- 9 Temmuz 2011
- 1.425
- 753
- 208
- Konu Sahibi yelda_teacher
dünya globalleşti artık, ailesi istemezse olmayacak haa gerçekten fena bir durum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nedne bunu ona sormuyosun siz gelenekcimisniz ailen böylemi sen rahat büyüdüm demiysounuz kiikk üyeleri, yeni biri var hayatımda ve çerkesmiş,laf olsun diye görüşmüyoruz ikimizde..6 aydır falan tanışıyoruz ve benim nasıl biri olduğum hakkında bir fikri oluşmuştur diye düşümüyorum.ama duyduğum kadarıyla çerkesler çok gelenekçi ve muhafazakar olurlarmış,gelin ayakta beklermiş, k v, k p izin vermeden konuşmazmış.hatta kp le gelin hiç konuşmazmış. yemek yerken aynı masada yemezlermiş. kocana adıyla hitap edemezmişsin, onunla büyüklerin yanında konuşamazmışsın,yan yana oturamazmışsın falan ayıp karşılanırmış. damat kız istemeye ,gelin almaya gelmezmiş. bunlar bizim yaşam tarzımız için çok tuhaf. bu yazdıklarımı başkalarından duydum,gerçekten böyle midir? çok şaşrıdım ve biraz da korktum açıkçası.
ben rahat ve özgüvenli yetiştirilmiş birisiyim. kız evlat olarak ailemiz bizi hiçbir konuda erkeklerden çocuklardan ayırmadılar. istediğimiz gibi davranma özgürlüğümüz vardır, saygı çerçevesinde tabi..
aile büyüklerimizle ilişkilerimiz samimidir. birlikte güleriz ,eğleniriz tartışırız da.mesela sigara içtiğimizi bilirler ama yanlarında içmeyiz..özel günlerde kutlamalarda birlikte kadeh kaldırırız.
ben arkadaşlarımla tatile çıkıyorum derim,izin verirler. kiminle gittiğimizi bildikleri sürece sorun yoktur çünkü arkadaşlarımızın ailelerini tanırlar. akşam arkadaşlarımızla dışarı çıkma özgürlüğümüz de vardır. şıklığa , kişisel bakıma önem veririm ve bunlara epey para harcarım.abartmamak kaydıyla rahat giyinirim. yani mini giyerim ama abartmam,ya da kolsuz giyinirim ama asla tatil dışında ip askı giyinmem. dekolte kullanırım ama ölçüsündedir.
böyle birliktelikleri, evlilikleri yürütenilen var mı
bir de annesi ve babası emekli eczacı,okumuş insanlar yani, hala o kadar gelenekçi olabilirler mi
başka ne adetleri vardır mesela bilenler varsa yardımcı olun lütfen.
yargılayada bilirsin canım sen öyle yetismemissin sonucta bosuan biseyler yasamadan ayrılırsın yapamıcan bi ailede sırf sevdigin icin neden katlanasın bide ailesine cok önem verirse yandın6 aydır tanışıyoruz ama birliktelik yeni başladı öyle pat diye soramadım,yargılar gibi
onların da farklı kolları varmış geldikleri yerlere göre isimleri de farklı oluyormuş falan ama bunlar muhafazakar bir bölgede oturuyor..mesela istanbulda da var öyle yerler..Yaşadigi şehre gore degisir.
şu zaman için ne kadar katı kurallar..
bundan sonraki ilk görüşmenin konusudur :))nedne bunu ona sormuyosun siz gelenekcimisniz ailen böylemi sen rahat büyüdüm demiysounuz kii
daha 1 haftalık birşey. sanırım 6 aydır yeterince gözlemlemiştir beniHerkesin kendine ait gelenekleri var . ben iki aile tanıdım ikisinde de senin bahsettiklerini görmedim . 6 aydır tanıyormuşsun zaten olabiliri olmasa erkek arkadaşın yol yakınken dönerdi gibi geliyor .
Bizde büyüklere çok saygı gösterilir.Soyle ki biz büyüklerimizin yanında ayak uzatmayiz nbacak bacak üstüne atmayız.Misafirlerle yemek masasına oturmayiz. Hizmet ederiz.Yatili kalan misafirlerin kıyafetlerini geceden yıkayıp sabaha utuluyen ayakkabılarını boyayip öyle gönderen bir milletiz Ama söyle birsey varki çok modernizdir erkek kız ayrımı hiç yapılmaz bizde özgüvenimiz hep en yüksektir. Kafkas oyunlarından bile anlayabilirsin çok gururluyuzdur.
benim dağ bisikletim var mesela:) spor amaçlı bisiklete bindiğimi biliyor.koyu çerkeslerde kızların pantolon giymesi, bisiklete binmesi falan da hoş karşılanmaz mesela
"kadının bacak arasına birşey girmez" denir
ortaya bir leğen koyarım,atsınlar içine, oradan hoopp çamaşır makinasına.canım şaka mı yapıyosun bilmiyorum ama hayatta yapmam :)))ama yeni gelinlere de
gelen tüm misafirlerin çoraplarını yıkattırdıklarını unutmamak lazım![]()
dünya globalleşti artık, ailesi istemezse olmayacak haa gerçekten fena bir durum
benim dağ bisikletim var mesela:) spor amaçlı bisiklete bindiğimi biliyor.
biz sofraya hep birlikte oturur hep birlikte kalkarız.bacak bacak üstüne atmakta da sorun yoktur.yani saygısızlık anlayışımız o değildir.ben hizmet olayını da pek sevmemBizde büyüklere çok saygı gösterilir.Soyle ki biz büyüklerimizin yanında ayak uzatmayiz nbacak bacak üstüne atmayız.Misafirlerle yemek masasına oturmayiz. Hizmet ederiz.Yatili kalan misafirlerin kıyafetlerini geceden yıkayıp sabaha utuluyen ayakkabılarını boyayip öyle gönderen bir milletiz Ama söyle birsey varki çok modernizdir erkek kız ayrımı hiç yapılmaz bizde özgüvenimiz hep en yüksektir. Kafkas oyunlarından bile anlayabilirsin çok gururluyuzdur.
evet nasıl olsa değiştiririm diye evleniyor bir çoğu.canım zaten tutucu gençler çok az
ama aile önemli, sen yine de ilk fırsatta sor
çünkü bazen erkekler bizi böyle sevip sonradan değiştirmeye çalışıyor, bu hatayı yapan erkek çok
önyargı değil,duyduklarımı yazdım olabilir mi diye.Niye hemen önyargılı yaklaşıyosunuz ki?
Çok eskiden öyle adetleri olabilir. Benim tanıdığım çerkeslerin hiçbiri bu tuhaf şeyleri uygulamıyor.
ortaya bir leğen koyarım,atsınlar içine, oradan hoopp çamaşır makinasına.canım şaka mı yapıyosun bilmiyorum ama hayatta yapmam :)))