- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
Deneyimim yok ama aklima su geldi avrupada genc nufuz azligindan dolayimidir acaba yaslilarin calisiyor olmasi.arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş.
hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Dusunsenize bizim ulkemizde 60li yaslardaki herkesin surekli calistigini..
Genclerin iş bulma olasiligi düşer
Diye düşünüyorum
bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. 
şaka gibi dimi. büyükbabam tek maaşla 4 çocuk okutmuş ve hrbirine daire almış ki devlet te müdürdü. şimdi emekli devlet memuru 60 yaşında kirada oturuyo . eskiden çook farklıydı bütün genç nüfüs kurtuluş savaşında ölmüştü ve nüfüs azdı lise mezunları diplomasıyla istediği kamu kurumunda iş bulurdu şimdi mantar gibi çoğalmış.. ülkede kaynak yok bişey yok üretim yok çiftçi şhre göçüyo tarım bitik .. zeytinyağı kilosu 70 tl olmuş zeytin ülkesiyiz amk ingilterede zeytin yetişmez daha geçen ay ordaydım zeyt,nyağı kilosu 5 pound du. yani düşünki bizim parayla 5 lira. sterlini tl ye çevirmeyin çünkü oradaki maaşla alınan 5 poundluk şey türkiyedeki maaşla alınan 5 liraya eşit. rezalet ya utandım inanın ..hala üreyin bakalım sonumuz nolacak biber 15 tl kıyma 60 hala 5 çocuk yapanvar