tüplerde şişlik

snglfhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2014
67
11
38
36
Hocam meraba ben hsg çekildim 1 kerede aşılama oldum tutmadı ama 2 doktorum hsg sonucumun temiz olduğunu söyledi son gittiğim doktor ise tüplerin açık ama yer yer şişlik var dedi hamile kalırsın kalmazsan yine aşılama dedi bu şişlik ne anlama geliyo hocam bi engel olurmu

Hocam meraba ben hsg çekildim 1 kerede aşılama oldum tutmadı ama 2 doktorum hsg sonucumun temiz olduğunu söyledi son gittiğim doktor ise tüplerin açık ama yer yer şişlik var dedi hamile kalırsın kalmazsan yine aşılama dedi bu şişlik ne anlama geliyo hocam bi engel olurmu

Rahim filmi değerlendirmesi en doğru üreme tıbbı uzmanlarınca yapılıp doktorun deneyimiyle birlikte yorum gücü de artmaktadır. Size önerim filminizi görüp bizim değerlendirmemizdir. Eğer bir genişleme gerçekten mevcutsa o zaman tüplerinizin fonksiyonları çok iyi olmayacağından size aşılama da ısrar edilmesi tamamen vakit kaybı olacaktır. Hatta genişleme ileri boyuttaysa ameliyat olmaksızın tüp bebek bile yapılsa başarı şansınız azalacaktır.

20160107_132847.webp
20160107_132256.webp
20160107_132847.webp
20160107_132204.webp

Hocam acil cvp verirseniz çok sevinirim lütfen

Tüplerinizde rahim filminize göre sıkıntı saptanmışsa yapılacak en doğru yaklaşım tüp bebek öncesi mutlaka laparoskopi denilen kapalı ameliyatla tüplerinizin değerlendirilmesi gerekmektedir. Eğer filmdeki gibi gerçekten ameliyat sırasında tüplerin durumunu anlamak amacıyla verdiğimiz mavi boya geçmezse veya geçerken tüplerde belirgin şişkinlik oluyorsa o zaman o tüpün çıkarılması tercihen bağlanması gerekmektedir. Aksi taktirde bu durumda iken yaptıracağınız tüp bebek tedavisi gebelik şansınızı yarı yarıya azaltacaktır.

Tüpler im kapalı mı yani hocam anlamadım filmime bakmadan mi yorum yapiyosunuz

Tüpler im kapalı mı yani hocam anlamadım filmime bakmadan mi yorum yapiyosunuz

Tüplerinizde hidrosalpenks denilen genişleme mevcut. Özellikle sağ tarafta daha belirgin. Bu sebeple mutlaka laparoskopi yapılarak tüplerinizde gerçekten filmde göründüğü gibi bir sorun var mı araştırılması gerekmektedir.

Tüplerinizde hidrosalpenks denilen genişleme mevcut. Özellikle sağ tarafta daha belirgin. Bu sebeple mutlaka laparoskopi yapılarak tüplerinizde gerçekten filmde göründüğü gibi bir sorun var mı araştırılması gerekmektedir.
hocam benimde rahim filmine bakıp şişme olup olmadığına yotum yapar mısınız ? 5 6 doktora gittim 5i şişme olduğunu 1 taneside bi sorun olmadığını söylüyor kafamız çok karştı

Back
X