• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

arkadaşlar bu konu daha önce açılmıştı oraya da yazmıştım ama tekrarlıyım
ben de şöyle yaparım:bir fincan için bi tatlı kaşaığı kahve,isteğe göre şeker ve bi fincan da su koyarım.içine bi tutam karbonat atarım ve karıştırırım. sonra altını yakarım ve kısarım.ağır ağır pişer ve inanılmaz bi köpük olur.
karbonatla bi deneyin derim kolay gelsin

kızlar benimde kahvem çok güzel olur ayıptır söylemesi.hemde çok severim türk kahvesini.ve yıllardır da şöyle yaparım:
1 fincan için 1 tatlı kaşıgı kahve,1 tatlı kaşıgı toz şeker koyarım.
istege göre şeker az olur tabiki.
sonra suyu ekleyip ocaga koymadan iyice karıştırıp eritirim.
sonra ocaga koyarım birdaha karıştırmam hiç.
birdeeee yıllar önce teyzecigim söylemişti o gün bu gündür yaparım bunu
kahve pişerken arada bir cezveyi kaldırıp ocaga vurun.kahve dibe çöker ve tekrar yukarı çıkana kadar köpürür.yaani bol köpük için bunu mutlaka yapın.
iyice kaynatmayın taşacak gibi oldu mu indirin ocaktan
tatlı kaşıgı ile üzerinden köpükleri sıyırıp eşit miktarda fincanlara koyun
geri kalanı tekrar bir taşım ocaga koyup fincanları tamamlayın.
biz yıllardır böyle yaparız ablam,ben,kardeşim hepimiz ve kahvelerimiz meshurdur.(arnavutuz ayrıca) afiyet olsunnnn.

Bunu hiç duymamıştım. cezveyi aygaza vurmak ilginç bir yöntem büyüklerimizin bir bildiği vardır. Deneyeceğim, demek hemşeriyiz bu arada (benim anneannem arnavut, birde kayınpederim). Paylaşımınız için teşekkürler...
Sevgilerimle...

a.s.

benim kahvemde güzel olur, taze çektirip alırız kahveyi. Ama dışarıda içtiğim kahveler gibi olmuyor, geçen bir yerde içtim kahve su gibi değilde yoğum kıvamlıydı ve tadı süperdi. Arkadaşlar falan vardı kaynadı yoksa adama soracaktım, nasıl böyle yoğun kıvamlı olduğunu bilen varmı?

evettt sonunda yaptım kahveyi terlikcim tek kelimeyle harika oldusırnaşık şeyköpük köpükk,ayrıca içerkende sıcak kaldı kahve hephihoyyytçok teşekkürler :emir_bebek:

YA BENİ İSTEMEYE GELDİKLERİNDEDE GELİRMİSİN BEN DE KAHVE YAPMAYI BILMEYEN KÖTÜ EV KIZLARINDANIM MALESEFyerimseniben

seve seve gelirim ama sana yine de püf noktası söyleyim bütün züccaciyelerde var elektrikli cezve kahvesi hem güzel oluyor hemde bol köpüklü ama içine metal kaşık sokma elektrik çarpar ben zaten kahveyi hiç karıştırmam bütün malzemeyi içine koyarım biraz köpürünce köpüklerini koyarım sonra biraz kaynatırım çokdeğil fincanlara boşaltırım bu kahvemide severler elektrikli cezvede köpük çok oluyor gelen misafirede çaktırmazsın:1rolleyes:

Türkiyemiz ne kadar güzel bir mozaikden oluşuyor değilmi arkadaşlar... Ne kadar farklı kahve yapma metodları ve püf noktaları var. Kimbilir daha bilmediğimiz ne şekilde kahve yapmanın püf noktaları vardır. Köpüklü olması için neler yapılabiliyormuş. Dilerim herkes paylaşsa bildiklerini bizde standart bildiğimiz köpürtme yöntemlerinden sıyrılıp çeşitliliği arttıralım...

a.s.

Hadiyin köpüklü fincan kahveleriniz hazırmı arkadaşlar...

:kahve:

Kızlar şu fincan kahvesini denedim.Önce tereddütte kaldım fincan çatlarsa diye sonra dedim denemezsem de ben çatlarım.Ben çatlayacağıma fincan çatlasın kaydirigubbakcemile5 Tek kelime ile süper oldu.Normalde kahve fincanda hemen soğuduğu için anında içilirdi.Bu sefer sıcacık tadını ala ala içtim valla.Hemde bir köpük olduki sormayın.Kahve bitene kadar köpük bitmedi:lepi: Hemen arkadaşlarıma anlattım onlarda denemiş sonuç harika teşekkür ederim kızlar.

Kızlar şu fincan kahvesini denedim.Önce tereddütte kaldım fincan çatlarsa diye sonra dedim denemezsem de ben çatlarım.Ben çatlayacağıma fincan çatlasın kaydirigubbakcemile5 Tek kelime ile süper oldu.Normalde kahve fincanda hemen soğuduğu için anında içilirdi.Bu sefer sıcacık tadını ala ala içtim valla.Hemde bir köpük olduki sormayın.Kahve bitene kadar köpük bitmedi:lepi: Hemen arkadaşlarıma anlattım onlarda denemiş sonuç harika teşekkür ederim kızlar.

Afiyet Olsun canım. Bu bizim geleneksel kahvemizin (Arnavut benim anne tarafım onların yıllardır yaptığı bir yöntemdir) hepiniz tarafından öğrenilip yapılması ve beğenilmesi beni çok mutlu ediyor. Bu şekildede hem kahvenin değişik bir şekilde ikramına hemde kahve yapmadaki bazı püf noktalarını paylaşmak çok güzel...
Kahve tatında güzel günler diliyorum...

a.s.

İşimi bitirip hemen kahvemi içerim. Olaki iş bitemeyecekse ne yapar eder kahve molası veririm...

26ez51kl3.gif

Offff Offff gelde içme değilmi???????????

13iz31iq5.gif

Bir yerde kahveye bitter çukulata ufak bir parça atıncada köpüklü olduğu yazıyordu.Denemeyı hep unuttum.Şimdi okuyunca aklıma geldi.Deneyin isterseniz

ya şu fincanla yapılan kahfeyi biraz açarmısınız?nasıl yani fincan kararmıyormu fincanın kulpu ısınıyor nası tutacak millet?*

arkadaşlar mesajı okur okumaz mutfağa koştum belki ateşte catlar diye en kötü fincanımda ve eski kahvemden, yenisi hepa olmasın diye pişirdim. SÜPERDİ:))) o güzelim tadı o kötü fincana sığdırdığıma bin pişman oldum...eski kahvem tadıyla sanat eseriydi:)))hihoyyytmükemmeldi. fincanda ne kararma ne de çatlama oldu. cezve yerine fincan kullanmakla aynı şey ama tadı süper oluyor...konu sahibine milyonlarca teşekkürler...hayatımda içtiğim en guzel kahveydi. abartmıoyorum! deneyin

biz arkadaşlarla işyerinde kahvelerimizi öyle içeriz memurlar bilir çayocağın yaptığı kahveyi sevmeyiz ben evdede ocağın elektrikli kısmında yapıyorum oda güzel oluyor ama nedense işyerinde taş ocağım var orda daha güzel oluyor her fincana 2 çay kaşığı kahve orta şekerliyse iki küp şeker ve su koyarım ama asla karıştırmam sonra ocağa koyarım o yavaş yavaş pişer sonra üfffffffffffff harika olur

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.
İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre).
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.

Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir.

mehmetefendi sitesinden alıntı yaptım
bakır cezvede kahvenin tadı daha güzel oluyor,birde kahveyi kaynatmak tadını agırlaştırıp acılaştırıyor......köpürmeye başlayınca alıyorum ben..

arkadaşlar mesajı okur okumaz mutfağa koştum belki ateşte catlar diye en kötü fincanımda ve eski kahvemden, yenisi hepa olmasın diye pişirdim. SÜPERDİ:))) o güzelim tadı o kötü fincana sığdırdığıma bin pişman oldum...eski kahvem tadıyla sanat eseriydi:)))hihoyyytmükemmeldi. fincanda ne kararma ne de çatlama oldu. cezve yerine fincan kullanmakla aynı şey ama tadı süper oluyor...konu sahibine milyonlarca teşekkürler...hayatımda içtiğim en guzel kahveydi. abartmıoyorum! deneyin

Ellerine sağlık canım. Afiyet Olsun... Üstelikte fazla bulaşık da çıkmıyorrr... Cezve yıkamaktanda kurtuluyoruz bu arada... :jeyyar:

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.
İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre).
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.

Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir.

mehmetefendi sitesinden alıntı yaptım
bakır cezvede kahvenin tadı daha güzel oluyor,birde kahveyi kaynatmak tadını agırlaştırıp acılaştırıyor......köpürmeye başlayınca alıyorum ben..

Emeğine sağlık canım. Afiyet Olsun... a.s.

Back
X