• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

türkiye ekonomisi dersi alanlar ???

deci27

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
462
0
296
İstanbul
arkadaşlar şu ders hakkında bana yardımcı olabilecek var mı??? bu kadar zor bi ders yok ya. şöle anlatıyım. doğuş üniversitesi insan kaynaklarını bitirip dikey geçişle aöf çeko ya başladım. 3. sınıftan. şuan 4 teyim. bu sene mezun olcaktım ancaaaak şu türkiye ekonomisi dersi yüzünden boşu boşuna 1 senem gidicek. bu dersi geçebilen var mı?? acaba yanlış mı çalışıyorum ama diğer derslerim yüksek (70-95 arası). yardımcı kitapta aldım ama ne finalde ne de bütte konularla alakalı sorular çıktı. hele bütte acaba yanlış dersimi çözüyorum diye teretdüt yaşadım. hem kitaptan hem de yardımcı kitaptan baya bi çalıştım ama yinede sınavda çıkmıo. yardımcı olucak var mı???

arkadaşlar şu ders hakkında bana yardımcı olabilecek var mı??? bu kadar zor bi ders yok ya. şöle anlatıyım. doğuş üniversitesi insan kaynaklarını bitirip dikey geçişle aöf çeko ya başladım. 3. sınıftan. şuan 4 teyim. bu sene mezun olcaktım ancaaaak şu türkiye ekonomisi dersi yüzünden boşu boşuna 1 senem gidicek. bu dersi geçebilen var mı?? acaba yanlış mı çalışıyorum ama diğer derslerim yüksek (70-95 arası). yardımcı kitapta aldım ama ne finalde ne de bütte konularla alakalı sorular çıktı. hele bütte acaba yanlış dersimi çözüyorum diye teretdüt yaşadım. hem kitaptan hem de yardımcı kitaptan baya bi çalıştım ama yinede sınavda çıkmıo. yardımcı olucak var mı???

Bende senin gibi bu ders yüzünden bir sene daha okuyacağım. Çok zor karışık ve ezberi çok olan zor bir ders :50: yani nasıl geçicem bu dersten bende hiiiç bilmiyorum. :43:

1 senem boşuna gidicek ya. nasıl geçicem bende bilmiyorum. murak açıköğretim kitabını alıcam bide ondan deniyim diyorum. ama onun da tek kitabı yok. bu sene başka bir kitap aldım ama o daha karışıktı ders kitabından :) geçen de yok galiba anlamış değilim

bende bu dersten muzdaribim.benimde 1 senem uzayacak tek bu ders yüzünden."tek ders geçme hakkı" diye bir şey varmış,en son 1999 yılında uygulanmış,kalanlar dilekçe falan yollarmışlar fakat şuanda bu uygulama yokmuş :( hatta dilekçe falan yazıp göndersem mi bile diye düşünmüştüm ama eğitimin maddiyata dönüştüğü bir ülkede bunların sonuç vereceğini artık hiç mi hiç düşünmüyorum :(

merhaba arkadaşlar, bende bu dersten kaldım 1 ders yüzünden mezun olamayacağım çok moralim bozuldu murat yardımcı kitabından ders kitabından çalışmıştım ve deneme soruları çözmüştüm ama sınavda çok zorlandım sonuç ortada nasıl çalışmalı bu derse bilemedim ya tek ders yüzünden koca bir sene tek ders sınavı yapılsa çok iyi olurdu am öncelikle bu derse çalışmak için nasıl bir yol izlemeli bunu bulmak lazım.

keşke tek ders sınavı gibi bi hakkımız olsa ama maalesef işte :( 1 sene bu ders için uzadı boşu boşuna. ders kitabıylada alakası yoktu soruların ya . yoksa ben mi anlamadım bilmiyorum ki. geçen yok galiba. napıcam da bu sene geçicem bilmiyorum :(:(

bu seneki türkiye ekonomisi sınavının zor olduğunu söylemişlerdi ben geçen sene mezun olmuştum ama gerçekten zor bi ders çıkmış sorulara çalışmıydınız ? çıkmış soruları biraz değiştirip sormuşlar bu seneki sınav komisyonu değiştiği için zor olmuş .. arkadaşlarımdan biride bu sınava girdi ve ana kitaba iyi çalışan geçer demişti..

bu seneki türkiye ekonomisi sınavının zor olduğunu söylemişlerdi ben geçen sene mezun olmuştum ama gerçekten zor bi ders çıkmış sorulara çalışmıydınız ? çıkmış soruları biraz değiştirip sormuşlar bu seneki sınav komisyonu değiştiği için zor olmuş .. arkadaşlarımdan biride bu sınava girdi ve ana kitaba iyi çalışan geçer demişti..

sorun olan bu sene tamamen değiştirdiler bu dersi. 14 ünite artık ve çıkmış sorular kesinlikle sorulmadı. onlara da baktım çünkü. nasıl sorular geleceğine bakmak için. kitaba da çalıştım ama gerçekten çok zordu. 1 senem gitti boşu boşuna.

sorular çok kazıktı,resmen mezun olmasınlar diye ellerinden geleni yapmışlar.% 'de şeklinde sorular vardı adamlar oran sormuşlar yani çıkmaz dediğimiz yerden sorular çıktı.araştırıyorum ve bu dersten kalan epeyce fazla acaba dilekçe falan yazsak faks yollasak şansımızı denesek mi arkadaşlar,cidden tek ders yüzünden mezun olamamak çok sinir bozucu bir durum,1 yılımız boşuna gidecek:(

sorular çok kazıktı,resmen mezun olmasınlar diye ellerinden geleni yapmışlar.% 'de şeklinde sorular vardı adamlar oran sormuşlar yani çıkmaz dediğimiz yerden sorular çıktı.araştırıyorum ve bu dersten kalan epeyce fazla acaba dilekçe falan yazsak faks yollasak şansımızı denesek mi arkadaşlar,cidden tek ders yüzünden mezun olamamak çok sinir bozucu bir durum,1 yılımız boşuna gidecek:(

o kadar uğraşsak bile sonuca varacağına inanmıyorum cnm ben. resmen kalsınlar diye sorular hazırlanmış. o kadar çok %2de sorusu vardıki. bide tek bir ünitede olsa keşke oturur ezberlerim ama o kadar çok varki hangi birini çalışalım. geçen yok yani bence

geçen çok az varmış,canım.çoğunluk geçemediği için faks yollayalım dilekçe yazalım diyorum.sonuçta seneye kalmayacağımız ne malum,şansımızı denemek lazım,kaybedecek bişeyimiz yok ki:)ben dilekçe örneği buldum,yarın fakslıcam,çokluk olursak belki, dikkate alırlar hiç olmazsa seneye daha kolay sorarlar,diye düşünüyorum.

geçen çok az varmış,canım.çoğunluk geçemediği için faks yollayalım dilekçe yazalım diyorum.sonuçta seneye kalmayacağımız ne malum,şansımızı denemek lazım,kaybedecek bişeyimiz yok ki:)ben dilekçe örneği buldum,yarın fakslıcam,çokluk olursak belki, dikkate alırlar hiç olmazsa seneye daha kolay sorarlar,diye düşünüyorum.

geçenler şanslı kısım desene :) dur bende bişeyler yapım cnm. büroya gidip bi konuşayalım. sonuçlanırsa banada haber verirsin dimi?

merhaba arkadaslar...
ben de bir Türkiye ekonomisi magduru olarak yazmak istedim...
ben acıkogretim 3e gectiğimde 2. sınıftan alttan aldıgım bir ders varken 2 yıllık orgunde gıda teknikerliğini kazandım. ilk yıl uni.alışma okul ev arası yol çilesi, vize, final notlar vs o kadar karışıklıgın içinde alttan hiç ders kalmadan 4e gectim... gecen yıl hem orgunden mezun oldum stajımı bile yaptım hem de Türkiye ekonomisi hariç tum derslerden gectim... bu yıl 1 dersten 4. sınıf tekrarı yaptım hatta bu dersi vermek için murat acıkogretim yardımcı kitap aldım.. vizede ayrı calıştım, finalde ayrı bütte ayrı... çalışma sorularını tek tek cozdum... ama gel gelelim yine kaldım!!!!!!!!!!!
bu sene de kızdım ya dedim ne bu bu yıl kafamı dinlicem ugrasamam aynı sinir dersle, kayıt yaptırmamaya ve kpssye önlisanstan hazırlanmaya karar verdim....
malum gecen yıl kitap komple değişti, yazarları, konuları falan... o yuzden gecmiş yıl soruları da yok işte tahmini çalışma sorularıyla idare ettik... bu arada sunu soyleyim, murat yayınları aofte bir numara bir kaynaktır ama gel gelelim sınavda murat yayınlarının hazırladıgı tahmini çalışma sorularından toplasam 4-5 tanesi aynıydı... diğer sorular tamamen farklı bir dilden sorulmuş gibiydi... hepsi öss tarih gibi maddeler verip hangisi dogrudur/değildir tarzı sacma sapan sorulardı...
Allah seneye girecek arkadasların yardımcısı olsun...
ama moral bozmayın elbet gececeksiniz, inşallah biran önce kurtulursunuz diyorum size basarılar diliyorum.......
sevgiler...

Back
X