Turk vatandasi olmak

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba benim bir sorum olucak turk vatandasi olmak icin turk luk belgesi avantaj saglar mi birde 8 yildir turkiyede egitim goren biri mezun olunca oturma ve calisma izni almasi zor mu olur cok onemli arkadaslar :( birde okulu bitince vatandaslik icin basvuru yapilabilir mi

Merhaba Seda'cım..Türklük belgesi ile ilgili bir bilgim yok ancak vatandaşlık kazanabilirsin tabi ki.Bunun için bazı şartları yerine getirmiş olman gerekir.İlk önce kendi bağlı olduğun ülkenin kanunlarına göre reşit olman gerek.8 yıldır Türkiye'de bulunduğuna göre en az 5 yıldır ikamet etme şartını da gerçekleştirmişsin.Bunun dışında kanunda sayılan diğer haller; yeteri kadar Türkçe konuşabilmek, iyi ahlak sahibi olmak,sağlık durumunun kötü olmaması vs...Bir de davranışlarınla Türkiye'ye yerleşmek amacın olduğunu teyit etmelisin.Burada bir işe girmek, bir ev almak, evlenmek gibi bir çok şey olabilir.Tabi ki yine de vatandaşlığı kazanman idarenin taktir yetkisine bağlı canım ama başvurmanda hiçbir sakınca görmüyorum.Anlattığın kadarıyla bu şekilde vatandaşlığı kazanmaya daha yatkın geldiğin için bunları söylüyorum yoksa tabi ki başka koşullarla kazanma da söz konusu olabilir.

merhaba benim bir sorum olucak turk vatandasi olmak icin turk luk belgesi avantaj saglar mi birde 8 yildir turkiyede egitim goren biri mezun olunca oturma ve calisma izni almasi zor mu olur cok onemli arkadaslar :( birde okulu bitince vatandaslik icin basvuru yapilabilir mi

ogrencı oldugun ıcın ulkemızde ogrencı ıkamet tezkeresı ıle duruyor olmalısın ancak 8 sene ogrenım ıcın ıkamet tezkeresı verılmez yuksek lısans doktora harıc, ayrıca senın tezkeren sadece ogrenım ıcın bu sana calısma ve oturma ıznı tanımaz onlar ıcın yıne ayrı muracaatta bulunmalısın calısma ıcınde oncelıkle çalısma sosyal guvenlık bakanlıgının ınternet sıtesıne gırıp ordan oncelıkle muracaat etmelısın

türklük belgesine sahip olanlar 2 sene ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirler.

Back
X