chennai de yemiyorlar birbirlerini arkadaşım alla alla

bizde devire göre insan var, mesela şimdi dedem tekin zamanı popüler herkes o'cu.. ama devir değişsin herkes bu'cu olacak.. onun adamları köşeleri kapacak, onun kuralları geçerli olacak, ona laf söylenmeyecek, belki bu sefer tam tersi insanlar "vatan haini" olacak ve biz yine bağırdığımızla kalacağız.. hiçbir avrupa ülkesinde göremezsin bunu.. ha dolandırıcılık konusuna değinmiyorum bile, resmen spor oldu bizim ülke için ve hiçbir cezası yok.. eskiden titanlara, fadıllara para kaptıranlara çok üzülürdüm philly.. insanlar bir umutla ellerindekileri veriyorlar derdim, şimdi her dolandırılan insana oh olsun diyorum çünkü amaç kısa yoldan köşeyi dönmek..
cehalet kutsanıyor bizde, sen o kadar okudun gel tr ye muhtemelen lise mezunu bile olmayan birinin altında çalışacaksın.. ben yazılımcıyım, tr de ilk işime girdiğimde patronum yön tuşlarının yerini bilmiyordu.. "ahahaha bilgisayarda yön ne arar ofis ya cahil misin" demisti bana :) hani bu azınlık olsa her yerde var derim, bu genel.. azınlık benim gibi yılmış olanlar, onların da ya sesi çıkmıyor ya da gidiyorlar işte..