Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyi gecelerNeyse kızlar ben kaçar . Herkese iyi geceler![]()
Öyle mi bilmiyordum bunu..ne güzel devlet harika bir katlı sunmuş değerlenmesi ne güzel..söylediğiniz acıdan düşünmemiştim hiç yani gençlerin hayata erken atılması için mecburiyetlerinin olduğunu vs..üzüldüm şimdi. Kemdi adına da utandımAlmancıların çocukları gördüğüm kadarıyla hep ausbildung yapıyor ciddenToplum olarak bir çok şeye para endeksli baktığımız için de orada yaşayan Türkler çocuklarını buna yönlendiriyor genelde, hayata bir an önce atılsın diye. Ben mastera geldim, master yapan çok Türk var ama hepsi Türkiye’de bir üniversiteden mezun olup gelmiş. Almanların büyük kısmı ise üniversiteden sonra birkaç yıl çalışıp para biriktirip sonra başlıyor master’a. Bakıyorsun 30 yaşında keyfi mastera başlayan Almanlarla dolu bölümler
Türkü göremezsin ama o hep ekmeğinin peşinde
Ama ausbildungun da çok mantıklı yanları var aslında. Bir tanıdığımın kızı geçen yıl başlamıştı meslek eğitimine bir fabrikada. Haftanın 2 günü teorik dersler için okula gidiyordu, kalan günlerde fabrikada farklı departmanlarda çalışıyordu. Her departman için 3-4 ay ayrılmış, mezun olana kadar bütün departmanlar gezilip tüm işler öğretiliyormuş. Aylık 1200 euro ücret alıyordu meslek eğitimi sırasında, 3 yıl sürüyor sanırım okul ve bitince o fabrikada çalışmaya başlayacaktı direk. Başladığı zaman da hangi departmanda kalmayı istediğine kendi karar veriyor, nerede isterse orada kalıyor. İşi bilinçli bir şekilde seçme avantajı gayet güzel bence
Ay yok öyle düşünmeyin, elbette hayata erken atılmak için başlayanlar da vardır ama benim bahsettiğim aileler maddi durumu güçlü insanlardı. Etrafımda tanıdığım akrabalar var öyle, kızı üniversite okuyup öğretmen olmak istiyordu ama babası “ne gerek var yıllarca bedavaya okuyacak, girsin meslek okuluna okurken de para kazansın” diye yollamıştı ausbildunga. Maddi durumları çok yerindeydi ama kafa yapısı farklı işteÖyle mi bilmiyordum bunu..ne güzel devlet harika bir katlı sunmuş değerlenmesi ne güzel..söylediğiniz acıdan düşünmemiştim hiç yani gençlerin hayata erken atılması için mecburiyetlerinin olduğunu vs..üzüldüm şimdi. Kemdi adına da utandım![]()
Yazık o zaman çok üzücü gerçekten..üni okumayı sadece meslek edinmek olarak gören kafalara üzüldüm. Zira okul her yönden eğitir insanı kültür,arkadaşlık,paylaşma,özgüven anlamında da mesela. Bunu bilmiyor yada umursamıyor olmaları korkunç bir şey.Ay yok öyle düşünmeyin, elbette hayata erken atılmak için başlayanlar da vardır ama benim bahsettiğim aileler maddi durumu güçlü insanlardı. Etrafımda tanıdığım akrabalar var öyle, kızı üniversite okuyup öğretmen olmak istiyordu ama babası “ne gerek var yıllarca bedavaya okuyacak, girsin meslek okuluna okurken de para kazansın” diye yollamıştı ausbildunga. Maddi durumları çok yerindeydi ama kafa yapısı farklı işte
Anadilim turkce fakat bende bende yurtdisinda buyudum.Konu sahibinin yaptigi cumle kurma hatalarinin aynisini yapiyorum.Beyin otomatikman egitim gordugu ve gunluk kullandigi dilde kuruyor cumleyi.
Turkiyede 12 yil kalmis nasil okula gitmemisyoo öyle yapmıyorsunuz siz. Bir de ilk yazısğı mesajla sonrakiler çok farklı. İngilizce yazmış bi yerde o da çok kötü.
ayrıca kelimeleri bu kadar düzgün yazması ilginç değil mi türkiyede hiç okula gitmemiş. Kelimeleri düzgün yazıp devrik cümle kuruyor.
Benim de yurtdışında akrabalarım var türkiyede hiç yaşamamış. Onlarla yazışıyoruz kelimeleri hata dolu. Ama cümle kurabiliyorlar.
Turkiyede 12 yil kalmis nasil okula gitmemis
Konu sahibinin turkcesi bana yalan turkce geldi
Cumleleri guzel kurabiliyo ama ben var gelmek falan gibiyo carpitiyo
Hic yazim. Hatasi yok mubaregin
Alti ustu 8yil turkiyeye gitmemis ama 12 yil orada yasamis illaki okula gitti orada turkce cumle kurmayi bilmesi gerekir
Bende turkiyede dogdum 12yasimda geldim yurtdisina anadilim gibi fransizca konusup iyi duzeyde flemenkce konusuyorum 20yildir buradayim hic bir dilde boyle cumle kurmalarda sacma sekilde konusmamisimdir
Ustelik noldu banlanmis konu sahibi anlayamadim
Haa suda var
Suan turkiye okadar karisikki ekonomik olarak kalkip oraya yasamaya gitme fikri cok cesaretli geldi bana
Ya okuluda gectimişte ben de ona şaşırdım hiç bir kelimede hata yok. Ama bütün cümleler dandik türk dizilerindeki rus aksanı tarzı
Yıllara dikkat etmedim okula gittiyse zaten cümle kurabiliyor olması lazım çocuklukta edinilen bir dil unutulmaz.
Makedonya da akrabam var. Evde anadilleri arnavutça. 1999 kosova savaşında türkiyeye kaçtılar 12 yaşındaydı 1 sene okula yazıldı burda. Sonra döndü. Bir daha da Türkçe ile işi olmadı. Şimdi 32-33 yaşında hala çok güzel türkçe konuşuyor. Konu sahibinden iyi konuşuyor.
Aklin varsa gelmeSelamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?