- 26 Eylül 2010
- 17.555
- 32.863
- 798
- Konu Sahibi yelda_teacher
Çok eğlenceli olur ama düğünlerievet bende bir çerkes düğününe gitmiştim yıllar önce farklıydı. kına gecesi yok sanırım onlarda ..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok eğlenceli olur ama düğünlerievet bende bir çerkes düğününe gitmiştim yıllar önce farklıydı. kına gecesi yok sanırım onlarda ..
uzun zamandır ilk kez bu kadar heyecanlı hissediyorum kendimi :))Çok elenceli olur ama düğünleri![]()
Ben hem cerkesim hem tatar canim annem tatar babam çerkeş. Basta biz çerkesler disardan kiz almaz disariya kiz vernezkernis ama simdi öyle değil. Ve çok medeni insanlarizdir her irkla anlasabikiriz. Yanlis anlasilmasin irk aytimi yapmak istemem hepimiz Turk uz ama burada türk cerjes denmiş diye öyle diyorum[/QUOT
mesele ırk ayrımı değildi zaten,kültür farkıydı..ama bu farktan bir aşk doğdu çokkk mutluyummm :))))))))))))
Çerkes kızı olmaktan gurur duyuyorumKayseri'de çok çerkez vardır bilirim evet tam olarak anlattığımız gibiler ancak geleneklere ne kadar uyan bir aile olması önemli . Deniz Akkaya'da ,Turan Feyizoğlu da Kayserili ve çerkez .Bizzat pazar günü Kayseri'yi anlatan Kayserililerin olduğu bir programda izledim .Sonuç itibariyle onlara gelinlik yapmak kolay değildir ama iyi insanlardır .Kızları çok güzeldir :) Adige
Eski köhne adet diye dayatılan saçma sapan şeyler.Nereli olduğu değil insan olması,aldığı eğitim,iş hayatı karakteri...evlilik için bunlar gerekir.Ama senin erkek arkadaşın bizde böyle diyorsa,bu zihniyette birini bırak zaten.kk üyeleri, yeni biri var hayatımda ve çerkesmiş,laf olsun diye görüşmüyoruz ikimizde..6 aydır falan tanışıyoruz ve benim nasıl biri olduğum hakkında bir fikri oluşmuştur diye düşümüyorum.ama duyduğum kadarıyla çerkesler çok gelenekçi ve muhafazakar olurlarmış,gelin ayakta beklermiş, k v, k p izin vermeden konuşmazmış.hatta kp le gelin hiç konuşmazmış. yemek yerken aynı masada yemezlermiş. kocana adıyla hitap edemezmişsin, onunla büyüklerin yanında konuşamazmışsın,yan yana oturamazmışsın falan ayıp karşılanırmış. damat kız istemeye ,gelin almaya gelmezmiş. bunlar bizim yaşam tarzımız için çok tuhaf. bu yazdıklarımı başkalarından duydum,gerçekten böyle midir? çok şaşrıdım ve biraz da korktum açıkçası.
ben rahat ve özgüvenli yetiştirilmiş birisiyim. kız evlat olarak ailemiz bizi hiçbir konuda erkeklerden çocuklardan ayırmadılar. istediğimiz gibi davranma özgürlüğümüz vardır, saygı çerçevesinde tabi..
aile büyüklerimizle ilişkilerimiz samimidir. birlikte güleriz ,eğleniriz tartışırız da.mesela sigara içtiğimizi bilirler ama yanlarında içmeyiz..özel günlerde kutlamalarda birlikte kadeh kaldırırız.
ben arkadaşlarımla tatile çıkıyorum derim,izin verirler. kiminle gittiğimizi bildikleri sürece sorun yoktur çünkü arkadaşlarımızın ailelerini tanırlar. akşam arkadaşlarımızla dışarı çıkma özgürlüğümüz de vardır. şıklığa , kişisel bakıma önem veririm ve bunlara epey para harcarım.abartmamak kaydıyla rahat giyinirim. yani mini giyerim ama abartmam,ya da kolsuz giyinirim ama asla tatil dışında ip askı giyinmem. dekolte kullanırım ama ölçüsündedir.
böyle birliktelikleri, evlilikleri yürütenilen var mı
bir de annesi ve babası emekli eczacı,okumuş insanlar yani, hala o kadar gelenekçi olabilirler mi
başka ne adetleri vardır mesela bilenler varsa yardımcı olun lütfen.
Kime?kızlar ben aşık oldummm,,yetişinnn
Çerkes Ethem'e
E zaten asik degil miydi? Bi daha asik olmus zaar. Degisik ozelliklerini gormus.Çerkes Ethem'e
Benim çerkese :))
evet çerkes ethem e konuyu aćtığımda 1 haftalık çıkıyorduk şimdi aşık oldum :))E zaten asik degil miydi? Bi daha asik olmus zaar. Degisik ozelliklerini gormus.
Herşey çok iyi gidiyor dua edin kızlarr :))Eski köhne adet diye dayatılan saçma sapan şeyler.Nereli olduğu değil insan olması,aldığı eğitim,iş hayatı karakteri...evlilik için bunlar gerekir.Ama senin erkek arkadaşın bizde böyle diyorsa,bu zihniyette birini bırak zaten.
kesinlikle tanıdıkça daha çok sevdim..E zaten asik degil miydi? Bi daha asik olmus zaar. Degisik ozelliklerini gormus.
tabi ki karşışıklı olarak alışkanlıklara saygı göstermeden olmaz zaten..siz de baya karışıkmışsınız sorun yaşanıyor mu merak ettimherkes mutlu olmak için kültüründen ödün vermezse nasıl olcak o iş. benim eşimin dedesi macır babanesi manav,kayınvalidem yörük.bizim taraf tamamen macır.herkes ödün vermese nasıl olcak o iş
Allah Allah, n'oldu ya?Kizlar bizim iş olmadi, tamamen finishh...
Çerkes olmazsa olmazmiş. Defettim gitti.Allah Allah, n'oldu ya?
Çok iyi yapmışsın. Gerizekalı, ancak mı jeton düşmüş?Çerkes olmazsa olmazmiş. Defettim gitti.