Türkiyede hotellerde kimlik kayidi...

Otelde çalışan birisi olarak çok şahit oldum:Eğer aranan kişiler arasındaysanız bilgileriniz anında merkeze gider ve polisler kapınıza dayanır. Ama herhangi bir nedenden aranmıyorsanız ki bunun için illa suç işlemek gerekmiyor askerlik, mahkemeye çağrılma gibi nedenlerle de olabilir, kayıtlarınızı kimse göremez. Tabi illegal yollarla bilgilerinize ulaşırsa ona birşey diyemem ama bir polis memurunun kendi başına bunu yapabileceğini hiç sanmıyorum.

buna normal bir Polis memuru ulasamaz herhalde demi?
Başıma yıllar önce geleni anlatayım;
Abim polis, sevgilimin yanına gitmiştim, bara gittik, polis kimlik kontrolü yaptı. Soyisim memleketten yememiş içmemiş tanıyan bir polis abimi aramış, akraban mı diye... Sonra abimden bir telefon, sen nerelerde geziyorsun diye...yani çıkacağı varsa bir şekilde çıkıyor ortaya :)

evlilik cüzdanı soran nezih otelleri merak ettim doğrusu.
seçimlerim son derece nezihtir ama bir kere bile soran olmadı. dahası tatile giderken yanıma evlilik cüzdanı almak hiç aklıma gelmedi şimdiye dek:KK55:

Türkiyede zina suç mu ki evlilik cüzdanı istesinler,
isterlerse imam nikahlıyız deyin, artık öylesi daha makbul:cool:

Bu arada aklıma gelmişken biraz reklam gibi olacak ama istanbulda Holiday İnn hotel var..
Vay anasını sayın seyircilerrr çook güzel bir öteldi yaa..
Kaç yıldızı vardı bilmiyorum ama türk çok az vardı valla belliydi yani baya yurtdışından müşteri ağırlıyorlar..
O ve onun gibi hoteller sanmıyorum ki cüzdan istesin zaten.. birde bazı arkadaşlar zaten yasak demiş istemek..
Arkadaş polis olayını soruyor ama bu hotelde aklıma gelmişken iliştirim yorumumu dedim:KK53::KK53:

Hakkınızda yakalama kararı filan yoksa polis kapınıza doğrudan dayanmaz ama zaten yazmışlar, oteller misafir kayıtlarını bildirirler, bunlar toplu bir sistemde saklanır. Eğer emniyet mensubu bir tanıdığınız varsa rahatça öğrenebilirsiniz buna ilişkin kayıtları. Çok kötü bir şey ya, güzel memleketimde kişisel verilerimiz çok korunmasız, ihlale çok açık.

Back
X