• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekten önce rahim filmi çektirmeyen varmı

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
kızlar benim doktorum hormon tahlili ve spermiyogram hariç hiç bi test istemedi gerek yok dedi rahim filmine aşılama sırasında görürdük dedi bi sorun olsaydı acaba çektirsemiydimkafamçokkarıştı

evet tup bebekte pek ıstenmıyo bende cektırmemıştım..................daha once hıç cektırdınmı...........

doğal yollardan hamile kalınmıyorsa onu araştırmak için istiyolar biliyorum ben.... tüp bebekte gerek kalmıyo sanırım...ama aşılamayı bilemiyom............

yok daha önce hiç çektirmedim yaşın küçük ve zayıfsın dedi ultrasondada temiz dedi istemedi

kızlar bide bende bahar nezlesi var polen alerjisi tam tedavi sırasına denk geldi hapşırıyorum sürekli gözümü bile açamıyorum

ama hani aşama aşama ya bunlar..
normal gebelik sağlanmıyorsa;
kadına ait hormon tahlilleri,ilaçsız yumurta takibi..
erkeğin spermiogram testi..
bunlarda sorun yoksa klomenli tedaviler..
bu da sonuç vermiyorsa aşılama öncesi mutlaka rahim filmi...
2yada 3 aşılama da sonuç vermiyorsa artık tüp bebek...

belki senin tüpünde bir sorun var? bu usgde görülebilecek birşey olsa biz neden çektirdik ki? varsa bir yapışıklık azcıkta olsa bir tıkanma film esnasında açılacak belki...ve siz kendi kendinize gebe kalacaksınız? yani bisürü ihtimal..

sorununuz ne kaç aşılama oldunuz bilmiyorum ama ben şuan tüp bebek tedavisindeyim benimde yaşım genç 24..
ve ben tam olarak bu basamaklardan geçip öyle geldim...
inş RABBıM hakkınızda hayırlısını nasip etsin.. kavuştursun sizi meleğinize..:Saruboceq:

ben pko luydum sorun aleni bir şekilde yumurtalıklarımdaydı.. tüplere gelene kadar yumurtalıkları çözmesi gerekiyordu o yüzden klomenli tedaviye balşladık önce rahim filmi çekilmedi.. sonra aşılamayı atladık ( ohss oldum atlamak zorunda kaldık ) direk tüp yaptık. bana çekilmemişti ama ben hallisna ya katılıyorum... aşılama yapılacaksa o zaman bakılabilir ..ama tüp bebekte tüpleri kullanmıyorsun hiç direkt rahime konuyor embriyolar o yüzden gerek yok..

ben pko luydum sorun aleni bir şekilde yumurtalıklarımdaydı.. tüplere gelene kadar yumurtalıkları çözmesi gerekiyordu o yüzden klomenli tedaviye balşladık önce rahim filmi çekilmedi.. sonra aşılamayı atladık ( ohss oldum atlamak zorunda kaldık ) direk tüp yaptık. bana çekilmemişti ama ben hallisna ya katılıyorum... aşılama yapılacaksa o zaman bakılabilir ..ama tüp bebekte tüpleri kullanmıyorsun hiç direkt rahime konuyor embriyolar o yüzden gerek yok..
doğru şu aşamada tüpbebekte buna gereksinim yok.. bende pko.luyum..
ama diyorum ya acabalar ihtimaller kalıyor işte..
tabi hiram06 başladınız sanırım artık tedaviye,bu saatten sonra geriye dönüp bakmanında anlamı kalmıyor.. gelecek güzel olsun inş..

doğru şu aşamada tüpbebekte buna gereksinim yok.. bende pko.luyum..
ama diyorum ya acabalar ihtimaller kalıyor işte..
tabi hiram06 başladınız sanırım artık tedaviye,bu saatten sonra geriye dönüp bakmanında anlamı kalmıyor.. gelecek güzel olsun inş..

canım benim saolasın ben 15 haftalık hamişim şu an zaten ::nazar:

nasıl yani arkadaşal ya istenmedi.ben 1 kez rahim filmi çektirdim evimi taşırken filmi kaybetmiştim ama sonucu yazan kağıt duruyordu.1 sene sonra tüp bebek tedavisine başladığımızda dr.sonuç yazan belgeyi bile kabul etmedi filmi görmem lazım dedi ve ben tekrar çektirdim.benim dr rahim filmi olmadan tedaviye başlanamaz dedi.nasıl sizin dr.istemedi anlayamadım.üstelik sorun eşimde olduğu halde.

Bende'de pko var... Klomenle 4 ay tedavi gordum,sonuc alamadik.. asilama yapmak istemedik direk tup yapalim dedik. Onun icin rahim filmi cektirmedik. temmuzda basliyorum tup tedavisine,ama kafami karistirmiyor desem yalan olur,cunki bazen tuplerde sorun olabiliyormus,sivi biriktigi zaman bu rahme akiyormus buda olasi bi gebeligi engelleyebiliyormus... CADIARZU .. bu kafama takildi kizlar yaaa.. :( Insallah boyle birsey olmaz..

eger daha önce yaşanmış gebelik, kürtaj, düşük vs varsa dr istemese de mutlaka çektirin. çünkü bu durumlar sonucu siz farketmeseniz de rahimde tüp bebeğe bile engel olabilecek yapışıklık veya tüplerde sıvı birikmesi veya rahmin şeklinin bozulması vs olabilir. ayrıca sorun eşte de olsa bazen rahim filminde bazı rahim anamalileri çıkabiliyor. hatta bazen geçirilen bir enfekiyonla rahimde bir sorun oluşabiliyor. sonuçta o kadar abuk testi isteyene kadar ki biz tek tüp yaptırmak için evlenmiştik dedik doktora da kızamıkçıktan aidse ve hepatit e kadar hepsini devlet istiyor zaten yaptırdık ve temiz çıktı diye ama o yok illa alın getirin dedi ama rahim filmini istemedi. tüpten sonra ben istedim. sadece 250 lira ve son derece ağrısız acısız 5 dakikalık bir test iyi bir merkezde çekilirse. ben şişli ecomarda çektirdim. bende geçen seneki kürtajdan rahmin üst köşesinde az yapışıklık ve rahim inceliği çıktı. sonrasında gittiğim 5 doktorun 2 ü histeroskopi yapalım 3 tanesi gebeliğe engel olmaz histerorkopi yapmayalım dediler. sonuç kafam karma karışık. ama gebeliğe engel olacak bir yapışıklık da olabilirdi. hatta yüzde 10 kimyasal gebelik nedeni olabilir dediler. sonuçta iyi bir yerde gerçekten ucuz ağrısız ve basit bir işlem. içiniz rahat yola devam etmenizi sağlıyor. en azından daha önce bir sorununuz olduysa veya negatif 1 tüp denemeniz varsa çektirin

Deniz.... peki bu rahim filmini,tedavi esnasindadsa cektirebiliyomuyuz.. yani hormon ilaclarini kullanirken.. Cunki ben yurtdisindan geliyorum.. Tam adetimin 1 gunu,yani ilaclara basladigim zaman..??

Back
X