Tüpbebek ve misafir

Tüp bebek annesi olarak söylüyorum. Kabul etmeyin. Dinlenmeniz ve ağır iş yapmamanız lazım. Transferden sonra da kullanacağınız ilaçlar olcak. Onları alınca uykunuz gelebilir. Ne bileyim dinlenmek isteyebilirsiniz. Hiç kendinizi zora sokmayın. Tüp bebeği söylemesiniz bile küçük bir operasyon geçirdiğinizi falan söyleyin kabul etmeyin. Umarım bebeğinize sağlıkla kavusursunuz💙

Kızlar acil toplaşın. Özellikle tüp bebek sürecini yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tam günü henüz kesin olmamakla birlikte 28-30 Ağustos arası transfer bekliyorum inşallah hersey yolunda giderse. 30 Ağustos tatilini geçirmek üzere yakın arkadaşımız bir aile 2 çocuğuyla bulunduğumuz şehre geliyormuş. Biz onları 6 aydır davet ediyoruz aslında ama işte tam gününe denk geldi. Tabii süreci bilmiyorlar.
Kızlar transfer sonrası yatmam veya ekstra dikkat etmem gerekir mi? Evim dubleks, yukarı aşağı yapmak riskli olur mu? Gelen kişi de, eşim de yardımcı olur, durumu gerekirse anlatırım benden yatak yemek kahvaltı vs beklemesinler. Yine de gerildim.
Ne yapayım nasıl yapayım? 🤷‍♀️
Başka zaman gelsinler/ bu kez sizi affetsinler bence. Durumunuzu söyleyin tabii. Allah tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.

Transferden sonra tek düşündüğüm bebeğimin tutunup tutunamadığıydı. Ben tuvalete dahi giderken korkuyordum. Ya benimleyse ve ona zarar verirsem diye. Lütfen bu durumda misafirle arkadaşla vs ilgilenmeyin. Rahme bırakıldığı ilk anı gördükten sonra kendinizi toparlayamıyosunuz zaten:) uzanın koltuğa ve bikaç günü kendinize ayırın. Avokado ve ceviz yiyin bol bol:) evinizin dışındaki insanlr için böyle bir yorgunluğu transfer sonrası yaşamamanızı öneririm. Şimdiden her şey gönlünüze göre olsun:)

Ben de tüp bebek sürecinden geçtim. Normal hayata devam edebilirsiniz diyorlar ama misafir ağırlayacak kadar da değil. Dinlenmeniz önemli. Hafif, yemek yapmak gibi işler için kalkılır ama temizlik yapmak İçin filan değil.

misafir her zaman gelir ama tüp bebek süreci her zaman yaşanmaz. Böyle kritik bir zamana sıkıştırmayın bence.

Kızlar acil toplaşın. Özellikle tüp bebek sürecini yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tam günü henüz kesin olmamakla birlikte 28-30 Ağustos arası transfer bekliyorum inşallah hersey yolunda giderse. 30 Ağustos tatilini geçirmek üzere yakın arkadaşımız bir aile 2 çocuğuyla bulunduğumuz şehre geliyormuş. Biz onları 6 aydır davet ediyoruz aslında ama işte tam gününe denk geldi. Tabii süreci bilmiyorlar.
Kızlar transfer sonrası yatmam veya ekstra dikkat etmem gerekir mi? Evim dubleks, yukarı aşağı yapmak riskli olur mu? Gelen kişi de, eşim de yardımcı olur, durumu gerekirse anlatırım benden yatak yemek kahvaltı vs beklemesinler. Yine de gerildim.
Ne yapayım nasıl yapayım? 🤷‍♀️
Transfer sonrası 3 gün çok önemli.misafir kabul etmeyin.3 gün yattım arada kalktım yürüdüm evin içinde kanndolasimi için yemek temizlik vs eşim yaptı.

Misafir kabul etmeyin o süreçte.
Evet, hasta gibi yatmayı önermiyor doktorlar ama ben ilk 4 gün yattım mesela yatmak zorunda kaldım hatta çünkü ilaçlar, iğneler derken haliniz olmuyor zaten.
Kaldı ki evde iki çocuk demek ekstra yorgunluk demek.

Bence kesinlikle reddedin, Allah korusun olumsuz bir şey olursa vicdan yaparsınız. Transfer süreci gerçekten çok önemli. Ayrıca covid riskini saymıyorum bile

İki yakınım bu süreçten geçti ve doktorları 2 hafta boyunca tuvalet harici kalkmamalarını söylemişti, ekstra dikkat gerektiriyor tabi ki.. bu aşamaya gelene kadar çok zahmet çekiyorsunuz zayi etmeyin derim. Madem o kadar yakınsınız durumu izah edin gelmesinler. Hele merdiven in çık falan hiç o riske girmeyin

İki yakınım bu süreçten geçti ve doktorları 2 hafta boyunca tuvalet harici kalkmamalarını söylemişti, ekstra dikkat gerektiriyor tabi ki.. bu aşamaya gelene kadar çok zahmet çekiyorsunuz zayi etmeyin derim. Madem o kadar yakınsınız durumu izah edin gelmesinler. Hele merdiven in çık falan hiç o riske girmeyin
😕 gerçekten mi? Salon ve mutfak alt katta yatak odaları ve banyolar üst katta. O halde salon koltuğunda uyumalıyım.

6 aydır davet ediyormuşsunuz zaten, şimdi kabul edemeyeceğinizi söylerseniz ayıp olmaz bence.
Samimi iseniz durumu da anlatırsınız. Sizi affetsinler bu seferlik.

Ve ne kadar samimi olursanız olun inanın o süreçte yatılı misafir istemezsiniz. Normal hayat temposu ile aynı olabilemez misafir varlığı.
Allah esirgesin ama velevki tutmadı. O zaman da kendinizi yersiniz, oturmadım yatmadım misafir ağırladım diye. İlgisi bile olmayabilir o ayrı ama şüphe kalır içinizde işte.
Siz gerekli şartları sağlayın gerisi takdir.

Dilerim hayırlısıyla bebek sahibi olursunuz🌺

misafir için uygun bir zaman değil
Aylardır davet ettiniz bula bula bu zamanı mı bulmuşlar
Bence uygun bir dille o tarihte bir işinizin çıktığını ya da ufak bir operasyon geçireceğinizi falan söyleyin. Kabul etmeyin.
Sağlığınızdan ve tutacak olursa bebekten değerli değil

Tüp bebek transferiyle hamileyim. İlk transferimden sonrası çok stresli geçmişti olmadı. İkinci transferim tuttu çok şükür. Size tavsiyem günlük ortalama 45 dk yürüyün. Doktorum kan dolaşımı için faydalı olur demişti. Belden bükülecek şekilde eğilmeyin, kasıkları zorlayacak şekilde uzanmayın. Kullanacağınız ilaçlar kabızlık yapabilir, bunu önleyecek lifli gıdalarla beslenin ki ıkınmak zorunda kalmayın. Bir kaç gün hiç bir iş yapmayın, yatmasanız da bol bol dinlenin. Sonra yemek yapmak, ortalığı toplamak gibi basit ev işleri yapabilirsiniz, ev süpürmeyin, bulaşık makinası için eğilip kalkarken dikkatli olun. Misafir ağırlamasanız daha iyi olur, ne kadar durumu anlatsanız ve yardımcı da olsalar hem salgın devam ediyor hem de evde misafir olacak sonuçta strese girebilirsiniz. Stres en büyük düşmanınız. Zaten gelecek kişilerle durumu paylaşırsanız onlar rahatsızlık vermemek için gelmek istemeyeceklerdir diye düşünüyorum. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle.

Iki tup bebekte de bilhassa ilk gun kalkmamami merkez onerdi, ben implantasyon sonuna kadar yattim. Sureciniz cok onemli, maliyetli ve mesakkatli gelecrk olanlar yakin birileriyse durumu anlatin bazen gelip yardim bile ediyorlar, uzak birileriyse temasliyla temasimiz var x gun karantinadayiz diyin. El mahkum
İmplantasyon kanaması oldu mu sende canım. Bende 6. Gün hafif kahve lekelenme oldu. Biraz geç gibi geldi hani ne bileyim ilk 3 gün oluyor ya yerleşme o günlerde beklerdim. Acaba başka bir sorun mu var diye düşünmeye başladım.

Back
X