• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Çocuğu olmayan ama tüplerini bağlatan kadınlar yorumlarını paylaşabilir mi?

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.653
1.526
83
Hanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum

Çocuğu yokken yaptıran duymadım. Ciddi bir konu ve ciddi bir karar. Hızlıca aceleyle alınabilecek bir karar değil. Geri dönüşü yok çünkü.

Doktorunuzun sizi uyarması güzel. Bence biraz daha düşünün.

Çok ilginç ya neden çocuksuz kişiler yaptırmıyor acaba
Hiç çocuksuz yaptıranı duymadım
Ama tüp bağlama işlemi geri dönüşlü de yapılabiliyor
Yapmak ya da yapmamak kararı size ait tabiki ama ne gerek var bi dünya korunma yöntemi var ne diye bıçak altına yatıyorsun

Her kadın çocuk yapmak veya düşünmek zorunda değil

Böyle düşünenlere saygım sonsuz.

Ama anlık karar verilecek bir şey değil bu.

Sonradan pişman olacağınız kararları acil vermeyin bence

Çok tanıdığım var istemeyen ama sonrasında karar değiştiren.

O yüzden bence kararınızı acile getirmeyin

Hanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Kaç yaşındasınız ?

Bu operasyonu 35 yaş üzeri kadınlara ya da 3 ve üzeri çocuğu olup artık doğurması sakıncalı kadınlara yapıyorlar genelde.

Rahmetli annem peş peşe 3 sezaryen doğum yapınca 25 yaşında doktor onayıyla tüplerini bağlatmış, arkadaşım da 2. çocuk sonrası rahimde gebeliğe engel problemler çıktığı için bağlatmıştı ama hiç çocuğu olmayıp tüp bağlatan duymadım 🤷‍♀️

Her kadın çocuk yapmak veya düşünmek zorunda değil

Böyle düşünenlere saygım sonsuz.

Ama anlık karar verilecek bir şey değil bu.

Sonradan pişman olacağınız kararları acil vermeyin bence

Çok tanıdığım var istemeyen ama sonrasında karar değiştiren.

O yüzden bence kararınızı acile getirmeyin

Ben hiç istemiyorum isteyeceğimi de sanmıyorum. Hatta spirale filan güvenmediğim için garanti olsun istiyorım ama

Çünkü korunma yöntemleri var. Fikirler ve düşüncelerin değişebilir. Vazgeçip evlat isteyebilirsin. Bence bu yöntemi deneme. Ria taktır. O da bir korunma yöntemi.

Kaç yaşındasınız ?

Bu operasyonu 35 yaş üzeri kadınlara ya da 3 ve üzeri çocuğu olup artık doğurması sakıncalı kadınlara yapıyorlar genelde.

Rahmetli annem peş peşe 3 sezaryen doğum yapınca 25 yaşında doktor onayıyla tüplerini bağlatmış, arkadaşım da 2. çocuk sonrası rahimde gebeliğe engel problemler çıktığı için bağlatmıştı ama hiç çocuğu olmayıp tüp bağlatan duymadım 🤷‍♀️

37 yaşındayım. Valla hiç bilmiyordum inanın. Ama hiç çocuk istemiyorum ben ya. Garanti olsun istiyorum

37 yaşındayım. Valla hiç bilmiyordum inanın
Arkadaşlar da yazmış ama bence ani karar vermeyin, arkadaşım 2. çocuktan sonra gebeliğe engel sorunlar var dendi diye tüplerini bağlattı, bir süre sonra eşiyle boşandı.
Birkaç yıl sonra biriyle tanışıp evlendi, çok istediler bir çocukları olsun ama arkadaşımın tüpleri bağlı olduğu için olmadı, bugün böyle düşünüyorsunuz yarın ne düşüneceğinizi kestiremezsiniz.

Arkadaşlar da yazmış ama bence ani karar vermeyin, arkadaşım 2. çocuktan sonra gebeliğe engel sorunlar var dendi diye tüplerini bağlattı, bir süre sonra eşiyle boşandı.
Birkaç yıl sonra biriyle tanışıp evlendi, çok istediler bir çocukları olsun ama arkadaşımın tüpleri bağlı olduğu için olmadı, bugün böyle düşünüyorsunuz yarın ne düşüneceğinizi kestiremezsiniz.

Gençmiydi arkadaşınız

+ şunu da yazayım, risk yüzdesi çoook düşüktür ama tüp bağlatma sonrası gebelik yaşanabiliyor da, bebek rahimde mi gelişiyor yoksa dış gebelik mi oluyor onu bilemiyorum ama rahmetli annem tüplerini bağlattıktan birkaç sene sonra hamile kalmış, hamile olduğundan hiç şüphelenmemiş, ben 5-6 yaşındaydım sanırım, tüm detayları hatırlamasam da annemin bir akşam düşük yaptığı için acile götürüldüğünü biliyorum.

Kadin üreme ameliyatları öyle basit ameliyatlar degil, genel olarak metabolizmana zarar verebilirsin bence hiç hiç bulaşma. Erkeklerde yapılan islem hem daha basit bir operasyon hem geri donusu var, neden kocan ameliyat olmuyor? Bosuna bedenine eziyet etme bence cocuk istemiyorsan kocan ameliyat olsun, fikir değiştirirseniz de donusu kolay olur.

Kadin üreme ameliyatları öyle basit ameliyatlar degil, genel olarak metabolizmana zarar verebilirsin bence hiç hiç bulaşma. Erkeklerde yapılan islem hem daha basit bir operasyon hem geri donusu var, neden kocan ameliyat olmuyor? Bosuna bedenine eziyet etme bence cocuk istemiyorsan kocan ameliyat olsun, fikir değiştirirseniz de donusu kolay olur.

Konuştuk onu olurum ben dedi.

Eskiden toplumda dogum kontrol yoktu kadinlar 5 6 cocuk doğururdu, dogum yaparken de doktor sorardı artık cocuk ister misin diye , ayrıca ameliyat olma yoktu yani. Bolca dogum, bolca dusukle cocuk kadin bedeni perisan olurdu, hastanede de doktor kadinin haline acayip bilgilendirme yapardı. Artik o devirleri coktan geçtik, ben olsam ayrıca bıçak altına yatmam.

Back
X