tüp bebekte tutmama durumu bayağı fazla gibi geldi bana

Bluemiracle12

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
247
950
628
Diğer
merhabalr,biliyorsunuzdur,yada diğer yazılarımdan okumuşsunuzdur;ben kısmetse aralıkta tüp bebek yaptıracağım ama tüp bebek yazılarını okuduğumda bayağı tutmayan arkadaşları okudum ve korktum.halbuki embriyonun tutunması için rahimde yuvalanma diye bir yer açıyor doktorlar,tabi bebeğin düşmemesi için falan ilaçlar kullanılıyorsa sebep nedir acaba.okuduğum birçoğu arkadaşın tüp bebekleri tutmamış
:çok üzgünüm:
 
ahhh bi bilsek neden tutmadigini bende malesef dun negatif sonucu aldim hemde hiiiic problemimiz olmadigi halde umarim sende yakinda anne olursun pozitif sonucu alirsin canim ama sen guclu olmaya calis
 
maaslesef ben dedün negatif sunuç aldım.neden bilmiyorum .her şey çok iyi gidiyordu.3 tane kaliteli embrio transferi yapıldı.acaba dr elinden mi diye düşünmeye başladım.dr tecrübesi de çok önemli sanırım.benim ilk denemem de tutmuştu.ama kaybettik sonra maalesef.ikinci denemem başka dr da oldu.çok üzgünüm ağlamaktan gözlerim şişti.moralim sıfır..
 
maaslesef ben dedün negatif sunuç aldım.neden bilmiyorum .her şey çok iyi gidiyordu.3 tane kaliteli embrio transferi yapıldı.acaba dr elinden mi diye düşünmeye başladım.dr tecrübesi de çok önemli sanırım.benim ilk denemem de tutmuştu.ama kaybettik sonra maalesef.ikinci denemem başka dr da oldu.çok üzgünüm ağlamaktan gözlerim şişti.moralim sıfır..
canım bılıyorum cok zor ılkınde benımde 2 tane kalıtelı embrıyo transferım yapıldı tutmadı keske bı formulu olsada onu yaptırsak dolleyıp rahım ıcıne ellerıyle yerlestırıyorlar neden olmaz mantıgım almıyor ıste bu noktada dıyorumkı allahın takdırı zamanı var arkadasım ve rabbım ızın verınce olacak ve acın hergun azalacak ne olur yıpratma kendını
 
kızlar benim gittiğim hastaneiyi kimse tavsiye etmedi ama ben doktoruma güvendimm ve embriyolarım 4 hücreliydi pekte iyi değildi ama allah olur dediğinde oluyor allahıma şükür ilk denemede hamileyimmm darısı sizlerinde başına
 
arkadaşlar size bişey tavsiye edicem hergün 100 defa hz ibrahim as duası var( rabbi hebli minessalihin) bunu okuyun bakın göreceksiniz işleriniz nasıl yolunda gidiyor ben başladım okumaya anlamı ya rabbim salih evlatlar lütfet bana bu hz ibrahimin duası kuranı kerımdede geçiyor
 
selam kızlar ..tedavilerimizin tutmamasının bir çok sebebi olabilir...ama en önemlisi bence tabiii..drlar ve tedaviler çok önemli tabiiki ama bunlar bir araç vericek olan ALLAH zamanı gelince veriyor ...bu benim fikrim canlarım...
 
maaslesef ben dedün negatif sunuç aldım.neden bilmiyorum .her şey çok iyi gidiyordu.3 tane kaliteli embrio transferi yapıldı.acaba dr elinden mi diye düşünmeye başladım.dr tecrübesi de çok önemli sanırım.benim ilk denemem de tutmuştu.ama kaybettik sonra maalesef.ikinci denemem başka dr da oldu.çok üzgünüm ağlamaktan gözlerim şişti.moralim sıfır..

canım geçmiş olsun,allah güç kuvvet sabır versin tabii çok zor bi durum yaşadığımız ama bence daha çok azimli olup pes etmemek gerekiyor.çok çok sabırlı olmamız gerekiyo bu süreç aşamalarında alın yazımızda ne yazıyorsa onu göreceğiz elbette ama sabırlı olup yıkılmamamız gerekiyo başarıya ulaşmamız için.ilk tüp denememin negatif olmasında ben de çok yıkıldım ama kendimi hep zorlayarak beynimden sildim veya silmek için zorladım ve embriyo transferim için geri sayımdayım şu anda ama stres bu tedavi sürecinin her aşamasında karşımıza çıkıyo taaa ki meleklerimizi kucağımıza alana dek.tatlım başarmak için sabırlı olmalıyız inşallah umudumuza ereriz yakında...kaydirigubbakcemile5
 
hera bende aralıkda yaptırcam inşallah ilk defa vehemen tutar inşallahh iyi düşünmek istiyorum olmuycağı fikrini düşünmemeye çalışıyorum sen de ölee yappp
 
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim desteklerinizden dolayı.ama elimde değil.gerçekten çok zor.güçlü durmaya çalışıyorum ama ruh halim çok kötü.psikolojik tramva geçirmekten korkuyorum.ilk bebeğimi kaybettikten sonra çok kötü şeyler yaşamıştım.inşallah bidaha yaşamam.hepinize sonsuz tşk.
 
ben fransadayim ilk denememiz aslinda benim bebek icin ilk tedavi sekli tup bebek oldu maalesef bugun transferim yapildi ruh halim cok kotu neden bana kimse cevap yazmiyor eksik yaptigim birsey mi var

canım ben burdayım biliyorum bu süreci yaşamak çok zor.ben dün transfer sonucumu aldım ama sonuç kötü.kendini neden kötü hissediyorsun.transferin olmuş ne güzel.inşallah güzel de bir sonuç alırsın.her şeyin hayırlısı canım .lütfen kendini sıkma rahat ol olur mu.bu çok önemli.umarım her şey yolunda gider..
 
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim desteklerinizden dolayı.ama elimde değil.gerçekten çok zor.güçlü durmaya çalışıyorum ama ruh halim çok kötü.psikolojik tramva geçirmekten korkuyorum.ilk bebeğimi kaybettikten sonra çok kötü şeyler yaşamıştım.inşallah bidaha yaşamam.hepinize sonsuz tşk.

negatif sonuç almışsın çok üzüldüm canım..hakkında hayırlısı olsun ..tez zamanda bbebişine kavuşursun inşş..a.s.
 
yaklaşık 10 gün önce bende negatif sonuç aldım.3 tane kaliteli embriyo,9 hücreli bebekler ve a kalite yumurta... doktorum aradığında (acıbadem hastanesi CEM DEMİREL) tamamen şanssızlık dedi.herşeye çok dikkat ettim ama Allah biliyor vaktini diye düşünüyrum.o kadar büyük bir sabır imtihanından geçiyoruzki... ALLAHIM hepimize nasip etsin.
 
ben de 9 nisan'da sonucumu alacagim. allah korusun, tutmama ihtimalinde doktorum bana bir aciklama borclu. sanssizlik, talihsizlik, alinyazisi vs. gibi aciklamalari kabul edemem. tup bebek bilimin en buyuk mucizelerinden olduguna gore ona dair herseyin mantikli ve bilimsel bir aciklamasi vardir ve olmalidir. bugune kadar hicbir sorum cevapsiz kalmadi cok sukur, herseyin bir izahi var. tup bebegin basarisiz olmasinin da bir izahi olmali. en kotu ihtimalle doktor neden tutmadigina dair ihtimaller sunmalidir.

arkadaslar soru sorun doktorunuza. ne yapalim, kismet degilmis diyip kestirip atmayin. bu sizin bedeniniz, sizin sagliginiz sizin hayatiniz. uzerinde yapilan butun islemlerden haberinizin olmasi gerekir.

a.s.
 
arkadaşım soru sorsan ne fayda?cevap hazır bulabildiğin en iyi dr ve iyi hatta istatistiklere dayandırılarak yapılan açıklama şu :bizimle ilgili bi durum değil en iyi koşullarda bile yapılmış olsa ihtimal %65 70 i geçmiyo yeniden denemek lazım.dr binbir dil dökerek bu sefer 2. tüp öncesi yapılması gereken bağışıklama genetik pıhtılaşma vs gibi ileri tetkiklerimi de yaptırttım.onlarda da bişey çıkmadı.adam nedenini bile araştırmaya nazlanıyo.nedeni bulsan bile tedavi şekli yok yapılcak şey belli tüp bebek diyo.teşhis: açıklanamayan ,izah edilemeyen,sebebi bilinmeyen infertilite tedavi yeniden tüp bebek denemesi
 
Kaç defa tüp bebek denedim ama hiçbirinde tutmadı, tüp bebek niçin tutmaz, tutması için ne yapmalıyız, tüp bebek tutmamasının nedeni nedir, ne yaparsak tutar, üst üste tüp bebek tutmuyor sebebi nedir, tutması için öneriler ve yapılması gerekenler nelerdir, birkaç kez art arda tüp bebek başarısız oldu niçin, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının nedeni, tekrarlayan tüp bebek tutmamasının sebepleri, tüp bebeğin tutmadığını nereden ve nasıl anlarız:

Tüp bebek tedavileri aileler için başlı başına bir stres kaynağıdır. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında başarının formülü; nedenin modern teknoloji ile araştırılıp bulunmasında ve çözümün yine modern teknolojinin uygulanmasında saklıdır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya anlatıyor:

Klasik olarak en az 3 tüp bebek uygulamasında iyi kalitedeki embriyo transferine rağmen gebelik elde edilememesi ya da toplam 10 veya daha fazla sayıda embriyonun transferine rağmen gebelik elde edilememesi ‘Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıkları’ durumudur. Ancak günümüzde değişen embriyo transferi stratejileri gözönüne alındığında, eğer tek embriyo transferi yapılıyorsa toplam 4 başarısız tüp bebek tedavisi veya iki adet embriyo transferi benimsendiğinde 2 adet yüksek kalitede blastosist transferi yapılmış 2’den fazla başarısız tüp bebek uygulaması, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları olarak adlandırılır.

Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığının Nedenleri Nelerdir?
Gebelik oluşum mekanizmaları tek bir parametre ile açıklanamayacak, karmaşık olaylar dizisidir. Belirlenebilen tek bir mekanizmadan söz etmek imkansızdır. Bu probleme sahip çiftleri daha geniş bir perspektifte ele alınıp, yeni bir tedaviye başlamadan önce ayrıntılı incelemelerden geçirmek gerekir.

Birincil Nedenler:

Gebelik oluşturması beklenen embriyonun bozulmuş genetik yapısı,
Yumurta gelişimi sırasında kullanılan ilaç protokollerinin uygun olmaması,
Embriyonun geliştiği kültür ortamlarının yeterli olamaması,
Embriyo dış zarının kalınlaşması gibi embriyoya ait nedenler tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına sebep olabilir.

İkincil Nedenler:

Rahim iç duvarını (Endometrium) etkileyen doğumsal rahim bozuklukları,
Rahim içinde embriyonun tutunmasını engelleyen polip, myom,
Daha önceki enfeksiyon veya küretajlara bağlı yapışıklıklar,
Embriyonun rahim içinde tutunup büyümesini etkileyen pıhtılaşma fonksiyon bozuklukları,
Kadında genetik veya sonradan oluşan immunolojik (savunma mekanizmaları) bozukluklar, yüksek kalitede de olsa gelişen embriyonun tutunup büyümesini engelleyebilen faktörlerdir.

Üçüncül Nedenler:

Çocuk sahibi olmakta güçlük çeken kadınlarda sıklıkla görülebilen endometriosis hastalığı (çikolata kistleri),
Tüplerde daha önceden geçirilmiş enfeksiyon veya geçirilmiş karın içi operasyonları sonrasında sıklıkla ortaya çıkabilen hidrosalpenks yani tüplerin tıkanıp şişmesi durumları özellikle tedavi edilebilir nedenler arasındadır.

TEKRARLAYAN TÜP BEBEK BAŞARISIZLIKLARI DURUMLARINDA NELER YAPILMALI?
Daha öncede bahsedildiği gibi bu duruma yol açan birçok faktör olduğundan çift bir bütün olarak ele alınmalı ve olası faktörler yeni bir tedavi öncesinde detaylı bir şekilde araştırılmalıdır.

İlk önce anne ve baba adayının gebelik oluşumunu engelleyebilecek genetik veya sistemik hastalıklarının bulunup bulunmadığı araştırılmalı özellikle kromozom analizleri, genetik pıhtılaşma faktörleri ve immunolojik araştırmaları yapılmalıdır. Eğer çiftlerden herhangi birinde kromozomal problem varsa tüp bebek tedavisi sonrası elde edilen embriyolara, transfer için seçilmeden önce, preimplantasyon genetik tarama testleri yapılmalı ve burada seçilen normal yapıya sahip embriyolar transfer edilmelidir. Embriyo kalitesinin arttırılmasında, uygun stimulasyon protokollerinin seçimi kaliteli yumurta elde etmedeki en önemli basamaktır, yine kaliteli sperm seçiminde yüksek mikroskopik büyütme yöntemleri olan IMSI metodunun seçilmesi elde edilen embriyo kalitesine olumlu katkı sağlayacaktır.

Rahim içi bozuklukların önceden belirlenmesi histeroskopi veya laparoskopi gibi operasyonlarla bu tür bozuklukların giderilmesi yeni bir tüp bebek tedavisine geçilmeden yapılması gereken tedavilerin başında gelmektedir. Embriyonun gelişimini sağlayacak uygun ortamı sağlamadan yapılacak tedavilerde ne kadar iyi kalitede embriyo gelişirse gelişsin gebelik elde edilemeyecektir.

STRESİ YENMEK İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK ŞART
Tüp bebek tedavileri aileler için başlı başına bir stres kaynağıdır. Özellikle büyük umutlar ve fedakarlıklarla başlanılan tedavilerin defalarca negatif sonuçlanması çiftler için oldukça yıkıcı olmaktadır. Bu nedenle, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında, yeni tedaviler öncesi araştırmaların iyi yapılması, giderilebilecek sorunların ortadan kaldırılmasının yanında, çiftlere durumun anlatılması, onların rahatlatılması ve özellikle psikolojik destek verilmesi de başarıyı arttıracak etkenler arasında sayılmalıdır.
 
maalesef bende embriyo kalitesi ve rahim kalınlığı iyi olmasına rağmen tüp ve dondurulmuş denemelerimde pozitifi göremedim:(
 
Back
X