tüpleri bağlatmam mümkün mü?

aLoNeAnqeL00

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2014
4
1
6
Ordu
merhabalar kk.....ben 8 yada 9 hafta sonra doğum yapacağım... Allah nasip ederse 2. oğlum dünyaya gelecek... tüpleri bağlatmak istiyorum eşimde aynı fikirde 2 tane yeter diyoruz... ama çevremde ki herkes ters fikirde yok şu riski var yok bu riski var.... birde buradan öğrenmek istiyorum bir riski var mı yok mu? birde ben 25 yaşındayım yaşın genç doktor yapmaz diyen de var... fikirlerinizi bekliyorum sizce ne yapayım?

Canim oncelikle hayirli dogum diliyorum sana, tup baglatma konusunda fikrim yok ama yasin cok genc bence de. Bi de ben soyle dusunuyorum bu konuda her seyi kadin cekiyor gebeligi dogumu vs vs korunmayi da bi zahmet erkek dusunsun. Yani nedeen bu kadar genc yasta boyle risk alasinki ? Su an 31 yasimdayim 2 cocucum var baska cocuk dusunmuyorum ama tup fikri hic gecmedi aklimdan. Saglicakla kal

Bencede tup fikrinden vazgecmelisin. Hem çok gencsin hemde dunyanin binbir turlu hali var. Esin korunsun yada spermlerini öldürücü biseyler kullansin. Iyi düşün bnce. Kolay gelsin.

merhabalar kk.....ben 8 yada 9 hafta sonra doğum yapacağım... Allah nasip ederse 2. oğlum dünyaya gelecek... tüpleri bağlatmak istiyorum eşimde aynı fikirde 2 tane yeter diyoruz... ama çevremde ki herkes ters fikirde yok şu riski var yok bu riski var.... birde buradan öğrenmek istiyorum bir riski var mı yok mu? birde ben 25 yaşındayım yaşın genç doktor yapmaz diyen de var... fikirlerinizi bekliyorum sizce ne yapayım?

Merhaba bende 2012 de bir kız ve 2013 de bir erkek bebeğim olunca bir bebek daha istemediğimden emin olsuğum için bu tup bağlatma işleminide karar verdim. doktorum la konuştuğumda doktorum 35 yaş altı kişilere uygulamadığını söyledi ve spiralin şuanda en iyi yöntem olduğuma karar verdik .. kırk kontrolümde takıldı hiç sorun yaşamadım sekiz aydır. Kontrolleri aksatmadığın sürece en etkili yöntem spiral. . Bende yaşımı doldurduğum zaman bu konuda tekrar düşüneceğim..bebeğini sağlıkla kucaklamanı dilerim.

Merhaba, ne karar verdiniz? Bu işlemi yaptırdıniz mı? Ben de düşünüyorum tüp bağlatmayi da.

Konudan yeni haberdar oldum.
suan da muhtemelen yaptirdiniz veya vazgectiniz.dusunenler icin yazayim.

2010 yilinda 2. Bebegimi dogurduktan sonra 10 yillik spiral taktirdim ozel bir hastane de.2012 agustosta 3. Bebegime hamile oldugumu ogrendim.spiralim yerindeydi hic bir sorun yoktu binde bir ihtimal denen sey basima geldi.

2013 nisan ayinda dogum yaptim.dogumla beraber tup ligasyonu(sterilizasyon) da yaptirdim.3. Sezaryen oldugundan biraz da rahatsizliklarimdan dolayi bir de diger iki cocuguma bakmak zorundaydim yatamadim ve daha zor toparlandim.

adetim veya baska herhangi bir yonden hic bir sikinti cekmedim(masallah)

30 yas altina yapilmiyor 29 yasimdaydim dogumda.yalniz ben ozel hast. Dogum yaptim, esimle imza verdik yapildi.

Konudan yeni haberdar oldum.
suan da muhtemelen yaptirdiniz veya vazgectiniz.dusunenler icin yazayim.

2010 yilinda 2. Bebegimi dogurduktan sonra 10 yillik spiral taktirdim ozel bir hastane de.2012 agustosta 3. Bebegime hamile oldugumu ogrendim.spiralim yerindeydi hic bir sorun yoktu binde bir ihtimal denen sey basima geldi.

2013 nisan ayinda dogum yaptim.dogumla beraber tup ligasyonu(sterilizasyon) da yaptirdim.3. Sezaryen oldugundan biraz da rahatsizliklarimdan dolayi bir de diger iki cocuguma bakmak zorundaydim yatamadim ve daha zor toparlandim.

adetim veya baska herhangi bir yonden hic bir sikinti cekmedim(masallah)

30 yas altina yapilmiyor 29 yasimdaydim dogumda.yalniz ben ozel hast. Dogum yaptim, esimle imza verdik yapildi.

Çok teşekkür ediyorum verdiği niz bilgiler için. Ayrı bir operasyona cesaret edebilir miyim bilmiyorum hele doğumdan sonra bebeği bırakıp hiç yaptiramam. Sezaryen ihtimalim var. Devlet Hastanesi yapar mı doğum esnasında acaba? Yaş konusunda yasal bi sınır yok ya da sağlık açısından bi tehlike yok ama doktorların kişisel görüş ve tercihleri farklılık gösteriyor sanırım kadının tekrar gebe kalmayı istemesi ihtimaline karşı...

Son düzenleme:
kiremit84 kiremit84
yasiniz musaitse yapiyorlar.yine de konusun isterseniz.benim ark. 26 yasinda 3.bebegi dogurdu yasindan dolayi yapmamislar.
dogum harici de kapali yapiliyor islem.ben spinal sezaryen oldum bebegim alindiktan sonra 2 dk surmeden" tuplerinizi bagladim simdi "dedi.dogum harici 130 lira idi fiyati.
bizim topicte bir ark. Daha baglatti 2. Bebegiydi o da ozel de yaptirdi sanirim.

allah saglikla dogurmayi nasip etsin.

kiremit84 kiremit84
yasiniz musaitse yapiyorlar.yine de konusun isterseniz.benim ark. 26 yasinda 3.bebegi dogurdu yasindan dolayi yapmamislar.
dogum harici de kapali yapiliyor islem.ben spinal sezaryen oldum bebegim alindiktan sonra 2 dk surmeden" tuplerinizi bagladim simdi "dedi.dogum harici 130 lira idi fiyati.
bizim topicte bir ark. Daha baglatti 2. Bebegiydi o da ozel de yaptirdi sanirim.

allah saglikla dogurmayi nasip etsin.
Amin cok tesekkurler, bikac gün once 30 oldum. Yaş konusunda sıkıntı olmaz artik:) doğum sezaryen olmazsa kapalı yapılıyor dediniz; karindan sezaryen kesisi atilmadan oluyor mu?

Amin cok tesekkurler, bikac gün once 30 oldum. Yaş konusunda sıkıntı olmaz artik:) doğum sezaryen olmazsa kapalı yapılıyor dediniz; karindan sezaryen kesisi atilmadan oluyor mu?

kusura bakmayin yeni gordum.
evet yapilabiliyormus.nette cok incelemistim minik bir kesiyle yapilabiliyormus.hayirli dogum dilerim :)

5 yaşında bir oğlum var, 2,5 yaşında ikiz kızlarım
doğum esnasında tüplerimi bağlattım ve hiçbir sağlık problemim olmadı bugüne kadar,29 yaşındaydım.

Back
X