Tup sonrasi

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Arkadaslar 32 yaşındayim. Daha once asilama denedim ama tutmadi. Dr tup bebek yapalim dedi. Dun transferim oldu. Bugun ikinci gunum. Sinirlendim ust kat komsuma bagirdim evin icinden. Cunku aralıksız gurultu yapiyolar ve tahammül edemiyorum. Bilmiyorum duydu mu duymadı mi? Simdi kendimi neden uzdum diye geriliyorum. Dinlenmem gereken bu surecte stres yaptim. Aslinda bu hem sebep hem sonuc. Cok gerginim yatiyorum arada evde tur atiyorum ama tutmamasi ihtimali delirtiyor beni. Kan gorecem diye aklim cikiyo tuvalete gitmek istemiyorum. Sonra diyorum ki ya kimyasal olursa ya dis gebelik olursa ya kurtaj olmak zorunda kalirsam ya kalp atisi durursa. Zaten kaygili bir insandim. Simdi çıldıriyorum. Esim deseniz zaten ben baska biseye sinirlensem o benden daha cok bagiriyor. Adam alttan aliyim demez ben sinirlenince daha da sinirlenir. Kaygilaniyorum. Rahatlatamiyorum kendimi. Surekli dua ediyorum. Ama bu kadar daha fazla Rahatlatamiyorum. Yardimci olun lutfen

Ay tatlım bi dur sınırlerın gerılmıs bı papatya cayı kantoron cayı falan ıc temız hava al gzlerını kapat bebegının oldugunu hayal et bılırısın guzel dusun guzel olsun :) sen cok gerılmıssın komsuda adamda bahane stresını yok etmen lazım evham yapma olacagı varsa olur olmazsa dunyanın sonu degıl bundada bı hayr vardır tamam mı sakınles bunu 27 yasında ve asılamasının snucu bekleyen bı kadın syluyr sana :)

cok haklisiniz ya. Yani embriyo transfer ederlerken kalitesinin yuksek oldugunu falan soylediler. Aslinda olumlu bir durum yani. Olumsuz bisey yok. Ama iste olumsuzluklar zorluyo beni. Allah kucaginiza almayi nasip etsin

Ben de tup bebek annesiyim sukrolsun. Onun tutacagi varsa istersen tepeden asagi yuvarlan istersen bagir cagir zipla o tutacak sa tutacak. Ama yine de onlem al tabi su ic bol bol 2 2,5 litre ananas ye gunde bir dilim falan dua et bol bol. Sinirlenecegin zaman uzaklas o ortamdan kimsenin seni anlamasini bekleme

Ben de tup bebek annesiyim sukrolsun. Onun tutacagi varsa istersen tepeden asagi yuvarlan istersen bagir cagir zipla o tutacak sa tutacak. Ama yine de onlem al tabi su ic bol bol 2 2,5 litre ananas ye gunde bir dilim falan dua et bol bol. Sinirlenecegin zaman uzaklas o ortamdan kimsenin seni anlamasini bekleme
Kabak cekirdegi ananas. Sabah ac karnina kayisi kabiz olmiyim diye. Yumurta yemiyordum yemeye basladim. Yani dediginiz cok dogru herseyi yapayim gerisi tevekkul. Yani aslinda cok mantikli bir insanimdir da kaygo zorluyor. Bir kac gun gecsin yuruyus yapicam cok zorlamadan. O rahatlatir beni diye umuyorum

Kabak cekirdegi ananas. Sabah ac karnina kayisi kabiz olmiyim diye. Yumurta yemiyordum yemeye basladim. Yani dediginiz cok dogru herseyi yapayim gerisi tevekkul. Yani aslinda cok mantikli bir insanimdir da kaygo zorluyor. Bir kac gun gecsin yuruyus yapicam cok zorlamadan. O rahatlatir beni diye umuyorum
Cok cok iyi anliyorum seni ben de boyleydim. Benimkisi bir de ikinci gun embriyosuydu nerdeyse hergun dr u aramak istiyordum. Bir bos gebeligim kurtajim var yasamis biri olarak bendeki kaygi ohoooo gebeligimde de ufak tefek sorunlar cikti cok zor biliyorum ama ej azindan sinir kisminda kendini tut degmeyecek seyler icin hiccc sinirlenme.

Rutin hayatınızın çok dışında kalmayın kendinizi kollayin ama bu kadar kasmayın. Benimde tüpbebek oldu. İlk 48 saatten sonra normal hayata döndüm tabi dikkatli olmak şartıyla.

Az sakin olun benim de var tüp bebeğim

Embriyolar kalitesiz deyip 3 tane koydu

Perşembe transfer cuma Cumartesi pazar evde idim ama sürekli yatmadım

Tv izleyin aptal saptal eğlenceli şeyler oyalayın kendinizi kötü düşünmeyin

Pazartesi işte idim ki stresli bir işim tüp bebek hikayesini bilmeyen arkadaşlarım ve iki gün olmadığım için yığılân masam ile

Salı o dönemde alanındaki belki de şehirdeki en önemli bir iş yaptım ve ofise dönerken böyle hafifçe Islandım kucağımda klasörler vs

Aklıma gelen eşime ne diyeceğim şimdi idi

Ama kanama vs yoktu sonra da gergin işime gömüldüm düşünmedîm

10 gün sonra gidip kan verip işe döndüm doktor aradı pozitif dedi tamam deyip eşimi arayıp söyledim ve işe devam

Kafam meşguldü. Kurmadım vs sonu iyi bitti yoğun olun başka şeyler düşünün sağlıkla kucağınıza alın

Benimki 5,5 yaşında

Az sakin olun benim de var tüp bebeğim

Embriyolar kalitesiz deyip 3 tane koydu

Perşembe transfer cuma Cumartesi pazar evde idim ama sürekli yatmadım

Tv izleyin aptal saptal eğlenceli şeyler oyalayın kendinizi kötü düşünmeyin

Pazartesi işte idim ki stresli bir işim tüp bebek hikayesini bilmeyen arkadaşlarım ve iki gün olmadığım için yığılân masam ile

Salı o dönemde alanındaki belki de şehirdeki en önemli bir iş yaptım ve ofise dönerken böyle hafifçe Islandım kucağımda klasörler vs

Aklıma gelen eşime ne diyeceğim şimdi idi

Ama kanama vs yoktu sonra da gergin işime gömüldüm düşünmedîm

10 gün sonra gidip kan verip işe döndüm doktor aradı pozitif dedi tamam deyip eşimi arayıp söyledim ve işe devam

Kafam meşguldü. Kurmadım vs sonu iyi bitti yoğun olun başka şeyler düşünün sağlıkla kucağınıza alın

Benimki 5,5 yaşında
Masallah mutlu oluyorum boyle tup bebek hikayelerini okudukca. Cok dirayetliymissiniz tebrik ederim

Bendende bir tup bebek hikayesi gecen sene ilk tup bebegim kimyasal oldu dusuk yaptim...

İkinci ye 3 tane kondu 3 de tuttu 3 ay ucuz tasidim sonra biri gitti ikizlerle devam ettim 6.ayima girdigimde erken dogum yaptim kaybettim gectigimiz agustosta.

7 ay sonra yani gecen ay tekrar yaptim suan 5 haftalik yine ikizlere hamileyim,bende cok stresi cok uzuntulu zamanlar yasadim,rabbim bundan sonra yuzumu,yuzumuzu guldurur İnşaAllah..

Arkadaslar 32 yaşındayim. Daha once asilama denedim ama tutmadi. Dr tup bebek yapalim dedi. Dun transferim oldu. Bugun ikinci gunum. Sinirlendim ust kat komsuma bagirdim evin icinden. Cunku aralıksız gurultu yapiyolar ve tahammül edemiyorum. Bilmiyorum duydu mu duymadı mi? Simdi kendimi neden uzdum diye geriliyorum. Dinlenmem gereken bu surecte stres yaptim. Aslinda bu hem sebep hem sonuc. Cok gerginim yatiyorum arada evde tur atiyorum ama tutmamasi ihtimali delirtiyor beni. Kan gorecem diye aklim cikiyo tuvalete gitmek istemiyorum. Sonra diyorum ki ya kimyasal olursa ya dis gebelik olursa ya kurtaj olmak zorunda kalirsam ya kalp atisi durursa. Zaten kaygili bir insandim. Simdi çıldıriyorum. Esim deseniz zaten ben baska biseye sinirlensem o benden daha cok bagiriyor. Adam alttan aliyim demez ben sinirlenince daha da sinirlenir. Kaygilaniyorum. Rahatlatamiyorum kendimi. Surekli dua ediyorum. Ama bu kadar daha fazla Rahatlatamiyorum. Yardimci olun lutfen
Ah canım nasıl anlıyorum senı.. Bnde klomen kullandım 1 ay suan kist için dogum kontrol hapı kullanıyorum.. Tüp bebeği nerde yaptırıyorsunuz. ?
Bu donemı rahat gecırmek adına kitap oku gurultu var ise muzık dınle . Baska seylere yogunlasmk iyi gelecektor

Bendende bir tup bebek hikayesi gecen sene ilk tup bebegim kimyasal oldu dusuk yaptim...

İkinci ye 3 tane kondu 3 de tuttu 3 ay ucuz tasidim sonra biri gitti ikizlerle devam ettim 6.ayima girdigimde erken dogum yaptim kaybettim gectigimiz agustosta.

7 ay sonra yani gecen ay tekrar yaptim suan 5 haftalik yine ikizlere hamileyim,bende cok stresi cok uzuntulu zamanlar yasadim,rabbim bundan sonra yuzumu,yuzumuzu guldurur İnşaAllah..
Amin insallah allah sagsalim kucağınıza almayi nasip etsin

Ah canım nasıl anlıyorum senı.. Bnde klomen kullandım 1 ay suan kist için dogum kontrol hapı kullanıyorum.. Tüp bebeği nerde yaptırıyorsunuz. ?
Bu donemı rahat gecırmek adına kitap oku gurultu var ise muzık dınle . Baska seylere yogunlasmk iyi gelecektor
Hacettepede yaptırıyorum. Umarim iyi sonuclanir. ☺☺

SiZi çok iyi anlayanlardan biriyim.tek düşünmeniz gereken şu:nasip olan neyse ne yaşamanız gerekiyorsa onu yaşayacaksınız.sürekli olumlu yada sürekli olumsuz düşünmek yaşayacağınız şeyi değiştirmez.kaderiniz teslim olmak sizi rahatlatacaktır.umarım hayırlı haberleri alırsınız selametle

Yasadıgınız tum skıntıları unutun inş evladınızla.. Cok zor seyler yasamışsınız ama gecmişş dualarım szınleee

Allah yardımcınız olsun.
bende tüp bebek yaptırdım 2 sene önce bu zamanlar.çok stresli bir bekleme dönemi var.bide etrafta kaygılı insanlar çoğaldı aşırı garanticilik var buda kötü etkiliyo insanı.ben 3 ay duş yapmayanları okudum bu forumda tutmaz diye korkupta.
dr.ma sordum çok sıcak olmasın ayakta duş alabilirsin dedi.eşim izin vermedi ama o gidince hemen girdim duşa
sonra oturarak namaz kılmışlar yine bu forumda okudum ben normal kıldım dua ettim. 2.gün işe gittim ağır bi iş yoktu o gün 3 saatlik falandı işim ayaktaydım yinede.

işte transfer esnasında başını az kaldırınca rahim sıkışıp içindekini kusuyomuş,yok kabız olup ıkınırsan tutsada düşüyomuş yani saçma geldi.çünkü mantıklı düşününce normal bi gebelikten tek farkı döllenme dışarda oluyo.transfer yapıldıktan sonra süreç aynı işliyor.
bende şundan tutmazsa bundan tutmazsa falan diye kafayı yedim 2 gün evdeyken.sonra dedim eşimede ben şimdi 2 haftalık hamileyim aslında sonuçta içimde döllenmiş yumurta var diye bu cümleyi yüksek sesle söyle 15 günlük hamileyim de, sonra 16 günlük de.kendine çok iyi geliyo moral olarak. kendini rahat bırak sinirlenmen yada stresli olman hareket etmen yürümen koşmanın falan alakası yok tutmasıyla.Allah nasip etti tuttu benim çok şükür.İnşallah sanada ve isteyen herkesede nasib eder.
şimdi gülümse ve ben şu kadar günlük hamileyim de :) ve evde yatmayı bırak çıkın dışarı sinemaya gidin yürüyüş yapın temiz havada psikolojik olarak seni rahatacak şeyler yap

Ay tatlım bi dur sınırlerın gerılmıs bı papatya cayı kantoron cayı falan ıc temız hava al gzlerını kapat bebegının oldugunu hayal et bılırısın guzel dusun guzel olsun :) sen cok gerılmıssın komsuda adamda bahane stresını yok etmen lazım evham yapma olacagı varsa olur olmazsa dunyanın sonu degıl bundada bı hayr vardır tamam mı sakınles bunu 27 yasında ve asılamasının snucu bekleyen bı kadın syluyr sana :)

cok haklisiniz ya. Yani embriyo transfer ederlerken kalitesinin yuksek oldugunu falan soylediler. Aslinda olumlu bir durum yani. Olumsuz bisey yok. Ama iste olumsuzluklar zorluyo beni. Allah kucaginiza almayi nasip etsin

sakın !! bu çayların aynı zamanda ödem attırıcı özellikleri var. çiğ maydonoz ve hiç br bitki çayını tüketmeyin..sinirlenince meditasyon müziği açın netten o sakinleştirmeye yardımcı olur

Back
X