• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüplerim kapalı doktor laproskopi dedi

fts_dmr

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
261
125
303
mrb hanımlar bugün anestezisiz hsg cekildim iki tüpümde kapalı cıktı biraz kastım kendimi laproskopi ile açılması gerekiyor dedi bir oğlum var bide düşük yaşadım 3 yıl önce .laproskopi sonrası hamile kalanlar tecrübelerini paylaşır mısınz benimle moralim cok bozuk ...

mrb hanımlar bugün anestezisiz hsg cekildim iki tüpümde kapalı cıktı biraz kastım kendimi laproskopi ile açılması gerekiyor dedi bir oğlum var bide düşük yaşadım 3 yıl önce .laproskopi sonrası hamile kalanlar tecrübelerini paylaşır mısınz benimle moralim cok bozuk ...
Ben laparoskopi olmadım durumum çok farklı. Ama benim bildiğim laparoskopi sonrası tüpler açıldığı için normal yollardan hamile kalabiliyorsunuz tabi etkileyen başka bir durum yoksa. Hiç içinizi karartmayın o kadar da büyütülecek bir işlem değil.

çok tşk ederim merwus içimi o kadar rahatlattınız
Ben laparoskopi olmadım durumum çok farklı. Ama benim bildiğim laparoskopi sonrası tüpler açıldığı için normal yollardan hamile kalabiliyorsunuz tabi etkileyen başka bir durum yoksa. Hiç içinizi karartmayın o kadar da büyütülecek bir işlem değil.

çok teşekkür ederim merwus içimi o kadar rahatlattınız ki allah razı olsun . inş operasyon sonra hamile kalırım oğlum 4 yaşında bizde bebek alalım diyo :D:

çok teşekkür ederim merwus içimi o kadar rahatlattınız ki allah razı olsun . inş operasyon sonra hamile kalırım oğlum 4 yaşında bizde bebek alalım diyo :KK70::
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla alırsınız en kısa zamanda. Ne güzel oğlunuzda isterken kolaylıkla olur inşallah

bilmiyorum kanallara hiç sıvı gitmedi sadece rahim e gitti doktor tüpler kapalı dedi

çok teşekkür ederim merwus içimi o kadar rahatlattınız ki allah razı olsun . inş operasyon sonra hamile kalırım oğlum 4 yaşında bizde bebek alalım diyo :KK70::
Ayyy Allah'ım tatliş yaaa sen dua et alalım de sende ona inşalla h probleminiz cozulurde bir kardeş verir Allah sizede geçmiş olsun insallah

bilmiyorum kanallara hiç sıvı gitmedi sadece rahim e gitti doktor tüpler kapalı dedi
Kanallara sıvı gitmediyse rahimle kanalın birleştiği yerde tıkanıklık vardır ya da spazm olmuş olabilir. Selektif salpingografi ile açılma ya da açık olduğunu gösterme olasılığı %70 olarak paylaşılmış. Bir araştırmanızı tavsiye ederim. Cevat Bayrak hocanın sitesinde okumuştum bende ilk kez ve yüklediği bir videoda anlatmış ne olduğunu.

Kanallara sıvı gitmediyse rahimle kanalın birleştiği yerde tıkanıklık vardır ya da spazm olmuş olabilir. Selektif salpingografi ile açılma ya da açık olduğunu gösterme olasılığı %70 olarak paylaşılmış. Bir araştırmanızı tavsiye ederim. Cevat Bayrak hocanın sitesinde okumuştum bende ilk kez ve yüklediği bir videoda anlatmış ne olduğunu.
yani sıkıntılı bir yerde mi kapalılık doktorum ameliyattaydı detaylı olarak görüşemedim ibrahim saraçoğlunun brokoli kürünü uygulamaya başladım laparoskopi yapılana kadar inşallah ona gerek kalmaz

inş cnm ediyo zaten yatarken Allahım bana kardeş nasip et diye:dua:
Ya bazılarına bu tür şeyler tuhaf gelebiliyor inan eltim üçüncü çocuğu hiç düşünmüyordu kızı hep dua ediyormuş kardeşim olsun diye o kendini menopoza girdi sanırken meğer hamileymiş ve korunuyordu gerçekten çok ağladı çok üzüldü nasil yapicam nasil yetişirim diye ama kızı maşallah herseyine koşuyor kardeşinin daha 11 yaşında Allah nasip etsin sanada tüm isteyenlere de tabii banada

yani sıkıntılı bir yerde mi kapalılık doktorum ameliyattaydı detaylı olarak görüşemedim ibrahim saraçoğlunun brokoli kürünü uygulamaya başladım laparoskopi yapılana kadar inşallah ona gerek kalmaz

geç oldu k.bakmayın. sıkıntılı bir durum olmama istimali var, onu açıklamaya çalıştım aslında. tamamen açık bile olabilir tüpleriniz. tecrübeli bir doktor ise spazm olup olmadığını anlayabilir. tekrar hsg çektirebilirdiniz ya da direkt laparoskopi de yaptırabilirsiniz sizin tercihiniz. ama ben kendim için hemen laparoskopi yaptırmama kararı aldım. çünkü farklı doktorlar benim doktorumdan farklı yorumladılar hsg'yi. selamlar

bugün başka doktora gittim tüpler tıkalı dedi yumurtalarıumda pek ii değil dedi .yumurta kalitesini incir ve geliştirici ile arttırabiliyorum .tüplerimin açılmasını istiyorum doktor illa tüplerimi aç dersen açarım dedi bende laparoskopi düşünüyorum

bugün başka doktora gittim tüpler tıkalı dedi yumurtalarıumda pek ii değil dedi .yumurta kalitesini incir ve geliştirici ile arttırabiliyorum .tüplerimin açılmasını istiyorum doktor illa tüplerimi aç dersen açarım dedi bende laparoskopi düşünüyorum
İki tüp de kapalı ise zaten açılması gerekir normal yolla hamile kalmak için. Diğer seçenek ise tüp bebek. Daha önce bahsettiğim Selektif salpingografi sizin için mantıklı bir seçenek mi araştırın derim.

İki tüp de kapalı ise zaten açılması gerekir normal yolla hamile kalmak için. Diğer seçenek ise tüp bebek. Daha önce bahsettiğim Selektif salpingografi sizin için mantıklı bir seçenek mi araştırın derim.
tşk ederim cnm internetten araştırdım türkiye de sadece bir yerde yapılıyor yazıyor doktoruma özellikle sorucağım bu selektif salpingografi yi

Echomar da (şişli şubesinde) Cevat bayrak ve uzman ekibi tarafından hsg çektir. Ağrısız yöntem. Geçen salı orda çektirdim. Sol tüpüm tıkalıymış. Açtılar. Rahimde perde varmış. Ve T şeklindrymiş. Cumartesi de florence nightingale 'de ameliyat oldum.
Bnmki histeroskopiydi. Dilersen laparoskopini de bnm doktoruma yaptır. Hariika biri.

Rahim Filmiyle Kapalı Çıkan Tüpü Açma: Selektif Salpingografi
Standart rahim filminde kapalı olduğu görülen tüplerin bir bölümünün gerçekte kapalı olmadığı veya kolaylıkla açılabilecek bir engel nedeniyle tıkalıymış gibi göründüğü bilinen bir gerçektir. Tıp dilinde buna yanlış pozitif sonuç adı verilir. Birçok kadın, standart rahim filmi neticesine güvenerek tüplerinin kapalı olduğunu düşünmekte ve boşu boşuna bunun endişesini yaşamaktadır.

Gelişen teknoloji, yeni cihazlar ve yeni teknikler sayesinde artık tüplerin açık olduğunu göstermenin veya küçük yapışıklıkları açmanın yeni yolları bulunmakta ve merkezimizde rutin olarak kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi ağrısız rahim filmi tekniği diğeri selektif salpingografidir.

Merkezimizde uygulanan ağrısız rahim filmi tekniğinde rahimde spazm meydana gelmesi olasılığı düşük olduğundan tüplerin spazm nedeniyle kapalı çıkması olasılığı da düşüktür. Ayrıca gerektiği durumlarda tüpleri açmak ve açık olduğunu göstermek için ilave selektif salpingografi yapılmakta, bu işlem için hiçbir ilave ücret talep edilmemektedir.

Amerikan Üreme Tıbbı Topluluğu (American Society for Reproductive Medicine - ASRM), Rahim filmi HSG’de tüpün başlangıç kısmından itibaren kapalı çıkması durumunda selektif salpingografi ile işleme devam edilmesi gerektiğini önermektedir. Şişli Echomar, bu öneriye uygun olarak iki tekniğin rutin bir şekilde birlikte uygulandığı Türkiye’deki ilk ve tek merkezdir.

Selektif salpingografi tekniğinde, anjiografide kullanılan kateterlere benzer özel, yumuşak bir kanül rahim ağzı kanalından geçirilerek tüpün ağzına dayanır ve doğrudan doğruya tüpün içine ilaç gönderilir. Bu işlem tamamen ağrısızdır ve genellikle sadece 1-2 dakika kadar sürer. Selektif salpingografinin standart rahim filminden farklı bir yan etkisi veya komplikasyonu yoktur.

Selektif salpingografi sayesinde, standart rahim filminde, başlangıç kısmından itibaren tıkalı olduğu görülen tüplerin %70 gibi çok büyük bir kısmı açılabilmekte veya zaten açık olduğu gösterilebilmektedir. HSG ve selektif salpingografi işlemi sonrasında, eğer tüpler açıksa, takip eden aylarda gebelik oranları artmaktadır.

Altını çizerek belirtmek gerekir ki, ne HSG ne de selektif salpingografi, temelli tıkalı, cerrahi olarak bağlanmış veya içerisinde sıvı birikimi olan (Hidrosalpinks) bir tüpün açılması için kullanılamaz ve bu amaçla yapılan cerrahi operasyonların yerini tutamaz.

Echomar da (şişli şubesinde) Cevat bayrak ve uzman ekibi tarafından hsg çektir. Ağrısız yöntem. Geçen salı orda çektirdim. Sol tüpüm tıkalıymış. Açtılar. Rahimde perde varmış. Ve T şeklindrymiş. Cumartesi de florence nightingale 'de ameliyat oldum.
Bnmki histeroskopiydi. Dilersen laparoskopini de bnm doktoruma yaptır. Hariika biri.
cnm malesef şanlıurfa da yaşıyorum ne kadara yaptırdınız işlemi açma işlemini

doktor tüpler tekrar eski haline döndü dedi mi ben en cok laparoskopi sonrası hasar görmesinden korkuyorum

Back
X