TÜP BEBEKTE KROMOZOM TESTİ

Ozaman doktorunuza ngs yapılsın diye ısrar edin . Umarım yapıyorlardır. Ngs embriyodan alınan biopsi ile embriyonun kromozomları genetik taşıcı olduğu hastalıklar vs taranıyor . Erkek infertilesinde ngs kullanılıyor çünki kromozomlarda sıkıntı olabilir eşinizde yoksa bile sperm sayısı düşük olduğu için aktarıcı olabiliyor ( muş ) bende ilk negatifimi aldım bi kaç hafta önce doktorum ngsde ısrarcı oldu mutlaka ama mutlaka bakılacak dedi . Birde çift olarak kromozomlar taranacak . Ve tesa yöntemi diyorlar spermin az olduğu vakalarda daha başarılı bi teknikmiş . Bu arada bol bol takviye kullanın üroloji doktoru bize keçiboynuzu özü / çörek otu yağı / proxxed pluss/Teatrio/klomen /Impryl / günlük kullanın dedi tabi hergün hepsini değil özel bi reçete eşliğinde sundu . Üroloji doktorunuza bi sorun tüp bebek öncesi belki sizdede bu tarz vitaminler verilir
Çok teşekkür ederim sağolun🙏

Merhaba kızlar
Malesef 2.tüp bebek denememde başarısız oldu bugün negatif sonuç aldık doktorumuz kromozom testi yaptıralım dedi çok canım sıkkındı orada sormayı akıl edememişim bilen varsa yazabilir mi bu test ne demek neden yapılacak
Merhaba. Eğer kromozomlarda bir problem çıkarsa doktorlar pgt lı tüp bebek öneriyorlar. İnşallah bir sorun çıkmaz. Allah kucağınızı boş bırakmasın.

Selamlar bizde erkek infernilitesi ile yola başlayıp yaklaşık 4 aylık ilaç kullanımı sonrası yumurta toplama işlemi gerçekleştirildi. 10 tane yumurtanın 10uda 5.güne geldi ve kaliteleri çok iyiydi. Bu süreçte benim yarım rahimli olduğumda ortaya çıktı. Ama bunun gebeliğin ilerleyen dönemlerinde risk olabileceği şu anda problem olmayacağı söylendi. Nitekim 5 ekimde yapılan transfer sonucumu bugün hcg 6 olduğunu öğrendik. Sonuç bebek tutunmuş fakat büyüyememiş. Şimdi kromozom testi istendi. Daha sonrası 3 erli bi şekilde genetiğe gidicek. Fakat testi nerede yaptırmam gerektiği konusunda kararsızım çok. Aranızda yaptıran ve güvenli sonuç alan varsa yardımcı olabilir mi?
Bu arada benimde Bahçeci Umut ilk deneme..

Selamlar bizde erkek infernilitesi ile yola başlayıp yaklaşık 4 aylık ilaç kullanımı sonrası yumurta toplama işlemi gerçekleştirildi. 10 tane yumurtanın 10uda 5.güne geldi ve kaliteleri çok iyiydi. Bu süreçte benim yarım rahimli olduğumda ortaya çıktı. Ama bunun gebeliğin ilerleyen dönemlerinde risk olabileceği şu anda problem olmayacağı söylendi. Nitekim 5 ekimde yapılan transfer sonucumu bugün hcg 6 olduğunu öğrendik. Sonuç bebek tutunmuş fakat büyüyememiş. Şimdi kromozom testi istendi. Daha sonrası 3 erli bi şekilde genetiğe gidicek. Fakat testi nerede yaptırmam gerektiği konusunda kararsızım çok. Aranızda yaptıran ve güvenli sonuç alan varsa yardımcı olabilir mi?
Bu arada benimde Bahçeci Umut ilk deneme..
canım ben genetık testli tüp bebek yaptırdım şişli memorialde kendı genetık merkezlerınde yapıyolar embrıyo başı 295 usd.bana transfer edılen embrıyo pgt’li dıyolar ngs yontemıyle yapmıslar kromozomların hepsı taranmıs

canım ben genetık testli tüp bebek yaptırdım şişli memorialde kendı genetık merkezlerınde yapıyolar embrıyo başı 295 usd.bana transfer edılen embrıyo pgt’li dıyolar ngs yontemıyle yapmıslar kromozomların hepsı taranmıs

Fiyatlar almış başını gidiyor. Allah olmayanlara sabır versin. Sen ilk denemede kaç embriyo gönderdin? Beniö doktorum 3 gönderelim dedi buda 1000 dolara yakın bi para ediyor. Bide ngs yaptırıcaksam kromozom testini ayrıca yaptırmama gerek var mı?

Fiyatlar almış başını gidiyor. Allah olmayanlara sabır versin. Sen ilk denemede kaç embriyo gönderdin? Beniö doktorum 3 gönderelim dedi buda 1000 dolara yakın bi para ediyor. Bide ngs yaptırıcaksam kromozom testini ayrıca yaptırmama gerek var mı?
3tane gonderdık hepsıne yetecek maddı durumumuz yok🙊en az 3tanesi olsun dıyolar 2riskli olur dıye bızım nıyetımız 2ydi çünkü..2tanesı saglıklı geldı 1ındw %35mozaik oranı var ve bu oran düşükmüş embriyo rahme girince kendini tamir edebiliyormus 3unu de dondurdular bırı transfer oldugumdu çok şükür tuttu ıdrar testim pozıtıf kan yarın verecem🙊ngs yöntemıyle bakılıyor elimde genetık sonucu var ıstersen özelden görüntüsünü atarım tum kromozomlara bakılıyor eger embrıyoya yaptıracaksan kendınıze yaptırmanıza gerek yok bence..

3tane gonderdık hepsıne yetecek maddı durumumuz yok🙊en az 3tanesi olsun dıyolar 2riskli olur dıye bızım nıyetımız 2ydi çünkü..2tanesı saglıklı geldı 1ındw %35mozaik oranı var ve bu oran düşükmüş embriyo rahme girince kendini tamir edebiliyormus 3unu de dondurdular bırı transfer oldugumdu çok şükür tuttu ıdrar testim pozıtıf kan yarın verecem🙊ngs yöntemıyle bakılıyor elimde genetık sonucu var ıstersen özelden görüntüsünü atarım tum kromozomlara bakılıyor eger embrıyoya yaptıracaksan kendınıze yaptırmanıza gerek yok bence..
Güzel haberlerini almışsındır inşallah ❤️ 6 aydır o kadar kafa yormuşum ki bu hafta biraz dinlendirdim kendimi araştırmaları bıraktım. O yüzden mesajını geç görmüşüm. Şimdilik kromozom testi yaptık maliyet açısından daha düşük diye :( bakalım bide bizim donmuş embriyolar giidcek :(

Back
X