- 4 Ekim 2021
- 75
- 52
- 38
- 30
- Konu Sahibi gulcankaya01
arkadaşlar bilmediğim için soruyorum çoçuk sahibi olmak istiyoruz fakat tüplerine bakalım dedi doktor nasıl bir işlev oluyor zararı ve faydası varmıdır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hsg denilen bir film çekiyorsunuz. Bu film ile rahmin ve tüplerin durumuna bakılıyor. Ona göre tedavi uygulanıyor.arkadaşlar bilmediğim için soruyorum çoçuk sahibi olmak istiyoruz fakat tüplerine bakalım dedi doktor nasıl bir işlev oluyor zararı ve faydası varmıdır
film çektirdim canım bişey yok dedi bide tüplerine bakalım dedi belki tıkalı olabilir gibi konuştu :)Hsg denilen bir film çekiyorsunuz. Bu film ile rahmin ve tüplerin durumuna bakılıyor. Ona göre tedavi uygulanıyor.
Hsg (rahim filmi) cektireceksin
Zararı yok Rahim sekli ve tüplerin ne durumda olduğunu(açık/kapalı) anlamak rahim filmiyle mümkün.
Hsg zaten en çok tüpler için çekilir. Tüplerde sorun olup olmadığını filme baktığında şak diye görmesi lazım zaten. Ya da bir şeyden bahsediyor. Bilemedimfilm çektirdim canım bişey yok dedi bide tüplerine bakalım dedi belki tıkalı olabilir gibi konuştu :)
E rahim filmi tüplere bakmak için çekiliyor zaten sıvı verdiler mi peki işlem sırasında tuplerden geçip geçmediğine bakmak içinfilm çektirdim canım bişey yok dedi bide tüplerine bakalım dedi belki tıkalı olabilir gibi konuştu :)
hayır canım sıvı verilmedi film çekildi sadeceE rahim filmi tüplere bakmak için çekiliyor zaten sıvı verdiler mi peki işlem sırasında tuplerden geçip geçmediğine bakmak için
Tekrar bı hsg çekilir O zaman. çünkü başka şekilde tüplere bakilamiyor doktoruna sorarsan seni aydınlatır rahim filmi çekilmiştim tüplerimin durumu görülmüyor mu diye sorhayır canım sıvı verilmedi film çekildi sadece
Tam olarak nasıl film çekildi bence aynı şeyden bahsetmiyorsunuz hsg ile. Hsg de tüplere muhakkak sıvı ilaç verilir biraz ağrılı bir işlemdir. İsteyen anestezi altında yaptırır.hayır canım sıvı verilmedi film çekildi sadece
Tekrar bı hsg çekilir O zaman. çünkü başka şekilde tüplere bakilamiyor doktoruna sorarsan seni aydınlatır rahim filmi çekilmiştim tüplerimin durumu görülmüyor mu diye sor
Yumurtalıklara vajinal ultrasonla bakılır ayriyeten rezerv için amh testi istenir ama tüpler mümkün değil ancak hsg .
TRANSVAJİNAL filmin ismi canımTam olarak nasıl film çekildi bence aynı şeyden bahsetmiyorsunuz hsg ile. Hsg de tüplere muhakkak sıvı ilaç verilir biraz ağrılı bir işlemdir. İsteyen anestezi altında yaptırır.
İnan bunu ilk kez duydum transvajinal film duymamıştım. Tüpler hsg ilaçlı rahim filmi ile kontrol ediliyor hepimizin burda yaptırdığı doktorların bizden istediği hsg sizinki başka yöntemmişTRANSVAJİNAL filmin ismi canım
buda açıklaması TRANSVAJİNAL ULTRASONOGRAFİ tetkikinde, vajinal yoldan ince bir cihazın uygulanması ile kadın hastaların özellikle rahim (uterus), üreme tüpleri, yumurtalık (over) ve bunlara komşu organlarının hastalıkları incelenir.
sonuçtada bu yazıyor :)
Uterus boyutları normaldir.Myometrium homojen görünümdedir.
Endometrium çift duvar kalınlığı 9 mm ölçülmüştür.
Her iki over doğal izlenmiştir.
Douglasta serbest sıvı saptanmadı.
bu filmde gözükmüyor yani tüpler sanırım sizce
bende bilmiyorum canım buna baktıktan sonra bir problem yok ama dedi bide tüplerinize bakalım dedi tüpler için randevu aldım bekliyorum işte onlarda dedi buraya gelmeden bir ilaç alıcakmışım onla bakıcaklarmışİnan bunu ilk kez duydum transvajinal film duymamıştım. Tüpler hsg ilaçlı rahim filmi ile kontrol ediliyor hepimizin burda yaptırdığı doktorların bizden istediği hsg sizinki başka yöntemmiş
Sen normal vajinal ultrasondan bahsediyosun.. hsg bambaska bişey yalnızTRANSVAJİNAL filmin ismi canım
buda açıklaması TRANSVAJİNAL ULTRASONOGRAFİ tetkikinde, vajinal yoldan ince bir cihazın uygulanması ile kadın hastaların özellikle rahim (uterus), üreme tüpleri, yumurtalık (over) ve bunlara komşu organlarının hastalıkları incelenir.
Bu söylediğiniz ultrason canım sadece kadınlardan değil vajina içine girilerek bakılıyor burada gördükleri myom polip veya rahimle ilgili bir sıkıntı için histeroskopi yada hsg filmi isteniyor benim ultrason görüntülerimden sonra polip olabilir diye histeroskopi yaptılar ama tabi bir daha ki aya olduğu için adetle gitmişti sanırım bir şey bulamadıklarını söylemişlerdi tüpler histeroskopi de görünüyor mu bilmiyorum onun için de hsg çektiricem bu ayda hamile kalamazsamTRANSVAJİNAL filmin ismi canım
aynen canım galiba öyle oluyor benimde aralık ta randevumBu söylediğiniz ultrason canım sadece kadınlardan değil vajina içine girilerek bakılıyor burada gördükleri myom polip veya rahimle ilgili bir sıkıntı için histeroskopi yada hsg filmi isteniyor benim ultrason görüntülerimden sonra polip olabilir diye histeroskopi yaptılar ama tabi bir daha ki aya olduğu için adetle gitmişti sanırım bir şey bulamadıklarını söylemişlerdi tüpler histeroskopi de görünüyor mu bilmiyorum onun için de hsg çektiricem bu ayda hamile kalamazsam
Adet bittikten 2-3-4 günler içinde yapılması gerekiyor dizinde o şekilde olacaktır o yüzdenaynen canım galiba öyle oluyor benimde aralık ta randevum
evet canım çektirdiniz mi bu işlemiAdet bittikten 2-3-4 günler içinde yapılması gerekiyor dizinde o şekilde olacaktır o yüzden
Canım ben histeroskopi yaptırdım kamerayla bakıyorlar rahim içine falan histeroskopi de yolunda görünüyor dedi her şey tüplerin rahim içi kısımları açık görünüyordu ama diğer uçları veya tüplerin her hangi bir yerinde tıkanıklık olabilir diye hsg çektireceğim bu ay hamile kalamazsamevet canım çektirdiniz mi bu işlemi