- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 52.996
- 528
- Konu Sahibi BedeviHatun02
-
Diller genellikle uygulama ile öğrenilir. Yani ingilizce öğreniyorsun diyelim gün içerisinde konuşursun ki alışasın. O zaman senin de günlük daha çok konuşman gerekiyor. Arkadaşlarınla Türkçe konuşarak egzersiz yapabilirsin.Günlük hayatımda türkce çok konuşmuyordumcunku evdeyim okulda filan konuşuyordum ama okulda kalıyodu evde Türkçe çok az konuşuluyo oda bir iki kelime
Türk yok mu orda? Türkce konusan kimse mi yok?Ben güneydoğuda doğup büyüdüm şuan orda değilim ama kursa gitmeyi düşünüyorum bu aralarda
Yok türk çok az herkes kürt kürtçe konuşuyor ve genelde çoğu türkçe bilmiyo gençler filan biliyo türkçe onlarında çoğu benim gibi pek iyi diil türkçe konusmazlar konuşan varsada çokaz ailemde anne babam türkce bilmiyor çok az biliyolar yani birkaç kelimeTürk yok mu orda? Türkce konusan kimse mi yok?
Ben avrupada dogup buyudum. Kitap okumak galiba en faydalisi. Birde ailem ile türkce konusmak. Cevremde pek Türk yok.
Evet anadilimde kendimi çok güzel ifade ediyorum konuşuyorum kavga ediyorumAnadiliniz olmadığı için zorluk çekiyor olabilirsiniz, arkadaşların dediği gibi bol bol kitap okursanız büyük oranda çözersiniz.Geçen yıl kafede otururken yan tarafta bir karı koca vardı, adam yabancı kadın türk anladığım kadarıyla. Bir sebepten tartıştılar, önce ingilizce gidiyordu muhabbet, sonra kadın "eee hiç hırsımı alamadım ben bu dille" deyip türkçe olarak saydırmaya başladı. Yani anadilde kendini ifade etmek daha kolay doğal olarak.
Kitap okusanız aşağıdakini yazmazdınızözgüvenimde sıkıntı yok kendi dilimde cok iyi konuşuyorum ama türkce kitap filan çok okurdum ona rağmen iyi diil
iyi diil
Okurdum mu ?özgüvenimde sıkıntı yok kendi dilimde cok iyi konuşuyorum ama türkce kitap filan çok okurdum ona rağmen iyi diil
Kendinizi iyi bir şekilde ifade etmek için ayna karşısında ya da birine yüksek sesle kitap okuyun. Hem telaffuzunuz düzelir hem kendinizi ifade ederken sözcük seçiminiz kısa sürer. Belli bir süre göreceksiniz ki kelimeler daha duru çıkıyor ağzınızdan. Bende işe yaramıştı ama ben utandığım için konuşamıyordumMerhaba benim genel bı derdim varki türkçem hiç iyi diil kıt kendimi tam ifade edemiyorum hiçbir zaman ve bir mesaj bir yorum yazarken bile çok düşünüyorum ve uzun sürüyor
Düşüncelerimi hicbir zaman tam ifade edemiyorum kelime bulamiyorum sanki
Bu soruyu sorarken bile çok vakit harcıyorum
Neden bilmiyorum çok fazla konuşan biride diilim gerekmedikçe konuşmam yani herzaman böyleydi
Bide okulda bile türkce dersim hep düşük gelirdi ne kadar çalışırsam çalışayım diğer derslerim çok iyi olmasına rağmen ki hala öyle
Özgüvenli bir insanım hani ondada sıkıntı yok
Ama kendimi hiç ifade edemiyorum duygularımı düşüncelerimi konuşamıyorum yani
Değil Kürdüm ana dilim KürtçeNe demek Türkçe bilmiyorum. Anadilin değil mi?
Çok teşekkürederimBenim kızımın babasının da anadili Türkçe değil, o yüzden çok fazla şarz v.s kelime yanlışları oluyor. Ona bol bol kitap okumasını öneriyordum, bence de kitap okursanız Türkçenizin çok daha güzel geliştiğini göreceksiniz. Üzülmeyin, ne de olsa Türkçe anadiliniz değil.
Çok teşekkürederim mutlaka bu dediklerinizi yapicam inşallahKendinizi iyi bir şekilde ifade etmek için ayna karşısında ya da birine yüksek sesle kitap okuyun. Hem telaffuzunuz düzelir hem kendinizi ifade ederken sözcük seçiminiz kısa sürer. Belli bir süre göreceksiniz ki kelimeler daha duru çıkıyor ağzınızdan. Bende işe yaramıştı ama ben utandığım için konuşamıyordum
E o zaman normal evde çevrende Kürtçe ağırlıklı konuştuysan. İfade ediyorsun işte kendini gayet anlaşılır bence çok sorun yok. Bazen açılan konuları hiç anlamıyoruz bile.Değil Kürdüm ana dilim Kürtçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?