Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

şimdilik düşünmüyorum cnm çok yıprandım psikolojim bozuldu sonra tedavi olma gücünü kendimde bulabilirsem belki :43::43:

Gel beraber Nisanda başlayalım Ankara da :34:

Evet çok yıpratıyor sende haklısın inşallah doğru zaman geldiğinde gerçekten hazır olduğun gündür :38:

Günaydınlar Hayırlı haftasonları olsun...

Hanımlar hamilen olan arkadaşlarım bebeklerinizin eğer imkanınız varsa kordon kanını aldırın ve saklatın çünkü bizler tüp bebekle anne olabilecek anneleriz belki bir daha şansımız olmayabilir ve ilerde ne olur bilinmez ve bir kordon kanı hayat kurtarabiliyor...

Kordon kanı hangi amaçlarla saklanır?

Kordon kanını dondurup saklamanın pek çok amacı vardır. Bunlardan ilki, bebeğin ilerde kök hücre tedavisi gerektirecek organ doku yaralanması, harabiyeti veye yaşlılığı gibi bir durumla kartşılaştığında, doku uyumu olan verici aramaya gerek kalmadan kendine ait sağlıklı bebeklik çağı kök hücreleriyle tedavi edilebilmesidir. Kişinin kendi hücre ve dokuları ile uyum sorunu olmayacağından, bu çok önemli bir avantajdır.

Diğer bir amaç, bebeğin kardeşlerinde ya da yakın akrabalarında çıkabilecek hastalıkların tedavisidir. 1988 yılında Fankoni Aplastik anemi hastalığı bulunan bir çocuğun ilk kez kordon kanı ile tedavi edilmesinden bu yana, yüzden fazla hasta bu yöntem ile tedavi edilmiştir.

Kemik iliğinden kök hücre ayıklama yöntemi, habis kan hastalıklarında ve bazı kanser türlerinde, sağlıklı kan miktarını yükseltmek için yoğun olarak kullanılmaktadır. Ancak, hastaların %70 ine uygun kemik iliği bulunamamaktadır. Oysa, göbek kordonundaki kandan elde edilen kök hücrede, (eğer saklanmışsa), uyum problemi ortadan kalkmaktadır. Günümüzde bu yeni yöntemden, kanser, Parkinson, Alzheimer gibi - şimdilik - 50'yi askin hastalığın tedavisinde faydalanılmaktadır. Dünya çapındaki yoğun araştırmalar yöntemin kullanım alanlarını hızla geliştirmektedir.

Son düzenleme:
cok sagolun arkadaslarim yorumlariniz icin 2 ciye daha cok iyi arastirmak istiyorum cunki son embryo kaldi yada toplam 2 taneydi zaten
siz transferin kacinci gun kan tesi yapmistiniz basindan gecen arkadaslar yazarsaniz sevinirim

cnm ben yumurta toplama işleminden sonra 6 tane ilaç kullanmaya başladım 2 tanesi 5 günlüktü estrofem 14 günlüktü progestan o günde 1 taneydi gece tatarken atıyordum bir tane cnone jel sabak kalktıgımda atıyordum birtanede göbekten igne claxone bunlardan sadece igne ve jel devam etttim takı bebegimin kesesini gördükten 2 hafta sonraya kadar şimdi hepsi bitti bende malatya dogu fertilde yaptırdım ama sanırım ankara anatolıada buraya baglı die duydum..taransferin12.günü test yaptım kan testim 58.8 çıkmıştıı ikinci 234 çıkmıştı böyle işte hayırlısı cnm senın içinde rabbim ol derse olur bunu unutma bizimkisi sadece tedbir

ya arkadaşlar benim yarın beli oluyor çok korkuyorum hiç belirtim yok beni korkutup düşündüren diğerindede 3. gün emriyosuydu hiç bir belirti olmamıştı sonuç negaifti acaba budamı öyle olacak diye kafamda atamıyorum beni busefer umutlandıran tek şey 5.gün emriyosu olup 2tane trasfer edilmesi biraz umutladırıyor hiç aramızda böyle olup aynı şeyleri yaşayıpta pozitif sonuç alan varmı :50::50:

Son düzenleme:
cnm ben yumurta toplama işleminden sonra 6 tane ilaç kullanmaya başladım 2 tanesi 5 günlüktü estrofem 14 günlüktü progestan o günde 1 taneydi gece tatarken atıyordum bir tane cnone jel sabak kalktıgımda atıyordum birtanede göbekten igne claxone bunlardan sadece igne ve jel devam etttim takı bebegimin kesesini gördükten 2 hafta sonraya kadar şimdi hepsi bitti bende malatya dogu fertilde yaptırdım ama sanırım ankara anatolıada buraya baglı die duydum..taransferin12.günü test yaptım kan testim 58.8 çıkmıştıı ikinci 234 çıkmıştı böyle işte hayırlısı cnm senın içinde rabbim ol derse olur bunu unutma bizimkisi sadece tedbir

sagol canim bilgilerin icin

ya arkadaşlar benim yarın beli oluyor çok korkuyorum hiç belirtim yok beni korkutup düşündüren diğerindede 3. gün emriyosuydu hiç bir belirti olmamıştı sonuç negaifti acaba budamı öyle olacak diye kafamda atamıyorum beni busefer umutlandıran tek şey 5.gün emriyosu olup 2tane trasfer edilmesi biraz umutladırıyor hiç aramızda böyle olup aynı şeyleri yaşayıpta pozitif sonuç alan varmı :50::50:

Belirti arama kendinde yoksa daha çok psikolojini bozarsın...
Bende iki deneme yaptırdım iki tane konuldu her seferinde 5. gün emriyosuydu ama olmadı, bu şans ve kısmet işi Allah ol derse olur hem bak yarına az kalmış strese sokma kendini:29:
canim mesajini aldim ve ozel cevap yazamiyorum 100 e az kaldim yazicam sana ben

Tamam bekliyorum msjını :38:

Son düzenleme:
sema sonuclarini merak ediyorum canim..insallah hayirli haberler veririsin bize insallah tutmustur insallahhhhhhhh

arkadaslar 3 cayin sonuna tekrar deniyecek arkadaslar var mi.. benimki 3 caya dusuyor galiba
hani 1 ay ara verdiyorlar suan zaten adet goruyorum

arkadaslar 3 cayin sonuna tekrar deniyecek arkadaslar var mi.. benimki 3 caya dusuyor galiba
hani 1 ay ara verdiyorlar suan zaten adet goruyorum

Bence 3 ay iyi bir ara hem kendin toplanmış olursun hemde vücudun dinlenmiş olur hemde kış bebeği olur daha iyi olur yaza kadarda apılar ohh rahat edersin:1:

Bence 3 ay iyi bir ara hem kendin toplanmış olursun hemde vücudun dinlenmiş olur hemde kış bebeği olur daha iyi olur yaza kadarda apılar ohh rahat edersin:1:

evet 1 ay ara verin dediler ya .. ben ankarada maya tup bebekte yaptirdim ve suan 1 tane embryo m kaldi yani bu mayada basari alan arkadaslarimiz varmi yok mu onu cok merak ediyorum

canım benim ilk tüp bebeğim... antalya tüp bebek merkezinde yaptırdım..

ben anltalyada muhamet ozturk diye bir doktorum vardi ona gitmistimbir ara dogal yolla onun sayesinde kalmistim 2003 yilinda tup hic konusmadim oda yapiyorum demisti dusunuyorumda gezmedigim doktor kalmamis valla ya

biraz gos gezdirdim ve cok basari yok sanki degilmi yasmin ?
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/358039-dondurulmuslarla-sansini-deneyecekler-969.html

Aslında sana başka link vermem gerekiyor.Belkide buraya bakmışındır ama burada o kadar çok başarı öyküsü var ki sende bu kişilerden biri olacaksın ama sen en kötüye hazırlarsan zaten en başta ümidini kaybetmiş oluyorsun sabırlı olman gerekiyor her ne olursa olsun Allah hiç kimseye dermansız dert vermez dermanı olmayan derde dert değilidir Rabbim sevdiği kullarını yanına almak için bir neden bir sebeptir.
Ne olur umudunu kaybetme Doktorum banan bir gün demişti ki unutma ilk tüp bebek 12. kere denemede olmuştu ve o zamanlar böyle imkanlar yoktu ve ben her yıkımda aklıma ilk gelen şey bu oluyor neden bende başaramayım Allahım bana böyle bir fırsat vermiş bir çaresi var ben elimden geldiği kadar Rabbim izin verdiği yere kadar denicem diyorum.Sende deneyeceksin vazgeçmek yok ve ümitsizlik yok:38::38:

Back
X