere ve estrofem 4 birden atiyordum sizlerde nasildi biraz bilgi verirmisiniz canim, boyle hayirliymis napim adetimin olmasini beklicem artik haplari biraktim

cok sagolun arkadaslarim yorumlariniz icin 2 ciye daha cok iyi arastirmak istiyorum cunki son embryo kaldi yada toplam 2 taneydi zaten
siz transferin kacinci gun kan tesi yapmistiniz basindan gecen arkadaslar yazarsaniz sevinirim

canım geçmiş olsun alah şifa versin....

allah dayanma gücü versin çok zor bi durum bende 6 ay önce negatifi gördüm allahın bir bildiği vardır demekten başka teselli olmuyor.....

sağol canım allah razı olsunnn

Yeteerrr İnş. çabucak geçer gribin

birde tup bebegi nerde yaptirdiniz arkadaslar ben ankarada yaptirdim dr osman beyde

Ben iki tüp bebeğide Ankara anatolada yaptırdım ama çok pişman oldum daha sonra çıkan haberle yıkıldım zaten...

Şimdi 3. denme için Ankara tıp fakültesi cebeciye gidicem doktor çok tatlı ve gayet ilgili ben sevdim doktorumu inş. burası bana uğurlu gelir ve son olur...

Tabi son derken merkez olarak ama bebek için son olmaz Allah nasip ederse ben 4 tane istiyorum (birini bulamadım 4 tane düşünüyorum olsun hayali bile güzel)

Back
X