Türk kahvesinin köpüğünü ayarlama

aylin113

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
76
39
8
26
Merhabalar. Annem pek sevmez, babamda ayda yılda bir ama ben çok severim. Ama bi türlü bol köpüklü yapamıyorum hani annem de uğraşmayınca gösteren de olmadı. Kahve pişerken kaşık ile köpüğü toplamaya çalışıyorum fincana aktarmak için ama bu defa cezve bi daha köpürmüyor. Ya çok karışık anlattım sanırım ama, kısa keseyim nasıl bol köpüklü yapılır kahve?

Bir fincan yapacaksan iki çay kaşığı tepeleme kahve köy şekeri kendine göre ayarla bu karıştır küçük ocakta bırak biraz bu kere daha karistir tam kavramaya başlayınca yarısını dok F incana bu daha kaynar tamamını dok bide kahve seçimi çok önemli bazı kahveler kopurmuyo taze çeken bi yerden alırsan yaparsın guzel

Kahveyi babama aldırıyorum tanıdık yemişçi var. Nasıl pişirildiğini biliyorum da köpürtemiyorum. Çay gibi duruyor findanca Hani şöyle köpürtük köpürtük olsa :)

Valla muhtemelen bayat olabilir o kahve cekiyolarsa kendileri guzel ama hazır pakettekileri sevmem ben bu yüzden hiç bu gune kadar yaptığım kahve kopurmemezlik yapmadi

Valla muhtemelen bayat olabilir o kahve cekiyolarsa kendileri guzel ama hazır pakettekileri sevmem ben bu yüzden hiç bu gune kadar yaptığım kahve kopurmemezlik yapmadi

Yok öyle bayat ürün satmazlar merkezi bi dükkan. Pişerken köpürüyo taşacak kıvama geliyor ama fincana koyduğumda ortadan kayboluyo o köpük. Üstte çok az bi köpük kalıyo. Problem kahvede değil, benim beceriksizliğimde

Tascak gibi olmucak ışte kenardan kabardimi yeter hemen alcaksin kopugunu yap bakam tarif ettiğim gibi nasıl olcak

Tascak gibi olmucak ışte kenardan kabardimi yeter hemen alcaksin kopugunu yap bakam tarif ettiğim gibi nasıl olcak

Heh o köpük alma işini tam becemiyorum işte. Bi tane yaptım olmadı, onu götürdüm abime içirdim :) Birazdan bi tane daha deniyim bari. Hani yaşım daha var ama istemeye filan gelseler rezil olucam heralde.

Heh o köpük alma işini tam becemiyorum işte. Bi tane yaptım olmadı, onu götürdüm abime içirdim :) Birazdan bi tane daha deniyim bari. Hani yaşım daha var ama istemeye filan gelseler rezil olucam heralde.
Başkasına yaptirirsin merak etme kenarlardan kabarmaya başladığı anda çekeceksin ocaktan öyle guzel olur valla basim agriyo benimde bende bi kahve yapayim bari kendime o kadar anlattım canim cekti

Başkasına yaptirirsin merak etme kenarlardan kabarmaya başladığı anda çekeceksin ocaktan öyle guzel olur valla basim agriyo benimde bende bi kahve yapayim bari kendime o kadar anlattım canim cekti

Yardımınız için çok teşekkürler. İkincisi daha bi güzel oldu, neyse deneye deneye öğrenicem artık :)

Şimdi yaptim içtim bende sanada afiyet olsun canim rica ederim

Kahve çok karıştırılmamalı . .
Kahve taze olmalı. .
Dikkatli köpük alınmalı. .
Yavaş dökülmeli. .

Kahve=ben
Tiryakisiyim. .

cezveyi ateşe almadan önce sert bir şekilde iyice karıştırın
sonra ocağa alın, köpürmeye başladıkça köpüü alın
birde benim bir hşlem var cezveye 1 tane napoliten çikolatadan atıyorum bol sönmeyen köpük oluyor tadı da çok nefis oluyor

Canm tek kişilik Yapcaksan hiç köpüğünü almak için uğraşma valla bende çok severim kahve içmeyi köpük köpük olur hep.
Kahveyi ayarlarıktan sonra ocağa aldım ya iki üç sefer karıştır. Sonra karıştırma kahve karıştırımaz çok. Altı kısık olsun. Kenarlarından kahve kabarmaya başladığı anda hafif ortaya doğru bir iki saniye bekle al hemen.
Yavaşça koy fincana Ohhh misss valla
Çok kaynattığın için köpürmüyor kahven. Çok kaynattirsan kahve yanar tadı da hoş olmaz hatta bazen pütür pütür gelir ağzına.
Hadi canm kolay gelsin.Afiyet olsun

Ben kahveyi yaparken iki bölüm dökmüyorum telve yukarıya çıkınca 2 kaşık alıyorum sonrasında iyice köpürdüğünde devmını alıp hafif yukardan dökyorum öylede deneyebilirsin

nasil bı çikolata bu ????. çok merak edıyorum

Bol köpüklü kahve yapmanın püf noktası ağır ağır pişmesidir, ağır ağır piştikten sonra kaşıkla değil cezve ile kahveden fincanları az az pay edin ve sonra bir kere daha kaynatıp servis edin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…