Turkiye de cenazeler nasil oluyor su günlerde?

Cartedor

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
1.941
2.668
333
Hanimlar merhaba,

Koronadan ölmeyenlerin cenazesine kac kisi geliyor bilginiz var mi acaba?

Ve yurt disindan Turkiyeye cenaze göturuluyor ama yaninda gelebilen var mi?
Koronadan ölünce kimse gidemiyormus ama ölüm sebebi baska ise? Bilgisi olan varsa simdiden cok tesekkur ederim.

Kizlar duzenleme yapayim, peki nasil destek olabilir haber alma surekli yazmak disinda?

Son düzenleme:
Benim arkadaşımın eniştesi koronadan öldü, 20 25 kişi varmış cenazesinde. Yakınları yada duyup gitmek isteyenler gider yani ne sebeple ölürse ölsün, maske takıp, sosyal mesafeyi koruyarak.

Benim de bu hafta bir akrabam Vefat etti (korona değil)
Ben gitmedim,ailemi de göndermedim, "başkaları da sizin taziyenize gelmesin" diye. Çünkü çok riskli. Cenazeye gitmek yerine evde yasin vs okuyun, daha hayırlı...
Nasıl oluyor kısmına gelirsek. Normalde ikindi namazına müteakiben kılınır ya, bu dönemde insanlar toplanmasin diye sanırım vakitsiz , hastaneden çıktığı gibi gömülmüş.
Belli bir yasak yok diye biliyorum. Giden katilabiliyor yani cenazeye.
Taziye evlerinde de herhangi bir yasak yok. Yine kalabalık evler...
Basiniz sağolsun sizin de.

4 hafta kadar önce yakın akrabam Kalp krizinden vefat etti. Üstelik sokağa çıkma yasağına denk geldi, ölüm belgesi ile 5 kişi gittik. Gitmeden önce az kişi gidelim sen gelme, şu gelmesin deniyordu ki iyi 5 kişi gitmişiz. Korona ölümlerinden dolayı çok yoğunluk vardı, tabutu bile biz taşıdık. Tek gidip önünde tabutla bekleyenler vardı. Yurt dışı nasıldır bilemiyorum ama ölüm belgesi ile gelinebilir diye düşünüyorum. Siz yine en iyisi Konsolosluğu arayıp sorun bence

Hastalik kapma ihtimaliniz cok yuksek. Minimum kisi ile olmali ama, kimse uymuyor. Bir yakinim bu sekilde hastalik kapti tum aile hasta oldu. Yine dikkat etmediler. Kac kisiye ne kdr bulastirdilar bilmiyorum.

Hanimlar merhaba,

Koronadan ölünce kimse gidemiyormus ama ölüm sebebi baska ise? Bilgisi olan varsa simdiden cok tesekkur ederim.

Oncelikle basiniz sagolsun.
Yurt disindan cenazeler oldukca maliyetli bir sekilde Turkiye‘ ye goturuldugunden cesitli cenaze fonlari var, uye iseniz bilgilendirme yapiyorlar. Normal ucuslar da olmadigindan kisiler gidemiyor.
Bizim uye oldugumuz fon, coronanin ilk ciktigi zamanlar mesaj gondermisti ve cenaze transfer islemleri hicbir sekilde gerceklesmiyordu. Normalinde hem cenazenin nakli hem de refakatci kisilerin transferi daha once belirtilen ulke ve sehirlere yapiliyordu.
Biraz zaman gecince yeni bilgilendirme geldi sadece cenaze* nakli yapilacagina dair, yaninda herhangi bir kimse eslik edemiyor, guncel olan bu. Covid 19 sebebiyle vefat edenler dahil*

Turkiye‘ de de maksimum 25 kisi katilabiliyor diye biliyorum ama son gunlerde unlu birkac kisinin cenazesi oldukca kalabalikti, kime gore neye gore isliyor kurallar.

Cok tesekur ederim hepinize, henuz vefat etmedi yakinim ama durumu kötü, kac gunu kaldi bilmiyoruz. Kendisi genc, cocuklari var burada uc kardesi karisi var. Cenaze yasin cok onemli bir kismi kabullenmek icin deniliyor. Nasil yardimci olacagiz nasil yapacagiz bilmiyorum. Cocuklardan biri 10 yasinda, sarilamiyorsun bisey yapamiyorsun, nasil destek olacagiz. Cok zormus kizlar. Boyle seyleri su dönemde yasayanlar, birbirnize nasil destek oluyorsunuz aile arasinda

Geçen 45 kişi kaçak cenaze namazı kılmış ve korona yayılmış haberi vardı. Gerek yok bu dönemde riske etmeye.

Hanimlar merhaba,

sadece 1. dereceden yakınları, hatta istanbul un bir ucundaki kardeşine bile polisler izin vermedi, ceza yiyerek cenazeye geldi. cenaze namazı cami de kılınmadı. direkt gömüldü. taziye evi, kuran okutmalar yapılmadı. Allah rahmet eylesin, amellerince affetsin.

Cenazelerin kalabalik olmamasi oneriliyor. Bizim burada mezarlikta gorevli kisilerde corona cikmis. Mumkun oldugunca az temasla sadece en yakinlari bulunsa iyi olur

Back
X