- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
katılıyorum . benim dayım 1960larde önce önce tıp fakultesine girmiş lise mezunu .. üniversite sınavı filan yoksonra6 ay okumuş ben yapamıycam demiş lise diplomasını geri istemiş okuldan gitmiş hukuk fakultesine kaydolmuş
şaka gibi dimi. büyükbabam tek maaşla 4 çocuk okutmuş ve hrbirine daire almış ki devlet te müdürdü. şimdi emekli devlet memuru 60 yaşında kirada oturuyo . eskiden çook farklıydı bütün genç nüfüs kurtuluş savaşında ölmüştü ve nüfüs azdı lise mezunları diplomasıyla istediği kamu kurumunda iş bulurdu şimdi mantar gibi çoğalmış.. ülkede kaynak yok bişey yok üretim yok çiftçi şhre göçüyo tarım bitik .. zeytinyağı kilosu 70 tl olmuş zeytin ülkesiyiz amk ingilterede zeytin yetişmez daha geçen ay ordaydım zeyt,nyağı kilosu 5 pound du. yani düşünki bizim parayla 5 lira. sterlini tl ye çevirmeyin çünkü oradaki maaşla alınan 5 poundluk şey türkiyedeki maaşla alınan 5 liraya eşit. rezalet ya utandım inanın ..hala üreyin bakalım sonumuz nolacak biber 15 tl kıyma 60 hala 5 çocuk yapanvar
Bende bugün raflarda karşılaştım.Yer fıstığı memleketiyiz ama yer fıstığı ezmesi uygun fiyata yok. Geçen sene 7 lira bandında alığım yer fıstığı ezmesi 18 tl olmuş. Yahu neden bu kadar pahalı fiyatlar???
Yani İngiltere'de olan zeytinyağı fiyatına şaşırmıyorum. Bizde de 32 tl'den başlıyor.
Bundan 10 yıl önce böyle olacağımızı rüyamda görsem inanmazdım şaka gibi..

Eskiden liseye kadar okuyan bile iş bulurmuş.Şimdi millet masterli, doktoralı iş bulamıyor veya 2500 tl'ye çalışıyor.
Zaten şu yıllarda bir şeyler yapılsa bile ülkenin eğitiminin düzelmesi, işsiz yığınların erimesi seneler alır. Ama durumda hiç azalma yok. Halk bilinçli olup çocuk sayısını azaltsa da zorunlu göçle gelenler ürüyor. Bunun çaresi onlara bir sınır koymak bence. Mesela diyelim zorunlu göçle gelen orta doğu ülkesi vatandaşı devlet hastanesinde 3 çocuğa kadar bedava doğum yapabilir.Yoksa yapamaz dense belki bu kadar üremeleri durur.
Belki en azından..