Türkçem çok kötü

BedeviHatun02

Ben halay kadınıyım🤙🏻
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2023
859
-613
23
Merhaba benim genel bı derdim varki türkçem hiç iyi diil kıt kendimi tam ifade edemiyorum hiçbir zaman ve bir mesaj bir yorum yazarken bile çok düşünüyorum ve uzun sürüyor
Düşüncelerimi hicbir zaman tam ifade edemiyorum kelime bulamiyorum sanki

Bu soruyu sorarken bile çok vakit harcıyorum
Neden bilmiyorum çok fazla konuşan biride diilim gerekmedikçe konuşmam yani herzaman böyleydi

Bide okulda bile türkce dersim hep düşük gelirdi ne kadar çalışırsam çalışayım diğer derslerim çok iyi olmasına rağmen ki hala öyle
Özgüvenli bir insanım hani ondada sıkıntı yok
Ama kendimi hiç ifade edemiyorum duygularımı düşüncelerimi konuşamıyorum yani

Okumanız ve bol bol yazmanız gerek

Bol bol okumak lazım. Ama böyle popüler piyasa kitaplarını değil. Klasikler, düşünce kitapları, deneme, makale falan. Önce ağır gelir normal. Takıldığınız yerde anlamak için ilgili metinler hakkında yazılmış yorumları, incelemeleri de okuyun.

özgüvenimde sıkıntı yok kendi dilimde cok iyi konuşuyorum ama türkce kitap filan çok okurdum ona rağmen iyi diil

Ogrenmek istemediginiz için ogrenemiyorsunuz. Şurada bile elli defa diiiil diiil yazip duruyorsunuz. Diiil diye bir şeyi nerede okudunuz, gordunuz ki? Turkce dersi görmüş birinin diil yazmasi için hic bir derse girmemiş olmasi lazim.
Turkce egitim gormemiş, anadili farkli olan annem dahi diiil diye konusmaz da yazmaz da.
Hadi aksan olabiliyor insanda bazi kelimeler dogru cikmayabiliyor ama yazi oyle bir sey degil.

Okuyordum adlında faydssı oldu ama çok diil yani
Türkçe, okunduğu gibi yazılan bir dil değildir.
Siz mesela şuan telaffuzu yazı diline taşıyorsunuz.
Değil diye yazılıp ‘diğl’ diye söylenir.
Öncelikle dili tanımalısınız.
Okumak, yazmak, duymak olmadan konuşmayı bekleyemezsiniz zaten.

Okuyorum, ediyorum yine de iyi değil sözüne katılmıyorum. Bu kadar yazabildiğinize göre zaten Türk toprakları içerisinde yaşayan bir vatandaşsınız ve Türkçe altyapınız var. Suriyeliler bile 1 senede bayağı iyi öğrendiler. Alt yapınız olduğu için çaba ile gayettabîî oturacak bir dil.

Böyle bir kitap al.

Günlük hayatımda türkce çok konuşmuyordumcunku evdeyim okulda filan konuşuyordum ama okulda kalıyodu evde Türkçe çok az konuşuluyo oda bir iki kelime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…