Doğuma Hazırlık Türk milleti olarak cinsiyeti neden bu kadar takıyoruz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zekko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
183
8
46
Kayseri
sadece merak benimkisi, kimseye karşı önyargılı değilim çünkü anlayabileceğim bir durum değil bu,benim takmadığım takamadığım bir durum...

-falancanın kızı olacakmış
ben: iyi hayırlı olsun
-erkek olaydı iyiydi kızı zaten vardı
ben: ( sanane be kadın) olsun iki kız da güzeldir...

bir başka durum
-hamileymişsin.
ben: evet 2. geliyor bakalım
- inşallah bu sefer erkek olur da 3. ye kalkışmazsın
ben: doink! hayırlısı teyze...

bunun gibi binlerce konuşma geçiyordur hergün, peki nedir bu değişiklik merakı? elbette her kadın merak eder bebeğiin cinsiyetini, ama illede erkek, yok yok kız olsun bu sefer diye tuttutmak niye? gözünüzle bile göremediğiniz spermi alıp 2 ye bölüp x ini y sini ayıramazsınız ya...ben bu Türk kadınını hiç anlamıyorum, anlıyamıyacam da.. :) sürçü lisan ettimse affola..

sadece merak benimkisi, kimseye karşı önyargılı değilim çünkü anlayabileceğim bir durum değil bu,benim takmadığım takamadığım bir durum...

-falancanın kızı olacakmış
ben: iyi hayırlı olsun
-erkek olaydı iyiydi kızı zaten vardı
ben: ( sanane be kadın) olsun iki kız da güzeldir...

bir başka durum
-hamileymişsin.
ben: evet 2. geliyor bakalım
- inşallah bu sefer erkek olur da 3. ye kalkışmazsın
ben: doink! hayırlısı teyze...

bunun gibi binlerce konuşma geçiyordur hergün, peki nedir bu değişiklik merakı? elbette her kadın merak eder bebeğiin cinsiyetini, ama illede erkek, yok yok kız olsun bu sefer diye tuttutmak niye? gözünüzle bile göremediğiniz spermi alıp 2 ye bölüp x ini y sini ayıramazsınız ya...ben bu Türk kadınını hiç anlamıyorum, anlıyamıyacam da.. :) sürçü lisan ettimse affola..
Aynı şeyi ben de yaşıyorum... Bir kızım var ve aynı tepkiler... Geçende başka bir topicte paylaştım hatta... Çok rahatsız oluyorum... Sırf bu temennilerin önüne geçmek için bayramdan önce cinsiyeti inş belli olur diye dua ediyorum... En azından söylerim de kurtulurum...
Rabbim hayırlısını sağlıklısını versin de kız erkek ikinci olsun üçüncü olsun ne farkeder...:emir_bebek::16:

Son düzenleme:
Şu cinsiyet meselesi yüzünden artık bıkınlık geldi cinsiyeti ne erkek aa bak ne güzel zaten bir kızın vardı sanane ya kız olsaydı ne olurdu evlat bu ne değişir ki. Yada hangisini daha çok sevceksin oğlunumu kızımı tövbe yarabbim bir gün birinin canını fena yakıcam kızımda bu konuşmalardan etkilenmiş olucak ki, dün akşam bana ben erkek değil kız istiyorum diye ağlamaya başladı 4 yaşındaki bir çocuğuda ağlatmayı başardolar ya artık cinsiyetini sorana bilmiyoruz öğrenmek istemiyoruz diyorum

ben takmıyorum takanada sinir oluyorum benimde bir kızım var 2. yi istiyorum kızda olsa erkekte olsa benim canım benim kanım
kimseyi ilgilendirmez geçen biri sordu 2.ciyi düşünmüyormusun diye evet düşünüyorum dedim inşallah erkek olur bu sefer diyor
yazık yani böyle insanlar olduğu sürece adam olmayız

Bu cinsiyet takintisi benide delirtiyor nice insan var evladi olmayan bir sukredin beee dimi ama evlat evlattir tadi ayni kokusuda

bende anlaşmış degılım ozellıkle halkımızda bı erkek bebek tutkunluğu var benım bı kızım var ıkıncısı erkek oldu ama yapılan yorumlar kız annesı olarak canımı sıktı gerçekten ıkı kızda bence cok hos olurdu

bir de şöyle bir diyalog duydum geçen :
-hamilemisin?
*evet teyze
-kız mı oğlan mı?
*kız olucak nasipse.
-(dudak bükerek)hmmm, olsun o da insan. benim gelin de erkek doğuracak.

benim gibi düşünen birilerini görmek güzel, bu topiği açarken çok tepki toplarım diye düşünüyordum çünkü buradada görüyordum aynı takıntılı insanlardan :D

çok düşündüm cevap yazsam mı diye,ama kızı olupta erkek bebek isteyen;erkek bebeği olupta kız isteyenlere TAKINTILI İNSANLAR demişsin ya,sayfayı kapatmamı engelledi...farkındaysan senin düşüncende olan takıntısız insanlar bile bize takılıyorlar ki,olanlardan haberdarlar...bence sen de fena halde takıntılısın erkek bebek fikrine,nerden biliyosun dersen, teyzelerle yaptığın cinsiyet muhabbetlerine o kadar bozulmuşsun ki gelip buraya konu açmışsın...o derece takmışsın yani...eğer gerçekten böyle bir isteğin olmasaydı,emin ol konuştuklarını hatırlamazdın bile...

3.yü düşünürsen aramıza katılabilirsin,biz sana gülmeyiz :34:

çok düşündüm cevap yazsam mı diye,ama kızı olupta erkek bebek isteyen;erkek bebeği olupta kız isteyenlere TAKINTILI İNSANLAR demişsin ya,sayfayı kapatmamı engelledi...farkındaysan senin düşüncende olan takıntısız insanlar bile bize takılıyorlar ki,olanlardan haberdarlar...bence sen de fena halde takıntılısın erkek bebek fikrine,nerden biliyosun dersen, teyzelerle yaptığın cinsiyet muhabbetlerine o kadar bozulmuşsun ki gelip buraya konu açmışsın...o derece takmışsın yani...eğer gerçekten böyle bir isteğin olmasaydı,emin ol konuştuklarını hatırlamazdın bile...

3.yü düşünürsen aramıza katılabilirsin,biz sana gülmeyiz :34:

herkesin bazı takıntıları vardır, sen bu kelimeye neden taktın anlamadım :) az önce yazdığım bi konuda da başka bi konuda takıntılı olduğumu söyledim daha senin bu cevabını görmeden...cevap yazdığın için teşekkür ederim zaten herkesi memnun etmesi için açmadım bu konuyu, bazılarının hala cahiliye devrinde yaşadığını göstermek için açtım ( seni kastetmiyorum yanlış anlama) yukarıdaki teyzeleri, kız bebekleri ya da erkek bebekleri olsun diye yeme şekillerini dualarını değiştiren hurafelere inanan insanları kastediyorum.

3. düşünmüyorum, 2 çocuğa ancak iyi bir gelecek hazırlayabilirim, eğer olacağı varsa da ille de erkek olsun demem 3 kız da güzeldir :)

merhaba

benim de bir kızım var şimdi hamileyim bu da kız. cinsiyeti öğrenince hiç üzülmedim....bende de aynı tepkiler cinsiyeti öğrennince olsun sağlıklı olsun da kız olsun demeler..ve ayrıca 2 kızım olduğu için beni şanslı görenler de çok oldu..2 farklı görüş..eşim de cinsiyeti öğrenince çok üzüldü ve 3.yü istiyor.erkek çocuk için.ben ise 3.çocuğu hiç istemiyorum.eşime o da kız olursa diyorum garantisi var mı?
zaten ben de başka istemem olsun 3 kızım olsun diyor.şimdi ben ne yapacağım?benim yerimde olsanız napardınız?..
bana kalsa da 3 kızım olabilir hiç sorun değil.sadece eşim için isterim erkek çocuk. o da bi ihtimal olursa...

benzer konuşmalara ben de çooook şahit oldum, şu gerçeği herkesin kabul etmesi gerekir, siz de olmayabilir ama malaesef toplumumuzda erkek bebek takıntısı var, kim ne düşünürse düşünsün umrumda değil, kızımla gurur duyuorum, kimse kızımın tırnağı olamaz, ikinci bebişim geliyor, cinsiyeti ne olursa olsun biz gönülden razıyız, hiçkimseye söz düşmez ama kendinde o haddi bulanlar çok oluyor malesef, bugüne kadar hiç kimseye tühhh kızın olmuş, ya da oohh oğlun olmuş demedim , demem de, çünkü ben haddimi de bilirim yerimi de. Sadece Allah 'tan hayırlı ve sağlıklı evlat diledik, inşallah tek beklentimiz de o.

merhaba

benim de bir kızım var şimdi hamileyim bu da kız. cinsiyeti öğrenince hiç üzülmedim....bende de aynı tepkiler cinsiyeti öğrennince olsun sağlıklı olsun da kız olsun demeler..ve ayrıca 2 kızım olduğu için beni şanslı görenler de çok oldu..2 farklı görüş..eşim de cinsiyeti öğrenince çok üzüldü ve 3.yü istiyor.erkek çocuk için.ben ise 3.çocuğu hiç istemiyorum.eşime o da kız olursa diyorum garantisi var mı?
zaten ben de başka istemem olsun 3 kızım olsun diyor.şimdi ben ne yapacağım?benim yerimde olsanız napardınız?..
bana kalsa da 3 kızım olabilir hiç sorun değil.sadece eşim için isterim erkek çocuk. o da bi ihtimal olursa...

hayırlı olsun Allah sağlıklı sıhhatli doğurmayı nasip etsin sana... bu eşinle ortak vereceğiniz bir karar, sosyal durumunuz, ekonomik durumunuz, aile içi sevgi şevkatiniz , kendinize ayıracağınız zaman vs. bu gibi durumlar 3 çocuğu kaldırabilir ve de siz de istekli olursanız neden olmasın? ama dediğiniz gibi sırf bu sefer erkek olsun diye doğurmanın bence de bi manası yok...bence de 2 kız annesi olarak çok şanslısınız...

hayırlı olsun Allah sağlıklı sıhhatli doğurmayı nasip etsin sana... bu eşinle ortak vereceğiniz bir karar, sosyal durumunuz, ekonomik durumunuz, aile içi sevgi şevkatiniz , kendinize ayıracağınız zaman vs. bu gibi durumlar 3 çocuğu kaldırabilir ve de siz de istekli olursanız neden olmasın? ama dediğiniz gibi sırf bu sefer erkek olsun diye doğurmanın bence de bi manası yok...bence de 2 kız annesi olarak çok şanslısınız...

çok teşekkür ederim.inşallah senin de bebeğin sağlıkla kucağında olur..
durumumuz müsait ama ben psikolojik olarak hazır değilim...kendi fikrim olsa asla düşünmem bile 3.yü.
ama eşim düşündüürüyr işte..bir de şöyle diyorum acaba kalabalık aile nasıl olur başta sıkıntı çekerim ama ilerde neler hissederim .keşke olmasaydı demek istemiyorum..sonuçta onların sevinçleriyle sevinecek, üzüntüleriyle üzüleceğiz...

Kadınlar kendilerini değersiz görüyor ve çocuklarını da böyle yetiştiyorlar. Bu yüzden çok doğal.
Bende anlamıyorum erkekse ooo iyi maşallah kızsa aman sağlıklı olsun da diyorlar. Allah'ın verdiği canlının cinsiyetine ne karışırsın be kadın.
Ben 8 haftalık gebeyim kızım olsun oğlum olsun hiç farketmez. Önemli olan anne olarak kızlarımıza değerli olduklarını anlatalım. Artık kadınlar kendi cinsiyetlerinin önemini kavrasınlar. Hele yaşlı başlı kadınların iğrenç yorumları mide bulandırıcı.

Back
X