Türkiye'de her 3 gençten 1'i ne okuyor, ne de çalışıyor. (OECD)

Kulubun1uyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
1.607
883
53
Bu haberlerin sürekli verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Neden sürekli olarak kötü hissettirme çabaları var mesela..
Evet ezilmek yerine çalışmıyorum, 24 bin TL ye (yanlış hatırlamıyorsam asgari bu kadardi) kendimden ödün vermek istemiyorum.
öyle de zor böyle de zor ...
Genç kategorisinde de değilim bu arada 😂 yaşımı başımı aldım shdhdh

yeniden bir iş görüşmesine gitmek bile istemiyorum bu süreçten nefret ediyorum. İş ilanlarına hızlıca bakıp cikiyorum..

Ha çalışmayı seviyorum para kazanmayı gerekli de buluyorum istiyorum da ama aranan şartlara karşılık verilen maaşlar ya da istenen şartların Nirvana da olması gibi gibi sebeplerden çalışamıyorum.. sabah 8 de başlayıp akşam 7 de işten çıkmak istemiyorum mesela. İnsan gibi yaşamak istiyorum.

Bu süreci seçmedik, bu sürece maruz kaldık tüm gençler adına düşüncem budur. Kimse artık köle olmak tutsak olmak istemiyor...

Sizler neler düşünüyorsunuz? Varsa öneriniz tabi...

Tahsiliniz nedir? Çalışmak istediğiniz ya da istemediğiniz sektörler nelerdir? Yaşınızı başınızı aldınız ama yaşınız kaçtır?
Belirtmek istesem belirtirdim? Konu bu kadar. orta paydada isek buluşalım konuşalım diye. Değil isek bilmiyorum yakında hiç iş görüşme süreci yaşadınız mı sektör ne olursa olsun işe alım sürecinde sinir uçlarına uzun süre dokunuyorlar insanların oldukça sancılı

Ama illa ki bir şey yapmak gerekiyor diye düşünüyorum,öyle de zaman geçiyor böyle de bari ya okuyalım,ya çalışıp tecrübe kazanıp bir iki insan tanıyalım,bir şeyler yapmadıkça kapılar da aralanmıyor bence..O an emeğinin karşılığı olmayan bir iş gibi durur sonra o iş vasıtası ile tanıştığın biri sana başka iş kapısı aralayabilir

Ama illa ki bir şey yapmak gerekiyor diye düşünüyorum,öyle de zaman geçiyor böyle de bari ya okuyalım,ya çalışıp tecrübe kazanıp bir iki insan tanıyalım,bir şeyler yapmadıkça kapılar da aralanmıyor bence..O an emeğinin karşılığı olmayan bir iş gibi durur sonra o iş vasıtası ile tanıştığın biri sana başka iş kapısı aralayabilir
Evet network önemli haklısın su zaman kadar networkun hiç faydasını görmedim yanlış networklerim oldu ama olsun bakalım 😄 yeniden..

Güvencen var mı peki
Çalışmama lüksün var mı derseniz çok zengin bir ailem yok kendi birikimim var o şekilde idare ediyorum şuan. Güvencem kenarda param olmasiydi. Yoksa şartlara rağmen çalışmaya devam eden milyonlar var. Ama bu durumun beni rahatsız ettiği gerçekliğini değiştirmiyor..

Çalışmama lüksün var mı derseniz çok zengin bir ailem yok kendi birikimim var o şekilde idare ediyorum şuan. Güvencem kenarda param olmasiydi. Yoksa şartlara rağmen çalışmaya devam eden milyonlar var. Ama bu durumun beni rahatsız ettiği gerçekliğini değiştirmiyor..
Kaç yaşındasın 30 varsan tuhaf evet yaş arttıkça iş bulma ihtimali azalıyor ben 23üm araba aldım kenarda yine 50 gram altın ve 40 bin tl 🤣 birikimim var ama rahat hissetmiyorum gençlik gidiyor bir daha iş bulamam diye anksiyete geliyor ama okulumu bitirmek zorundayım artık

Kaç yaşındasın 30 varsan tuhaf evet yaşındasın arttıkça iş bulma ihtimali azalıyor ben 23üm araba aldım kenarda yine 50 gram altın ve 40 bin tl 🤣 birikimim var ama rahat hissetmiyorum gençlik gidiyor bir daha iş bulamam diye anksiyete geliyor ama okulumu bitirmek zorundayım artık
Tüm mal varlığını ortaya dökmen 😂23 yaşına güzel bir birikim evet 30 varım 40 yokum 😂😂😂 sana daha anksiyete gelmesin rica edicem istesen yeniden bir bölüm bile okursun✨

genclerin bir süre deneyim ve tecrübe kazanması için çalışma hayatına bir yerden girmesi gerektiğini düsünüyorum. 12 yıllık iş hayatım var, ilk girdiğim zamanlar asgari ücretin yarısına çalışıyordum. bunu önerdiğimden değil ama kendi adıma bir yerden başlamam gerektiğini biliyordum. artık kendi işimi kurmuş biri olarak, evde oturmak yerine bir yerden başlamalarını tavsiye ediyorum.

Back
X