• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk -çerkes evlilikte anlaşabilir mi

tabi ki karşışıklı olarak alışkanlıklara saygı göstermeden olmaz zaten..siz de baya karışıkmışsınız sorun yaşanıyor mu merak ettim
hatta bi söz vardır bizim köylülerde senin yaptığını karaköylüler yapmaz diye.o derece iş atasözüne gitmiş ama Allaha şükür önemli bi sorun yok.onların taraf bizden uzak oldukça.

vallahi kızlar söylediği andan itibaren buz gibi soğudum . 3 hafta falan oluyor bunları söyleyeli..şimdi de eski sevgiliye taktım kafayı acaba bununla onu unutmak için mi böyle şeyler düşündüm diyorum. eylülde çok sancılı bir ayrılık yaşamıştık en son ocak ayında görüşmüştük..sanırım beni asıl mutsuz eden onun yokluğuydu..:((

bnmde annem laz babam çerkes :) gayette güzel anlaşıyolar. bende samsun şerkez dernegi üyelerindenim. dedemle babannem rahmetli olmadan önce babamla annem ayrı odalarda oturulardı. annem babama seslenemezdi. babambizi dedemin yanında asla sevmezdi. biz sırnasırdık babam hiç kıpırdamazdı. bu bi saygı göstergesidir çerkesler için. ama simdiki adetler eskisi gibi agır degil. söylediklerin dogru gelenekci bir milletiz. bende sen sevgilinle konus bunları adetleriniz nedir ben bunu bunu duydun gibi konusursan ona göre ilişkiniz şekillenir. Ama iyiki çerkes bir ailenin kızıyım. benm babam bana baskı yapmaz asla ama herkez gibi saygıda kusur etmeyiz

bnmde annem laz babam çerkes :) gayette güzel anlaşıyolar. bende samsun şerkez dernegi üyelerindenim. dedemle babannem rahmetli olmadan önce babamla annem ayrı odalarda oturulardı. annem babama seslenemezdi. babambizi dedemin yanında asla sevmezdi. biz sırnasırdık babam hiç kıpırdamazdı. bu bi saygı göstergesidir çerkesler için. ama simdiki adetler eskisi gibi agır degil. söylediklerin dogru gelenekci bir milletiz. bende sen sevgilinle konus bunları adetleriniz nedir ben bunu bunu duydun gibi konusursan ona göre ilişkiniz şekillenir. Ama iyiki çerkes bir ailenin kızıyım. benm babam bana baskı yapmaz asla ama herkez gibi saygıda kusur etmeyiz
bitti canım artık görüşmüyoruz kapadım olayı

Bu anlattıklarınız eskiden geçerliydi. Tabi ki hala geleneklerine bağlı Çerkesler vardır.
Ama bu gelenek görenek olayı her millette vardır. Kimisi yaşadığı şehre ve ortama göre yumuşatmıştır kimisi devam ettiriyordur.
Bende Çerkesim. Eğer yazdıklarınızı uygulayan bir aile ise zaten Çerkes olmayan bir kız almazlar.
Alıyorlarsa eğer bu kadar katı değillerdir.
Beyefendi sadece adetleri anlatmış gibime geldi. Türkiye de bu adetleri uygulayan pek topluluk kalmadı.
Kaldıysa da bravo :)
Ama takılacak bir şey yok.

Bende yari cerkesim ve konuyu cok severek okudum, guzel akici gidiyordu gidiyorduda bizim oglan cok kotu yapmis . Mutlu olabilecegin insani bulduktan sonra irk renk dil onemli degil. Yelda cim hakkinda hayirlisi olsun ama nacizane fikrim bu evliligi ailesi onaylamamistir aksi taktirde cerkes ethem seninle bu kadar vakit gecirmezdi muhtemelen ailesini ezip gecemedi

Back
X