Türkçe bozukluğu

feracelife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
352
69
38
37
herkese merhabalar benim Türkçem çok bozuk maalesef
tam istediğim gibi kendimi ifade edemiyorum kelimeler birbirine giriyor
sizce ne yapmalıyım bu durumda ?

kitabi sesli okusan daha iyi olabilir hatta.. diksiyon kurslari da belediyelerde de var bildigim kadariyla, masrafli da olmaz hem

kitabi sesli okusan daha iyi olabilir hatta.. diksiyon kurslari da belediyelerde de var bildigim kadariyla, masrafli da olmaz hem

ben kitabı hep gözümle okurdum
sesli okumak zaman kaybettirir diye
ama bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler :) okulda diksiyon dersimiz vrdı eskiden ama sadece kitap okuduk
buna yönelik maalesef bir şey yapmadık . şimdi araştıracağım diksiyon kurslarını

Vallah benimki iyi aslinda ama kavga ederken yetersiz kaliyorum esimde cok memnun bu durumdan Sesli kitap okumak bencede ise yarar...

kitap oku . söylenirken zorlandığın kelimeleri hızlı ve sürekli söyle tek kaldığında işe yarıyor

kendini ifade etmek için biraz daha sakın ve tane tane konuşmalısın o zaman kelimeleri daha net söylüyebilirsin

bnm arkadasimin kuzeni belediyede diksiyon ogretmeni de, ucretsiz filan ordan biliyorum.. kolay gelsin

Her zaman soylerim. Hitabet derslerinde kişiye aynanin karsisina gecip bagira bagira konuşmaları ogretilir. Böylece kendini taniyacaksin, dilini taniyacaksin, mimiklerini taniyacaksin. Dudagindan cikan bozuk kelimeleri taniyacaksin.
Eline bir kitap al ve aynanin karsisina gecip oku. Daha sonra kendin ezberden bir seyler oku. Sanki karsinda milyonlar var ve agzindan cikacak kelimeleri bekliyorlarmis gibi..

Sürekli bir şeyler okumanız gerek gerçekten çok değişiyor o zaman diksiyonunuz.
Ben de normalde iyi konusurum da tartısma anında sinirden ne diyeceğimi karıstırırım hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…