Türk filmine dönmüş hayatım

Neden boşanmak istesin ki. Evinde işini yapıyor, sevişmek istediğinde koynuna giriyor, dışarıdan oh ne güzel bir hayat gibi duruyor. Şimdi neden baştan para harcayıp düzen kursun, neden başka birini bulma çabasına girsin?
Bakin kadin zaten kotu bu konusmalarinizla daha kotu oluyor destek olalim canim köstek degil

O kararı verdiğinde duygusal çöküşü yaşayacak psikolojiden çıkmış demektir. Tamam üzülür belki ama kendi hayatını yoluna koymanın verdiği huzurla beraber bu üzüntüsünden kurtulur.

Konu sahıbının psıkolojık gücünü biz bilemeyız.Belkı verdıgı kararı uygulayıp soyledıgınız gıbı bı sure sonra sılınıp gıtcek aklından.Belkı uzun süre acısını cekecek.Bunu en ıyı kendısı bılır.
Aldirma diyip acitasyon yapanlarin hicbiri dogurdugunda buyuturken yaninda olmayacak. Bunu bil yeter.
Amacım acıtayson yapmak değil.
Sadece şunu soruyorum:
O bebeğin suçu ne?Yaşama hakkı NEDEN elinden alınıyo?

Bebeği aldırmakla öldürmek aynı.

Bir yerde bir bayanla karşılaşmıştım. Sohbet esnasında ilk çocuğunu aldırdığını söylemişti. Şimdi yaşasaydı kaç yaşında olacaktı gibi gayri ihtiyari bir soru sordum. Kadının başından aşağı kaynar sular döküldü,ben de hamileydim o zaman. Aynı duyguyu ben de hissettim. Resmen donduk ikimizde. O anı hiç unutamıyorum.

Bence eşinize açıklayın ama, neticede bu çocuğu tek başına yapmadınız. Etik gelmiyor bana saklamak. Hem yasal süreyi geçme riskiniz çok fazla. Durumu avukatınıza da açın ve yapabileceklerinizi konuşun bence, destek almaktan çekinmeyin. Vardır bir yolu, kimse sizi istemediğiniz bir doğum yapmaya zorlayamaz.

Konu sahıbının psıkolojık gücünü biz bilemeyız.Belkı verdıgı kararı uygulayıp soyledıgınız gıbı bı sure sonra sılınıp gıtcek aklından.Belkı uzun süre acısını cekecek.Bunu en ıyı kendısı bılır.
Sadece şunu soruyorum:
Bebeği aldırmakla öldürmek aynı.

Bir yerde bir bayanla karşılaşmıştım. Sohbet esnasında ilk çocuğunu aldırdığını söylemişti. Şimdi yaşasaydı kaç yaşında olacaktı gibi gayri ihtiyari bir soru sordum. Kadının başından aşağı kaynar sular döküldü,ben de hamileydim o zaman. Aynı duyguyu ben de hissettim. Resmen donduk ikimizde. O anı hiç unutamıyorum.
Beni düşündüren tek şey de bu zaten yoksa zaten kararımı vermiştim

Sadece kendim için de değil bebeği de düşünüyorum.İlerde ben bu çocuğa ne açıklama yapacağın?Babam nerede dediğinde kaç kat eriyeceğim? Arkadaşlarının babasını kıskanacak.Sorgulayacaktır elbet
Boşanan anne babalar o zaman çocuklarını ne yapsın?

Bakin kadin zaten kotu bu konusmalarinizla daha kotu oluyor destek olalim canim köstek degil

Kötü konuşmuyorum gerçekçi yaklaşıyorum. Tamam belki size göre vicdansızca konuşuyorumdur. Sadece fikrimi söylüyorum. Aldatan insan yine aldatır. Belki kürtaj olmak istemiyordur konu sahibi onu da kendi bilir. En başta da yazdığım gibi "ben olsaydım" anlattığım gibi hareket ederdim.

Öncelikle doguracsksan da aldiracaksan da babası nın haberi olmalı diye dusunuyorum..sonuçta tek başına sahip olmadin.. boşanmak veya affetmek senin kararın..ama ortada bir can söz konusu..evliliginiz deki problemlerden zerre kadar haberi yok..sizce sonuçlarına katlanmak zorunda olan bu can mı?

Konulara çok fazla yorum yapan biri değilim ama nedense durduramadım kendimi. Lütfen şu açıdan düşünün. bu olayı şimdi degil de çocugunuz doğduktan sonra yaşasaydınız zaten eşimle ayrılıyoruz çocuğu öldüreyim mi diyecektiniz? Ama bu çok ayrı diye zırvalamasın kimse. Anne karnına düşmüş bir bebekle doğmuş bir bebeğin farkı yok. fark sadece sizin onun yaşamasına izin verip vermemeniz. babası bir hata yaptı diye bir çocuğun elinden yaşama hakkını alabilir miyiz?

Sadece şunu soruyorum:
Kadinin sucu ne? Bana bunun cevabini verin o zaman. Kadinin sucu ne ki kendini aldatan biriyle omur boyu gorusmek zorunda kalacak, belki de bebek yuzunden bosanamayacak mahkemelerde sürünecek.
Hamileyken aldatilmisken bebek yuzunden ayni eve geri girecek.
Kadinin sucu ne peki?
dogmamis bebek uzerinden bu kadar acitasyon yapilmaz.
Yasama hakki mi ayrica? Boyle bi hayati bebege yasatmaya kimin hakki var ben de size soruyorum o zaman?

Kötü konuşmuyorum gerçekçi yaklaşıyorum. Tamam belki size göre vicdansızca konuşuyorumdur. Sadece fikrimi söylüyorum. Aldatan insan yine aldatır. Belki kürtaj olmak istemiyordur konu sahibi onu da kendi bilir. En başta da yazdığım gibi "ben olsaydım" anlattığım gibi hareket ederdim.
Kötü konusuyosun demiyorum kotu oluyor diyorum ama kadin zaten şokta onun icin dedim

Ay empati bile yapamıyorum çok zor bir durumdasın...Aldatıldın boşanmalısın , bebeği aldırma günah ama aldırmazsan o adamla barışmak zorunda kalırsın barışmazsan bile bakacak durumun yok. Bu durum sana aslında büyük bir işaret veriyor da doğru yolu göstermek bize düşmez..Sadece aklını dinle en iyi kararı kendin için sen vereceksin canım..Allah yardımcın olsun

Ayrıca size katil diyecek olan olursa, bu yaptıkları suçtur. Kulak asmayın. Dini ve vicdani hassasiyetler ise tamamen sizin kendi bireysel düşünceleriniz.
Babasının suçunu eğer onu doğurursam ona yaşatacakmışım gibi hissediyorum.Ya doğmadan ona baba bulmam lazım ki bu imkansız ya da bir ömür babasız yaşaması lazım.Peki bu ne kadar doğru?

Kadinin sucu ne? Bana bunun cevabini verin o zaman. Kadinin sucu ne ki kendini aldatan biriyle omur boyu gorusmek zorunda kalacak, belki de bebek yuzunden bosanamayacak mahkemelerde sürünecek.
Hamileyken aldatilmisken bebek yuzunden ayni eve geri girecek.
Kadinin sucu ne peki?
dogmamis bebek uzerinden bu kadar acitasyon yapilmaz.
Yasama hakki mi ayrica? Boyle bi hayati bebege yasatmaya kimin hakki var ben de size soruyorum o zaman?
Arkadasım aldırmasın ama aynı evdede yasamasın .Bi kadın tek basına cocuk buyutemez mı ya?
Tekrar söyluyorum acıtasyon yapılmıyor su anda.
O bebek neden anne babasının hatasının bedelını ödüyor?
Bende su anda boşanıyorum o zaman cocuklarım yüzunden ömur boyu babalarıyla görusmek zorunda kalmiyim dıye çocuklarımı çöpe mi atayım?

Gerçekten çok zor bi durum. Tek başına hamilelik geçirmek kolaymı, tek başına büyütmek vs. Gerçekten çok çok zor, bunu yüklenmek çok ciddi bi mesele. Psikolojinide düşün... Aldırıp aldırmamak senin kararın. Ben sanırım aldırma durumunu düşünürdüm senin yerinde olsam, Allah yardımcın olsun inşallah en hayırlısı olur senin için

Babasının suçunu eğer onu doğurursam ona yaşatacakmışım gibi hissediyorum.Ya doğmadan ona baba bulmam lazım ki bu imkansız ya da bir ömür babasız yaşaması lazım.Peki bu ne kadar doğru?

Baba bulmak diye bir şey olmaz, kendinize eş bulursunuz ancak. Doğacak çocuğa iyi karakterde biriyse en fazla destek olacak bir abi olabilir ki kötü karakterde olma olasılığı da var. Ayrıca bu ne kadar kötü biri de olsa eski eşinize haksızlık olur. Babasız yaşar çocuk, ayrıca babasını da görebilir. Ama siz bu bebeği ne kadar istiyorsunuz? Mühim olan bu.

çok zor böyle bir durumda hayati kararlar vermeyin belki çok pişmandır seviyor musunuz?

Buarada sadece siz değil ki, cocugunda tüm geleceğiyle ilgili karar vereceksiniz.
Nasıl ayrıldınız, neden nasıl aldatıldınız bunlarda çok önemli. Ben olsam napardım bilmiyorum zira ben cok isteyerek tedaviyle hamile kaldım teorik olarak bende hamileyken aldatıldım ama bunu dogumdan hemen sonra öğrendim. O yüzden oğlum benim dünyadaki vazgecemeyeceğim tek yol arkadaşım herkese ragmen.

Ancak bu yaşanmış tecrübem olmasaydı, kesinlikle ayrılacak olsaydım sanırımda doguramazdım.
Ama ben sizde barışacak potansiyel gördüm

Back
X