• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyede iş bulmak

rosarosy

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
119
215
23
Merhaba. Yurtdışında bachelor diplomasını almış, ve yabancı dillerde iyi olan kişinin Türkiyede iş bulması kolaymıdır? Malum Türkiyede şuan işsizlik varmış baya siz benden daha iyi biliyosunuzdur. Ama bu şartlarda olan biri için nasıl ? (Benim bi arkadaş gitti Türkiyeye hemen iş bulmuş ve şuan çok memnun.. ama bu binde bir olan birşeymi yoksa çok sık oluyormu yurtdışında okuyanlar için.. bilgilendirirseniz sevnirim tavsiyelerinizi duymak isterim.. şimdiden teşekkür ederim

Turkiyede is bulmak sans ve tanidik meselesi. Ne okumus olursa olsun. Cogu kisi issiz. Hak etmeyenler dinozor olmus nitelikli kadrolarda. Turksunuz sanirim,issizlik sorunuyla ilgili cesitli kaynaklar var okuyabileceginiz. Tuik verilerini de arastirmanizi tavsiye ederim.

Bachelor dediğiniz bizdeki lisans diploması
Mesleginiz nedir?
Yani Turkiyede is bulmak zor
Gecen bir gida mühendisi, bir sayfada yurtdışındaki calismalarini da içeren bilgilerini paylaşmış sadece tecrübesi eksikti ve yas olarak da 28 falan gayet iyi derecede 2 dil de biliyor ama is bulamıyor
Bazı yorumlarda sizin diplomaniz fazla demisler, yani kalifiye eleman olmak da bazen zor çünkü işletmeler az maasa ne is kitlesek yapsin mantığında eleman arıyor
Türkiyeye gelmek zorunda mısınız? Hangi ülkedesiniz? Ona göre de yorum yapabiliriz paylasirsaniz

Canım Türkiye'de ne kadar yabancı dilin de olsa, donanımlı da olsan beş para etmiyor. Ben ne müdürler gördüm. Kadın müdür olmuş, ingilizcenin i'sini bilmiyor, google translateden rapor yazıp yurt dışındaki yöneticilere gönderiyordu. Kimse de birşey demiyordu çünkü genel müdür torpiliyle girmişti. Şimdi de kadını direktör yapmışlar. Türkiye böyle bir yer malesef. Şansını dene ama yine de ve iş bulmadan sakın buraya gelme.

Canım Türkiye'de ne kadar yabancı dilin de olsa, donanımlı da olsan beş para etmiyor. Ben ne müdürler gördüm. Kadın müdür olmuş, ingilizcenin i'sini bilmiyor, google translateden rapor yazıp yurt dışındaki yöneticilere gönderiyordu. Kimse de birşey demiyordu çünkü genel müdür torpiliyle girmişti. Şimdi de kadını direktör yapmışlar. Türkiye böyle bir yer malesef. Şansını dene ama yine de ve iş bulmadan sakın buraya gelme.
Nekadar kötüymüş cidden. Burda'da torpil varda buladar değil. Arada bir. Şaşırdım 😕

Yurtdışından diploması olması yeterli bir açıklama değil, hangi üniversite, hangi bölümden diploması olduğu önemli. Yoksa tr’de okul tutturamayıp bulgaristana okumaya gidenler de vardı, ben açıkçası öyle cv’leri pek değerlendirmiyorum.

Bir de artık diploma + dil herşey demek değil. İyi bir şirkette iyi bir pozisyon için farklı kriterler de var. Ve tabi ki çoğu yerde “bir tanıdığın” olması şartı.

Eğer gelip de asgari ücretin 3-5 üzerine bir de gelecek kaygısıyla burada çalışma olasılığına da okayseniz, sorun yok, er geç iş bulursunuz.

İş bulurmusunuz bilmem ama gecinemeyeceginize garanti verebilirim.lanet ediyorum artık.her markete gittiğimde bir kez daha şok oluyorum.3 parça şeye en az 100 lira verip geliyorum.her gittiğimde etiketler degismis oluyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz kötü değil ama yok olmuyor gecinemiyoruz,yetmiyor.kirasi,faturası,kredi kartı,mutfak masrafı ,çoluk çocuğun istekleri,ihtiyaçları donduremiyoruz,her ay ek hesaptan içeri giriyoruz.tek başına mutfak masrafi bile 3binden aşağı tutmuyor.biktim,usandım vallahi.bazen Almanya'da aylık alışverisimiz vs..gibi videoları izliyorum YouTube'dan.allahim 200-300 Euro'ya sepet dolup taşıyor.sampuanindan deterjanina etinden sebzesine meyvesine,sutunden yogurduna,konserveler,abur cuburlar neler neler...1 er tane de almıyorlar ustelik.2 ser, 3 er tane.biz de 200-300 TL değil aylık,günlük alışverişe bile yetmiyor yeri geliyor.

bence şöyle yapabilir, şimdi olduğunuz yerde iş bulsun. zaten çoğu şirket uzaktan çalışıyor, karantina işleri bitene kadar da Türkiye'de yaşasın. CVsinde yurtdışı deneyimi olur, Türkiye'deyken de iş bakar.
Şuan zaten yurtdışında yaşıyorum ve burda çalışmaktayım. Yılların tecrübesi var. Ama bu torpil işi beni çok düşünürdü açıkçası.. çok saçma ve üzücü. Acaba oraya gelmeden, tr'de iş bulabilirmiyim? Böyle birşet mümkünmü? Yani benim olduğum ülke için bir sıkıntı yok, ama Türkiye için varmı onu bilemiyorum (hukuksal olarak)

yurtdışında okumuş diploma almış olsaydım Türkiye’de iş aramazdım.
Neden yurtdışında iş bakmıyorsunuz ?
Türkiye’de işsizlik çok fazla ve kimse mezun olduğu bölümün işini yapmıyor diyebilirim.

Merhaba. Yurtdışında bachelor diplomasını almış, ve yabancı dillerde iyi olan kişinin Türkiyede iş bulması kolaymıdır? Malum Türkiyede şuan işsizlik varmış baya siz benden daha iyi biliyosunuzdur. Ama bu şartlarda olan biri için nasıl ? (Benim bi arkadaş gitti Türkiyeye hemen iş bulmuş ve şuan çok memnun.. ama bu binde bir olan birşeymi yoksa çok sık oluyormu yurtdışında okuyanlar için.. bilgilendirirseniz sevnirim tavsiyelerinizi duymak isterim.. şimdiden teşekkür ederim
Aslında yurtdışında okuyanlara özel bir ilgi olduğu da bir gerçek. Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye dönen birkaç kişi tanıyorum hepsi de sıradan Türk vatandaşlarına göre üst level hayatlar yaşıyorlar. Yine de işinizi garantiye almadan dönmeyin.

Bacım senin memleket neresi? Bir defa da konu açmışsın Türkiyeye kaçmak nerde yaşıyorsun çok merak ettim. Derdin ne yazarsan bence insanlar daha çok yardımcı olurlar.
Ben Türküm. Yaşadığım yerse avrupada standları iyi olan bi yer. Derdimi boşver.. o zaten ayrı bi konu😕

Back
X